Събития

EVN България осигури креативна и вдъхновяваща образователна среда за ПГМЕЕ Бургас и ТУ-София, Филиал Пловдив

06.12.2019 г.


EVN България неведнъж е доказала със своите инициативи, че е компания, която държи много на младите хора. С последните си два реализирани проекта, които са в подкрепа на ПГМЕЕ Бургас и ТУ – София, Филиал Пловдив, тя неминуемо затвърждава позициите си на бизнес институция с отговорно отношение към бъдещите поколения и тяхната среда на развитие и образование. „Знаем, че едно добре оборудвано и приветливо пространство може да е сериозен мотиватор за нови знания и да предизвика желание за изследване и откриване на нови хоризонти. Именно затова се стремим активно да развиваме и подкрепяме образованието - като процес и като институция“, коментираха пред Инженер.bg от дружеството.


 

Устойчиво партньорство обединява ЕVN България и ПГМЕЕ Бургас

 

На 29 ноември 2019 г. ЕVN България откри нова класна стая в Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) Бургас. Оборудването за учебното заведение е дарение от компанията и включва всичко необходимо за безпрепятственото протичане на учебния процес. От дружеството са осигурили мебели за учениците и учителя, обучителни табла на стените, мултимедия, лаптоп и допълнителна техника. Заедно с това, на една от вътрешните стени в училището EVN изгради учебна стена с тема „По пътя на електрическия ток“, която представя пътя на електрическата енергия – производство, пренос и разпределение. По време на откриването на новата класна стая учениците се запознаха и с кратко видео, посветено на безопасността и качеството при работа по електроразпределителната мрежа.


 

„Избрахме ПГМЕЕ Бургас, тъй като в гимназията има 2 паралелки в 8-ми и 9-ти клас с общо 28 ученици, които са част от дуалната система на обучение. Тази инициативата е по повод кампанията на EVN България за развитие на дуалното обучение в сферата на електротехниката“, съобщиха от дружеството.

 

В рамките на сътрудничеството между EVN и ПГМЕЕ Бургас ще се подготвят кадри в сферата на електротехниката. Целта е изграждане на професионални умения в реална бизнес среда у учениците, които ще им дадат възможност за реализация в сферата на електротехниката и енергетиката.

 

Почетни гости на откриването на класната стая в ПГМЕЕ Бургас бяха инж. Здравко Братоев, изп. член на Съвета на директорите на Eлектроразпределение Юг (част от EVN), проф. Севдалина Турманова, председател на Общински съвет Бургас, Йорданка Ананиева, зам.-кмет на Община Бургас, представители на Търговско-промишлена палата Бургас и др.


 

EVN подари модерен, дигитален студентски кът на ТУ-София, Филиал Пловдив

 

EVN и Технически университет – София, Филиал Пловдив откриха на 2-ри декември 2019 г. кът за студенти във висшето училище. Той представлява изцяло обновено пространство на втория етаж в корпус 4 на пловдивското учебно заведение – модерен, комфортен, дигитален, насочен към младите хора. Споделеното пространство включва нови мебели с модерен и стилен дизайн, два работни плота, оборудвани с лаптоп с високоскоростен интернет, както и зарядна станция за телефони.

 

Пространството следва линията на дългогодишно сътрудничество на компанията с университета. Целта ни е да създадем стимулираща и комфортна среда за обучение, в която студентите да могат да работят, разговарят, да реализират своите идеи и проекти“, заявиха в заключение от EVN България.


 

Повече информация за EVN България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материалEVN България

Още от Енергетика (ВЕИ)