Събития

 • ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ организира практики за ученици от специалност „Енергетика“ в ПГЕЕ-Гълъбово

  ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ организира практики за ученици от специалност „Енергетика“ в ПГЕЕ-Гълъбово

  Учениците от специалност „Енергетика“ в Професионална гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ) в гр. Гълъбово провеждат своята задължителна учебна практика в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Това информираха за Инженер.bg от компанията, като идеята е бъдещите специалисти да се запознаят в реална среда със съоръженията на топлоцентралата, както и да проверят мотивацията и възможностите за работа в този тип предприятия.

 • „Ден на техниката“ на DTS – „Цифрови Преносни Системи” събра стотици специалисти в столицата – част 1

  „Ден на техниката“ на DTS – „Цифрови Преносни Системи” събра стотици специалисти в столицата – част 1

  На 5 юни 2018 г. утвърдената българска търговска и инженерингова компания DTS – „Цифрови Преносни Системи“ бе домакин на традиционния мащабен семинар „Ден на техниката“, организиран съвместно с френския производител и партньор на дружеството Socomec. Събитието представи иновативни технологии в електроизграждането и UPS системитe на Socomec пред стотици специалисти от областта на индустрията и строителството, в т.ч. проектанти, инсталатори, технически ръководители и мн.др.

 • Илва: Семинарът, който посветихме на двигателя MGE на Grundfos, предизвика сериозен интерес в промишления сектор

  Илва: Семинарът, който посветихме на двигателя MGE на Grundfos, предизвика сериозен интерес в промишления сектор

  На 31 май и 1 юни 2018 г. се проведе семинар, организиран от фирма Илва, който бе посветен на най-новите енергийно-ефективни решения на Grundfos. За място на събитието бе избрана автентичната атмосфера на комплекс „Старосел“ в с. Старосел край Пловдив, където българската компания, специализирана в областта на високотехнологичното помпено оборудване, посрещна свои клиенти и партньори от различни индустриални сектори. Сред основните теми бе най-новият двигател на Grundfos – MGE.

 • Адара Инженеринг: Argal обяви пазарния дебют на двойно диафрагмена помпа Quantum на MCE

  Адара Инженеринг: Argal обяви пазарния дебют на двойно диафрагмена помпа Quantum на MCE

  „През последните няколко години инженерите на италианската компания Argal работиха по разработването на нова гама въздушни двойно диафрагмени помпи. И ето че Quantum са вече на пазара, предлагайки по-добра ефективност и повишена производителност“, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма Адара Инженеринг. Новата помпена гама на италианския производител е изработена изцяло от екологичночисти материали и може да се определи като 100% „зелено“ решение.

 • АББ България от изложението „Стажове“: „Технологичното ни семейство очаква своите млади колеги и стажанти през 2018 г.“

  АББ България от изложението „Стажове“: „Технологичното ни семейство очаква своите млади колеги и стажанти през 2018 г.“

  Технологичното семейство на AББ България отваря вратите си за студенти и млади специалисти, които имат желание да се включат в стажантската програма на компанията. „2018 г. е третата поредна година, през която приемаме стажанти. В ход е и приемът на документи за нашата стипендиантска инициатива „Юрген Дорман“. АББ България предлага разнообразни възможности за старт на кариерата и професионално израстване в международно утвърдена корпоративна среда“, заявиха от дружеството.

 • КуатроДжи представи иновативни решения за пестене на енергия по време на ЕЕ и ВЕИ 2018

  КуатроДжи представи иновативни решения за пестене на енергия по време на ЕЕ и ВЕИ 2018

  В края на март т.г. в Интер Експо Център се проведе специализираната изложба Енергийна ефективност и Възобновяеми енергийни източници (ЕЕ и ВЕИ). Сред участниците бе и утвърдената компания, оперираща в сферата на енергийните решения, КуатроДжи ЕООД. На щанда на фирмата посетителите имаха възможност да се запознаят с предлаганата гама от продукти, да се срещнат със специалистите от КуатроДжи, както и с техния специален гост Пау Соланс.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви запознахме с актуалните новини в академичния свят и бизнес средите у нас и на Балканите. В София, Пловдив и Сливен за седма поредна година се състоя кариерното изложение „Стажове”, което срещна студенти и млади специалисти от инженерните кръгове с утвърдени български и международни работодатели. Повече за новостите от сферата на индустрията, академичния свят и човешките ресурси можете да разберете на www.борса.bg.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Socomec представи новите си IoT решения на Elecrama 2018

  DTS – „Цифрови преносни системи“: Socomec представи новите си IoT решения на Elecrama 2018

  Френската компания Socomec, глобален експерт в областта на енергийния мениджмънт и решенията за електрически инсталации, взе участие в изложението Elecrama 2018, което се проведе от 10 до 14 март 2018 г. в India Expo Mart, град Нойда, намиращ се в близост до Делхи. Мотото на тазгодишното изложение бе посветено на четвъртата индустриална революция и как тя навлиза в електрическите мрежи и системи. Socomec представи иновативни UPS решения, които могат директно да бъдат включени към IoT.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! За пореден път ви каним на кариерното събитие Best Engineering Week 2018, чиито генерален медиен партньор е Инженер.bg! Тази година форумът стартира на 13 март. На фокус миналата седмица бяха още много предстоящи конференции, конкурси и състезания. Знаете ли, че Технически колеж – Ловеч ще проведе състезания за прием без изпит, а в Охрид, Македония ще се проведе международната конференция „Applied Computer Technologies”. Тези и други новини можете да намерите на www.борса.bg.

 • Следете най-актуалните обяви за работа и стаж от Борса.bg в новия Facebook канал на Инженер.БГ

  Следете най-актуалните обяви за работа и стаж от Борса.bg в новия Facebook канал на Инженер.БГ

  Щастливи сме да ви съобщим, че освен в LinkedIn, вече можете да следите всички актуални обяви за работа и стаж от Инженерна борса и Академична борса в Борса.bg и във Facebook! Станете наш виртуален приятел и научавайте първи вакантните работни позиции във водещи технически компании, информация за нови инженерни специалности в техническите университети и професионалните гимназии, предстоящи обучения, кариерни събития, стартиращи стажантски и стипендиантски програми и още!

Още от Енергетика (ВЕИ)