Събития

 • Реализация в съвременни технологични направления ще предложи АББ България по време на „Дни на кариерата“ 2019

  Реализация в съвременни технологични направления ще предложи АББ България по време на „Дни на кариерата“ 2019

  Роботика, задвижвания, енергийни мрежи... Това са някои от направленията, в които технологичният лидер АББ България, част от гиганта ABB Group, ще представи възможности за професионално развитие, подходящи за бъдещи инженери. „И през 2019 г. ще станем част от форума „Дни на кариерата“ в гр. София и гр. Пловдив, за да представим най-новите ни предложения за кариерно израстване на младите специалисти“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество.

 • ЧЕЗ България с разнообразни кариерни възможности. Какви са те ще разберете на изложението „Дни на кариерата“

  ЧЕЗ България с разнообразни кариерни възможности. Какви са те ще разберете на изложението „Дни на кариерата“

  ЧЕЗ България е сред компаниите, активно подкрепящи професионалното развитие на младите хора, предоставяйки им редица възможности за старт на тяхната кариера. С всички тях екипът на фирмата ще запознае студентите, които посетят предстоящото събитие „Дни на кариерата“ на 15 и 16 октомври в Технически университет – София. „Вярваме, че професионалният път на бъдещите инженери трябва да бъде белязан с уверено начало“, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Твоите възможности в EVN България те очакват на „Дни на кариерата“! Ела на 15 и 16 октомври в София, а на 17 – в Пловдив

  Твоите възможности в EVN България те очакват на „Дни на кариерата“! Ела на 15 и 16 октомври в София, а на 17 – в Пловдив

  На 15 и 16 октомври 2019 г. в Технически университет – София, и на 17 октомври в ТУ-София, филиал Пловдив, както и във Факултет и колеж — Сливен за поредна година ще се проведе водещото изложение за работодатели „Дни на кариерата“ 2019. Участие в него ще вземе EVN България, част от международния концерн EVN. „Очакваме да се срещнем с амбициозни и любознателни студенти, които да присъединим към нашето семейство“, заявиха от компанията за Инженер.bg.

 • АББ откри нова производствена база за продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане в Петрич

  АББ откри нова производствена база за продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане в Петрич

  Новият, пети в страната и втори в град Петрич завод на АBB е факт след по-малко от година строителство и бе официално открит от министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов. „Заводът е построен върху обща площ от 7 400 m2 и ще създаде още 420 работни места в областта на производството на продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане”, информираха за Инженер.bg от АББ България – част от международния гигант ABB Group.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Макар че изминалата седмица беше кратка, бизнесът у нас и на Балканите и този път ни показа, че за него това не е от значение. Пример за това са разширяването на производството на Кока-Кола ХБК България в Костинброд, изграждането на завод за електрокомпоненти край Пловдив, ново предприятие за автомобилни части в Румъния и мн.др. Още новини в сферата на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Приветстваме с „Добре дошли“ в Академична борса ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ – Севлиево

  Приветстваме с „Добре дошли“ в Академична борса ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ – Севлиево

  През последните години Севлиево се утвърди като един от най-развиващите се в икономически аспект градове у нас, а просперитетът му се дължи на големите чуждестранни инвестиции, които редица утвърдени компании направиха в града и региона. Затова екипът ни е наистина щастлив да приветства с „Добре дошли“ в Академична борса ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Заедно ще информираме младите специалисти за различни възможности за обучение и квалификация в учебното заведение.

 • ЧЕЗ България с награда за най-добри социални придобивки за учениците в дуална форма на обучение

  ЧЕЗ България с награда за най-добри социални придобивки за учениците в дуална форма на обучение

  ЧЕЗ България бе отличена с „Награда за фирма с най-добри социални придобивки за ученици в дуална форма на обучение“ за участието си в проекта ДОМИНО. Наградата бе връчена по време на специална церемония, която се състоя на 12 юни 2019 г. в София, съобщиха за Инженер.bg от ЧЕЗ България. ДОМИНО е проект за въвеждане на дуалното обучение в българската образователна система по инициатива на правителството на Швейцария.

 • Rittal на изложението „The smarter E Europe“: Енергийният свят на бъдещето е дигитален

  Rittal на изложението „The smarter E Europe“: Енергийният свят на бъдещето е дигитален

  Как проектантите на енергийни съоръжения могат да автоматизират и индустриализират процесите по създаване на добавена стойност в съответствие с Industry 4.0? Какви ще бъдат контролните шкафове за акумулаторните батерии, фотоволтаичните инвертори и системите за следене на слънцето, които ще се използват в дигиталното бъдеще?
  Какъв тип системна технология е необходима за цялостното разширяване на инфраструктурата от зарядни станции за електрическа мобилност?

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли, че се проведе IX Международна научна конференция за архитектура и строителство ArCivE’ 2019? През изминалата седмица ви информирахме и за новите работни места, които ВИТТЕ Аутомотив България предлага в гр. Русе, както и за платената стажантска програма на АЕЦ Козлудуй. Първият самостоятелен шоурум на Volvo нас е вече факт, а още от акцентите в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Мехатроникс акцентира върху инвертори за работа на открито и робот на Delta Electronics на MachTech 2019

  Мехатроникс акцентира върху инвертори за работа на открито и робот на Delta Electronics на MachTech 2019

  Доказаната българска компания Мехатроникс бе сред участниците, които видяхме за първи път по време на тазгодишното издание на престижния международен форум MachTech & InnoTech. Като официален представител на глобалния производител Delta Electronics, дружеството представи богато разнообразие от решения за автоматизация и енергийно управление. Според корпоративни данни, 40-50% от световното производство на подобни компоненти принадлежат на Delta Electronics.

Още от Енергетика (ВЕИ)