Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Реализация в съвременни технологични направления ще предложи АББ България по време на „Дни на кариерата“ 2019

10.10.2019 г.


Роботика, задвижвания, енергийни мрежи... Това са някои от направленията, в които технологичният лидер АББ България, част от гиганта ABB Group, ще представи възможности за професионално развитие, подходящи за бъдещи инженери. „И през 2019 г. ще станем част от форума „Дни на кариерата“ в гр. София и гр. Пловдив, за да представим най-новите ни предложения за кариерно израстване на младите специалисти“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество.


 

Традиционно, в рамките на събитието АББ презентира както свободните си работни позиции, така и своите стажантски и стипендиантски програми.

 

Чрез фондацията си „Юрген Дорман“ АББ България предоставя стипендии на студенти от инженерни специалности с отличителни постижения, които имат нужда от финансова помощ за своето обучение. Те получават годишна стипендия, която се отпуска за период до 5 учебни години, а през първата година от дружеството осигуряват еднократна сума за закупуване на компютър.

 

За своите стипендианти АББ България осигурява възможност за преминаване на летен стаж в компанията, заедно с ментор, който да направлява тяхната дейност, покана за участие в Международната среща на стипендиантите на АBB в Швейцария и безплатен онлайн курс по английски език.

 

Стажантската програма на АББ България е с продължителност от 2 до 4 месеца и се провежда през лятото. Тя е с практическа насоченост и по време на нея младежите придобиват важни професионални умения. „Стажът се заплаща, а на участниците в него осигуряваме трудов договор. Заниманията са с гъвкаво работно време, а бъдещите инженери получават безплатен транспорт, онлайн обучение по английски език и социални придобивки. Готови сме да подкрепим студентите при изготвянето на курсовите и дипломните си работи“, разказаха от екипа на АББ България.


 

Освен техническите разработки, доказателство за успехите и престижа на АББ България е и фактът, че дружеството се нареди сред първите 20 най-предпочитани от студентите в България работодатели за 2019 г.

 

С радост ще приветстваме нови попълнения към нашия екип, които биха искали да станат част от създаването на технологиите на бъдещето“, коментираха от екипа на АББ България.

 

Звучи интригуващо, нали? Ако и за вас това е така, то посетете щанда на компанията по време на „Дни на кариерата“ на 15 и 16 октомври 2019 г. в 12-и учебен блок на Технически университет – София, а на 17 октомври във филиала към университета в гр. Пловдив и във Факултет и Колеж – Сливен.

 

Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Енергетика (ВЕИ)