Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли, че можете да се регистрирате безплатно за посещение на изложенията ЕЕ и ВЕИ, Save the Planet и Smart Cities 2019, които ще се състоят от 16 до 18 април в Интер Експо Център – София? Младите специалисти в сектора на строителството и архитектурата пък могат да се включат в поредното събитие на Академия Лидерите, което ще се проведе на 30 март. Още от новините в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

 • Искате да произвеждате по-ефективно? Включете се в семинарите на ВАГО, посветени на Индустрия 4.0, през април

  Искате да произвеждате по-ефективно? Включете се в семинарите на ВАГО, посветени на Индустрия 4.0, през април

  Искате да произвеждате повече? И по-ефективно? За щастие съвременните технологии и пътят на Индустрия 4.0, по който върви индустриализацията днес, са на ваша страна. Ето защо ТП ВАГО Контакттехник, офис на компанията WAGO у нас, организира специализиран семинар на тема: „Industry 4.0 – решения за повишаване на производителността“. Събитието ще се проведе в София и в Пловдив, съответно на 4 и 5 април 2019 г., съобщиха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Миналата седмица беше важна за бизнеса у нас и на Балканите. Проведоха се изложенията WaterTech и Архитектурно-строителна седмица, посветени на управлението на води и строителния сектор, на които Инженер.bg присъства като изложител и медиен партньор. Информирахме ви и за редица други новини като провеждането на кариерно изложение за наши сънародници в Лондон, развитието на бизнеса и новостите в академичния свят. Още новини в областта на инвестициите, HR и образованието можете да научите от новинарския ни обзор.

 • Академия Текра: Опреснителен курс по Наредба № 8121з-1100 ще стартира на 19 март 2019 г.

  Академия Текра: Опреснителен курс по Наредба № 8121з-1100 ще стартира на 19 март 2019 г.

  Вие сте специалист със завършен курс, съгласно Наредба № 8121з-1100 по „Поддържане и обслужване на пожарогасителни системи, пожароизвестителни системи, системи за управление на дим и топлина и пожарни кранове", чиято петгодишна валидност изтича? Академия Текра има специално предложение за вас! „Специален опреснителен курс ще стартира на 19 март 2019 г. и всички желаещи все още могат да се включат“, информираха за Инженер.bg от фирма Текра.

 • Ритбул: Westermo ще проведе уебинар на тема „Сегментация на мрежата, или как да повишите киберзащитата си“

  Ритбул: Westermo ще проведе уебинар на тема „Сегментация на мрежата, или как да повишите киберзащитата си“

  Уебинар на тема „Сегментация на мрежата, или как да повишите киберзащитата си чрез разделяне на мрежата на подмрежи“ ще се проведе на 20 февруари 2019 г. от 10:00 ч. до 16:00 ч. на сайта на Westermo, съобщиха за Инженер.bg от Ритбул. „Повишете киберсигурността и намалете повърхността на атаката на вашата индустриална мрежа, като защитите критичните производствени активи и ограничите нерегламентирания достъп между зоните“, коментираха още от фирма Ритбул.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица новости в бизнеса, академичния свят и човешките ресурси. Сред тях са предстоящата международна конференция по киберсигурност Sofia Cyber Sec 2019, финансирането на въглищен ТЕЦ в Косово от ContourGlobal, както и редица възможности, предоставени на младите специалисти за стаж и стипендии от водещи работодатели в България и др. Още актуални новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от седмичния ни новинарски обзор.

 • Златно отличие за дейности от енергийната инфраструктура заслужи ТиД Инженеринг на строителните „Оскари“

  Златно отличие за дейности от енергийната инфраструктура заслужи ТиД Инженеринг на строителните „Оскари“

  В края на миналата година водещото българско инженерингово дружество ТиД Инженеринг получи почетно признание от Камарата на строителите в България, спечелвайки златно отличие в раздела „Средни строежи от енергийната инфраструктура“. Това се случи в рамките на традиционния годишен бал по повод Деня на строителя, когато организацията връчи строителни „Оскари“ на най-добрите компании в сектора. „За нас е чест, че бяхме удостоени с тази награда“, коментираха от компанията.

 • ЧЕЗ България – финалист в две категории в конкурса за годишните HR награди на БАУХ

  ЧЕЗ България – финалист в две категории в конкурса за годишните HR награди на БАУХ

  ЧЕЗ България и тази година зае място сред претендентите за годишните HR награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ). Конкурсът е един от най-престижните форуми у нас, който отличава иновативните и успешни практики в управлението на човешките ресурси и дава публичност и признание за постигнатите резултати в развитието на HR индустрията в България. Енергийното дружество е номинирано в две категории в конкурса: „Най-добър HR проект на голяма компания“ и „Най-добър проект за интегриране на образованието в бизнеса за 2018 г.“.

 • ТП ВАГО Контакттехник: WAGO стартира 2019 г. с иновативни решения за по-лесна и комплексна работа

  ТП ВАГО Контакттехник: WAGO стартира 2019 г. с иновативни решения за по-лесна и комплексна работа

  Немската компания WAGO Kontakttechnik, утвърден производител на електроника и електротехника, стартира 2019 г. с редица иновации в продуктовата си гама. „Новите функционалности на контролерите PFC 200, два нови суича, софтуерът smartSCRIPT и 18-милиметровото захранващо устройство WAGO „Compact“ са само част от новостите, които ще подпомогнат работата на специалистите, доверили се на WAGO, и ще направят дейността им по-лесна, интуитивна и цялостна“, заявиха от фирмата.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Въпреки че изминалата работна седмица беше кратка, успяхме да ви информираме за акцентите, с които бизнесът стартира новата година. Част от тях са предстоящото изложение Техномебел, отварянето на 1000 нови работни места във Враца, отбелязването на 60-годишния юбилей на Девня Цимент и мн. др. Още от света на инвестициите, човешките ресурси и образованието у нас и на Балканите можете да научите от традиционния ни седмичен новинарски обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

Още от Енергетика (ВЕИ)