Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Академията на ЧЕЗ България създава уникални перспективи за кариера! Включете се до края на октомври

  Академията на ЧЕЗ България създава уникални перспективи за кариера! Включете се до края на октомври

  С представяне на кариерни инициативи, насочени към студентите, и високотехнологични проекти премина участието на ЧЕЗ България в изложението „Дни на кариерата“ на 15 и 16 октомври т.г. „Приветстваме студентите да се присъединят към ежегодната ни ЧЕЗ Академия, която ще стартира в края на ноември. Тя има за цел да срещне студенти с мениджъри на дружеството и колеги, които ще представят дейностите и направленията в компаниите от Групата на ЧЕЗ“, съобщиха пред Инженер.bg от ЧЕЗ България.

 • КонтурГлобал обособи STEM кът в библиотеката в Стара Загора. Разберете още за компанията на „Дни на кариерата“

  КонтурГлобал обособи STEM кът в библиотеката в Стара Загора. Разберете още за компанията на „Дни на кариерата“

  „В регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в гр. Стара Загора официално отвори врати специализиран клуб „Създателите“, реализиран с помощта на КонтурГлобал Марица Изток 3. Подкрепата е част от програмата ни за социални инвестиции“, разказаха за Инженер.bg от енергийната компания. В рамките на клуба ученици от областта ще могат да усъвършенстват своите инженерни способности и техники по програмиране и конструиране, както и познанията си в сферата на точните и природните науки.

 • Реализация в съвременни технологични направления ще предложи АББ България по време на „Дни на кариерата“ 2019

  Реализация в съвременни технологични направления ще предложи АББ България по време на „Дни на кариерата“ 2019

  Роботика, задвижвания, енергийни мрежи... Това са някои от направленията, в които технологичният лидер АББ България, част от гиганта ABB Group, ще представи възможности за професионално развитие, подходящи за бъдещи инженери. „И през 2019 г. ще станем част от форума „Дни на кариерата“ в гр. София и гр. Пловдив, за да представим най-новите ни предложения за кариерно израстване на младите специалисти“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество.

 • ЧЕЗ България с разнообразни кариерни възможности. Какви са те ще разберете на изложението „Дни на кариерата“

  ЧЕЗ България с разнообразни кариерни възможности. Какви са те ще разберете на изложението „Дни на кариерата“

  ЧЕЗ България е сред компаниите, активно подкрепящи професионалното развитие на младите хора, предоставяйки им редица възможности за старт на тяхната кариера. С всички тях екипът на фирмата ще запознае студентите, които посетят предстоящото събитие „Дни на кариерата“ на 15 и 16 октомври в Технически университет – София. „Вярваме, че професионалният път на бъдещите инженери трябва да бъде белязан с уверено начало“, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Твоите възможности в EVN България те очакват на „Дни на кариерата“! Ела на 15 и 16 октомври в София, а на 17 – в Пловдив

  Твоите възможности в EVN България те очакват на „Дни на кариерата“! Ела на 15 и 16 октомври в София, а на 17 – в Пловдив

  На 15 и 16 октомври 2019 г. в Технически университет – София, и на 17 октомври в ТУ-София, филиал Пловдив, както и във Факултет и колеж — Сливен за поредна година ще се проведе водещото изложение за работодатели „Дни на кариерата“ 2019. Участие в него ще вземе EVN България, част от международния концерн EVN. „Очакваме да се срещнем с амбициозни и любознателни студенти, които да присъединим към нашето семейство“, заявиха от компанията за Инженер.bg.

 • АББ откри нова производствена база за продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане в Петрич

  АББ откри нова производствена база за продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане в Петрич

  Новият, пети в страната и втори в град Петрич завод на АBB е факт след по-малко от година строителство и бе официално открит от министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов. „Заводът е построен върху обща площ от 7 400 m2 и ще създаде още 420 работни места в областта на производството на продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане”, информираха за Инженер.bg от АББ България – част от международния гигант ABB Group.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Макар че изминалата седмица беше кратка, бизнесът у нас и на Балканите и този път ни показа, че за него това не е от значение. Пример за това са разширяването на производството на Кока-Кола ХБК България в Костинброд, изграждането на завод за електрокомпоненти край Пловдив, ново предприятие за автомобилни части в Румъния и мн.др. Още новини в сферата на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Приветстваме с „Добре дошли“ в Академична борса ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ – Севлиево

  Приветстваме с „Добре дошли“ в Академична борса ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ – Севлиево

  През последните години Севлиево се утвърди като един от най-развиващите се в икономически аспект градове у нас, а просперитетът му се дължи на големите чуждестранни инвестиции, които редица утвърдени компании направиха в града и региона. Затова екипът ни е наистина щастлив да приветства с „Добре дошли“ в Академична борса ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Заедно ще информираме младите специалисти за различни възможности за обучение и квалификация в учебното заведение.

 • ЧЕЗ България с награда за най-добри социални придобивки за учениците в дуална форма на обучение

  ЧЕЗ България с награда за най-добри социални придобивки за учениците в дуална форма на обучение

  ЧЕЗ България бе отличена с „Награда за фирма с най-добри социални придобивки за ученици в дуална форма на обучение“ за участието си в проекта ДОМИНО. Наградата бе връчена по време на специална церемония, която се състоя на 12 юни 2019 г. в София, съобщиха за Инженер.bg от ЧЕЗ България. ДОМИНО е проект за въвеждане на дуалното обучение в българската образователна система по инициатива на правителството на Швейцария.

 • Rittal на изложението „The smarter E Europe“: Енергийният свят на бъдещето е дигитален

  Rittal на изложението „The smarter E Europe“: Енергийният свят на бъдещето е дигитален

  Как проектантите на енергийни съоръжения могат да автоматизират и индустриализират процесите по създаване на добавена стойност в съответствие с Industry 4.0? Какви ще бъдат контролните шкафове за акумулаторните батерии, фотоволтаичните инвертори и системите за следене на слънцето, които ще се използват в дигиталното бъдеще?
  Какъв тип системна технология е необходима за цялостното разширяване на инфраструктурата от зарядни станции за електрическа мобилност?

Още от Енергетика (ВЕИ)