Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив грабна отличието „Технологична иновация на годината“

  Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив грабна отличието „Технологична иновация на годината“

  Заводът на Schneider Electric в Пловдив спечели приза на годишните награди на b2b Media в категорията „Технологична иновация на годината“ при силна и респектираща конкуренция. Това е един от най-големите и модерни заводи на компанията в Европа, който се превърна и в лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията, а настоящата награда е признание за високото ниво на технологична зрялост на производството и постоянните иновации.

 • Изложени ли са на риск работните файлове при работа от вкъщи? Как да ги съхраним с технологията APC на Schneider Electric?

  Изложени ли са на риск работните файлове при работа от вкъщи? Как да ги съхраним с технологията APC на Schneider Electric?

  Пандемията от Covid-19 преобрази ежедневието ни и промени работните ни навици, начина на обучение и много други аспекти от ежедневието. Благодарение на цифровизацията в комуникациите, адаптацията към тази промяна настъпи скоростно. Работата и ученето от разстояние обаче, налагат необходимост от подобрено оборудване, което да гарантира сигурност на информацията, с която работим. Продуктите с марка APC на Schneider Electric предлагат богато портфолио от ефективни UPS решения.

 • Генетично ли се предава енергетиката? Част от младите експерти в КонтурГлобал Марица Изток 3 наследяват професията си

  Генетично ли се предава енергетиката? Част от младите експерти в КонтурГлобал Марица Изток 3 наследяват професията си

  Електрическата енергия, без съмнение, е от ключово значение, а надеждната ѝ доставка зависи от хората, работещи в сферата на енергетиката. А практиките на енергийното дружество КонтурГлобал Марица Изток 3 потвърждават това. Компанията предоставя добри възможности на работещите в централата уверено да чертаят пътя на своето професионално развитие. Освен това от КонтурГлобал не скриват и ентусиазма си от работата с начинаещите специалисти.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Поставяме начало на новата седмица с нашата специална селекция от най-любопитните проекти и събития от света на индустрията и техническото средно и висше образование. Преди това представяме на Вашето внимание акцентите от последните седем дни, които можете да прочетете в обзорната ни рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Не пропускайте да посетите и www.борса.bg, където ще откриете още много водещи заглавия от България и Балканите. Приятно четене!

 • Как се работи с ентусиазъм и отдаденост в условия на пандемия научиха участниците в шестия модул на ЧЕЗ Академия

  Как се работи с ентусиазъм и отдаденост в условия на пандемия научиха участниците в шестия модул на ЧЕЗ Академия

  През май 2020 г. се прове дешестият модул от тазгодишното издание на ЧЕЗ Академия. Провеждането на Академията в условията на извънредно положение отключи нови възможности пред екипа на ЧЕЗ България, който успешно адаптира тематиката и начина на провеждане на срещите в корелация с пулса на актуалните обществени промени. Как премина шестият модул на ЧЕЗ Академия, разказаха пред Инженер.bg от екипа на ЧЕЗ България.

 • „Един HR попитал един инженер…“ Не, това не е виц, а новата полезна и забавна рубрика на Инженер.bg!

  „Един HR попитал един инженер…“ Не, това не е виц, а новата полезна и забавна рубрика на Инженер.bg!

  Кой е най-смешният виц за HR-и, който сте чували? Това е един от въпросите, на които ще отговарят HR специалистите от най-големите технологични и производствени компании у нас. Защото Инженер.bg стартира нова рубрика, с която ще надникнем дълбоко, дълбоко в дебрите на всяко интервю за работа, както и в личния опит на тези, на чиито рамене лежи тежката отговорност да създават, променят и обгрижват екипите, които пък от своя страна движат инженерния бранш напред.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! И тази седмица екипът на Инженер.bg ще Ви информира за най-интересното от света на индустрията и техническото средно и висше образование. Но както повелява понеделнишката ни традиция, нека да отправим поглед към най-любопитните новини от последните седем дни, които обобщихме в нашата обзорна рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Не пропускайте да посетите и www.борса.bg, където ще откриете още много водещи заглавия от България и Балканите. Приятно четене!

 • ЧЕЗ България: Поощряваме таланти от професионални технически гимназии, за да им дадем „размах на крилете“

  ЧЕЗ България: Поощряваме таланти от професионални технически гимназии, за да им дадем „размах на крилете“

  Да бъде своеобразен медиатор между учениците и образованието, енергийното дружество ЧЕЗ България е превърнало в своя мисия, която изпълнява чрез разнообразни инициативи, стимулиращи таланта на младежите и поощряващи последващото им академично и професионално развитие. Една от тях през 2020 г. компанията организира за осма поредна година. Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ" отличи финалистите от няколко професионални технически гимназии на територията на Западна България.

 • Честит Ден на храбростта и Българската армия! Честит имен ден на всички празнуващи!

  Честит Ден на храбростта и Българската армия! Честит имен ден на всички празнуващи!

  Ден, в който се обръщаме с преклонение и гордост към подвига на войните, благодарение на които днес имаме собствена държава.

  Желаем здраве на Вас и Вашите близки и храброст в мислите и делата! Защото „свободата е на върха на копието“, тя не се дава, а „сам трябва да си я вземеш“, за което са нужни смелост, доблест, кураж..!
  Честит празник!

 • БулЕлектрик Груп, съвместно с IME – A Group brand Legrand, ще ни потопи в света на измерването с поредица безплатни уебинари

  БулЕлектрик Груп, съвместно с IME – A Group brand Legrand, ще ни потопи в света на измерването с поредица безплатни уебинари

  Като ексклузивен дистрибутор за България, БулЕлектрик Груп Ви кани на поредица от семинари на еталона в производството на електроизмервателна апаратура, а именно италианската IME, бранд притежаван от концерна Legrand. „Първата сесия започва в четвъртък, 30 април от 12 ч. местно време и ще представи новите електромери Conto с пълна техническа и практическа обосновка и възможност за дискусия, въпроси и отговори”, обясниха от БулЕлектрик Груп.

Още от Енергетика (ВЕИ)