Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Макар че изминалата седмица беше кратка, бизнесът у нас и на Балканите и този път ни показа, че за него това не е от значение. Пример за това са разширяването на производството на Кока-Кола ХБК България в Костинброд, изграждането на завод за електрокомпоненти край Пловдив, ново предприятие за автомобилни части в Румъния и мн.др. Още новини в сферата на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Приветстваме с „Добре дошли“ в Академична борса ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ – Севлиево

  Приветстваме с „Добре дошли“ в Академична борса ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ – Севлиево

  През последните години Севлиево се утвърди като един от най-развиващите се в икономически аспект градове у нас, а просперитетът му се дължи на големите чуждестранни инвестиции, които редица утвърдени компании направиха в града и региона. Затова екипът ни е наистина щастлив да приветства с „Добре дошли“ в Академична борса ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Заедно ще информираме младите специалисти за различни възможности за обучение и квалификация в учебното заведение.

 • ЧЕЗ България с награда за най-добри социални придобивки за учениците в дуална форма на обучение

  ЧЕЗ България с награда за най-добри социални придобивки за учениците в дуална форма на обучение

  ЧЕЗ България бе отличена с „Награда за фирма с най-добри социални придобивки за ученици в дуална форма на обучение“ за участието си в проекта ДОМИНО. Наградата бе връчена по време на специална церемония, която се състоя на 12 юни 2019 г. в София, съобщиха за Инженер.bg от ЧЕЗ България. ДОМИНО е проект за въвеждане на дуалното обучение в българската образователна система по инициатива на правителството на Швейцария.

 • Rittal на изложението „The smarter E Europe“: Енергийният свят на бъдещето е дигитален

  Rittal на изложението „The smarter E Europe“: Енергийният свят на бъдещето е дигитален

  Как проектантите на енергийни съоръжения могат да автоматизират и индустриализират процесите по създаване на добавена стойност в съответствие с Industry 4.0? Какви ще бъдат контролните шкафове за акумулаторните батерии, фотоволтаичните инвертори и системите за следене на слънцето, които ще се използват в дигиталното бъдеще?
  Какъв тип системна технология е необходима за цялостното разширяване на инфраструктурата от зарядни станции за електрическа мобилност?

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли, че се проведе IX Международна научна конференция за архитектура и строителство ArCivE’ 2019? През изминалата седмица ви информирахме и за новите работни места, които ВИТТЕ Аутомотив България предлага в гр. Русе, както и за платената стажантска програма на АЕЦ Козлудуй. Първият самостоятелен шоурум на Volvo нас е вече факт, а още от акцентите в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Мехатроникс акцентира върху инвертори за работа на открито и робот на Delta Electronics на MachTech 2019

  Мехатроникс акцентира върху инвертори за работа на открито и робот на Delta Electronics на MachTech 2019

  Доказаната българска компания Мехатроникс бе сред участниците, които видяхме за първи път по време на тазгодишното издание на престижния международен форум MachTech & InnoTech. Като официален представител на глобалния производител Delta Electronics, дружеството представи богато разнообразие от решения за автоматизация и енергийно управление. Според корпоративни данни, 40-50% от световното производство на подобни компоненти принадлежат на Delta Electronics.

 • АББ България: „Очакваме бъдещите попълнения, които ще станат част от нашето технологично семейство”

  АББ България: „Очакваме бъдещите попълнения, които ще станат част от нашето технологично семейство”

  Технологичното семейство на АББ България отново бе част от кариерното изложение „Стажове“, което се проведе през април в Технически университет – София. И тази година от българското дружество отварят професионалния си дом за студенти и млади специалисти, които имат желание да се включат в стажантската програма на компанията. „Очакваме бъдещите попълнения, които ще станат част от нашето технологично семейство”, споделиха пред Инженер.bg от АББ България.

 • АББ отново предоставя стипендия „Юрген Дорман“. Научи повече за компанията, като посетиш „Стажове“

  АББ отново предоставя стипендия „Юрген Дорман“. Научи повече за компанията, като посетиш „Стажове“

  АББ България, част от от мултинационалния гигант ABB Group, и тази година продължава със силната си подкрепа към студентите и младите специалисти чрез своята фондация „Юрген Дорман“. Компанията, световен лидер в дигиталните технологии за промишлеността, предоставя стипендии на студенти, показали високи академични постижения, които се нуждаят от финансова подкрепа, за да продължат обучението си, съобщиха за Инженер.bg от офиса на ABB у нас.

 • ЧЕЗ спечели отличието „Инвеститор в околната среда“. Още за проектите им можете да научите на „Стажове“

  ЧЕЗ спечели отличието „Инвеститор в околната среда“. Още за проектите им можете да научите на „Стажове“

  В началото на 2019 г. се проведе официалната церемония по връчване на Наградите за отговорен бизнес 2018, организирани от Българския форум на бизнес лидерите. Отличие в категорията „Инвеститор в околната среда“ получи ЧЕЗ Разпределение България, информираха за Инженер.bg от акционерното дружество ЧЕЗ България. Компанията зае почетното трето място за своя мащабен проект за опазване на застрашени видове птици, а наградата бе връчена от министъра на околната среда и водите.

 • Мехатроникс: На Hannover Messe 2019 Delta представи зелени IoT решения за енергийна ефективност на градовете

  Мехатроникс: На Hannover Messe 2019 Delta представи зелени IoT решения за енергийна ефективност на градовете

  Глобалният производител и доставчик на решения за енергиен и топлинен мениджмънт Delta представи широкото си портфолио от енергийно-ефективни решения в рамките на новата си продуктова кампания „Интелигентни зелени IoT решения в помощ на енергийната ефективност на градовете“. В съответствие с корпоративната си мисия Delta се ангажира с развитието на устойчиви градове, като разработва интелигентни решения, базирани на Интернет на нещата.

Още от Енергетика (ВЕИ)