Събития

 • ЧЕЗ България: Благодарим на младите хора за привилегията да бъдем инвеститор в тяхното обучение

  ЧЕЗ България: Благодарим на младите хора за привилегията да бъдем инвеститор в тяхното обучение

  В края на октомври 2019 г. се проведе инициативата Европейска седмица на професионалните умения, в която участие взе и ЧЕЗ България. „Организирани бяха срещи с учениците от професионалните гимназии, с които компанията си сътрудничи в София, Перник, Дупница и Плевен. Екипът ни се срещна с общо 86 ученици от 6-ти и 10-ти клас. Целта бе младежите да се запознаят с кариерните възможности и обучението, които предоставя компанията“, разказаха пред Инженер.bg от ЧЕЗ България.

 • Атлас Копко организира семинар на тема „Повишаване на ефективността на компресорната система“ в Шумен

  Атлас Копко организира семинар на тема „Повишаване на ефективността на компресорната система“ в Шумен

  На 10 декември 2019 г. ще се състои семинар на тема „Повишаване ефективността на компресорната система“, който се организира от Атлас Копко България. Той ще се проведе в конферентна зала „Тича“ на Гранд Хотел Шумен от 14:00 ч. „В рамките на събитието посетителите ще имат възможност да получат нови и ценни практически познания, с които да подобрят своята работа. Ще отговорим на техните въпроси, а те ще могат да обменят и опит помежду си“, споделиха пред Инженер.bg от екипа на Атлас Копко.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица интересни събития в сферата на бизнеса у нас и на Балканите, както и в академичния свят. Част от тях бяха представянето на академията за ръководители на полети на BULATSA, победата на студенти от ТУ-София на хакатонът JacobsHack в Германия, концепцията на Соф Кънект за развитие на Летище София и мн. др. За тези и още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

 • Стотици проектанти, инсталатори и енергетици уважиха „Ден на техниката“ на фирма DTS – „Цифрови преносни системи“

  Стотици проектанти, инсталатори и енергетици уважиха „Ден на техниката“ на фирма DTS – „Цифрови преносни системи“

  На 13 ноември 2019 г. доказаната българска търговска и инженерингова компания DTS – „Цифрови преносни системи“ за седма поредна година бе организатор и домакин на традиционния семинар „Ден на техниката“. Мащабното събитие бе организирано съвместно с френския производител и партньор на дружеството Socomec. Иновативни технологии за SCP&UPS на Socomec и комутационни устройства Terasaki, както и изключително полезни практически съвети представиха лекторите пред около 200 гости.

 • С ЕПУ-Перник щe дискутираме съответства ли техническото образование на изискванията на бизнеса

  С ЕПУ-Перник щe дискутираме съответства ли техническото образование на изискванията на бизнеса

  Европейски политехнически университет (ЕПУ) – Перник е поредното висше техническо учебно заведение, което се присъединява към семейството ни от партньори в Академична борса на Борса.bg. Заедно с ЕПУ ще популяризираме иновациите в професионалното техническо обучение в областта на строителното и сеизмичното инженерство, водородните технологии, енергетиката, информатиката и информационната сигурност. Екипът ни пожелава успешни съвместни инициативи!

 • Атлас Копко: Включете се в семинара за ефективност на компресорната техника на 20 ноември в Русе и на 21 – във Варна

  Атлас Копко: Включете се в семинара за ефективност на компресорната техника на 20 ноември в Русе и на 21 – във Варна

  Ясни са датите за предстоящия семинар на тема „Повишаване на ефективността на компресорната система“. На 20 ноември в Русе (, „Бизнес Парк Русе“) и на 21 ноември във Варна („Голдън Тюлип Варна“), от 14.00 ч., всички специалисти от областта на индустриалната компресорна техника ще могат да „сверят часовници“ с най-новите технологии в сектора. Събитието се организира от Атлас Копко България – дъщерно дружество на производствения и технологичен лидер в сектора Atlas Copco.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“ с покана за традиционния си мащабен годишен семинар „Ден на техниката“

  DTS – „Цифрови преносни системи“ с покана за традиционния си мащабен годишен семинар „Ден на техниката“

  DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България, ще проведе своя превърнал се в традиционен семинар на тема: „Ден на техниката“ на 13 ноември 2019 г. По време на събитието с партньори и клиенти от цялата страна ще се дискутират иновативните UPS системи и технологии за мониторинг, превключване и защита ниско напрежение (НН) на Socomec, както и устройствата за превключване на Terasaki.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за провеждането на традиционното изложение за работодатели „Дни на кариерата“. В тази връзка разбрахте ли как премина то през погледа на нашия екип? Съобщихме ви и за възможността за участие в „Bosch Future Mobility Challenge 2020“, както и за редица инвестиционни проекти у нас и на Балканите. Още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Академията на ЧЕЗ България създава уникални перспективи за кариера! Включете се до края на октомври

  Академията на ЧЕЗ България създава уникални перспективи за кариера! Включете се до края на октомври

  С представяне на кариерни инициативи, насочени към студентите, и високотехнологични проекти премина участието на ЧЕЗ България в изложението „Дни на кариерата“ на 15 и 16 октомври т.г. „Приветстваме студентите да се присъединят към ежегодната ни ЧЕЗ Академия, която ще стартира в края на ноември. Тя има за цел да срещне студенти с мениджъри на дружеството и колеги, които ще представят дейностите и направленията в компаниите от Групата на ЧЕЗ“, съобщиха пред Инженер.bg от ЧЕЗ България.

 • КонтурГлобал обособи STEM кът в библиотеката в Стара Загора. Разберете още за компанията на „Дни на кариерата“

  КонтурГлобал обособи STEM кът в библиотеката в Стара Загора. Разберете още за компанията на „Дни на кариерата“

  „В регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в гр. Стара Загора официално отвори врати специализиран клуб „Създателите“, реализиран с помощта на КонтурГлобал Марица Изток 3. Подкрепата е част от програмата ни за социални инвестиции“, разказаха за Инженер.bg от енергийната компания. В рамките на клуба ученици от областта ще могат да усъвършенстват своите инженерни способности и техники по програмиране и конструиране, както и познанията си в сферата на точните и природните науки.

Още от Енергетика (ВЕИ)