Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Мехатроникс: На Hannover Messe 2019 Delta представи зелени IoT решения за енергийна ефективност на градовете

  Мехатроникс: На Hannover Messe 2019 Delta представи зелени IoT решения за енергийна ефективност на градовете

  Глобалният производител и доставчик на решения за енергиен и топлинен мениджмънт Delta представи широкото си портфолио от енергийно-ефективни решения в рамките на новата си продуктова кампания „Интелигентни зелени IoT решения в помощ на енергийната ефективност на градовете“. В съответствие с корпоративната си мисия Delta се ангажира с развитието на устойчиви градове, като разработва интелигентни решения, базирани на Интернет на нещата.

 • Запознай се с екипа на Инженер.БГ по време на „Национални дни на кариерата“ в Габрово

  Запознай се с екипа на Инженер.БГ по време на „Национални дни на кариерата“ в Габрово

  Броени дни остават до "Национални дни на кариерата" в Габрово! Събитието ще се проведе в Университетската библиотека на Техническия университет в града и ще срещне утвърдени работодатели от цялата страна, дошли да предложат свои вакантни работни и стажантски позиции на студентите и младите специалисти. Участие в кариерния форум в гр. Габрово ще вземат АББ България, Бер-Хелла Термоконтрол, Интегрейтид Микро-Електроникс, Либхер-Хаусгерете Марица, Метал Технолоджи Груп, Монтюпе, Фесто Производство и др.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли, че можете да се регистрирате безплатно за посещение на изложенията ЕЕ и ВЕИ, Save the Planet и Smart Cities 2019, които ще се състоят от 16 до 18 април в Интер Експо Център – София? Младите специалисти в сектора на строителството и архитектурата пък могат да се включат в поредното събитие на Академия Лидерите, което ще се проведе на 30 март. Още от новините в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

 • Искате да произвеждате по-ефективно? Включете се в семинарите на ВАГО, посветени на Индустрия 4.0, през април

  Искате да произвеждате по-ефективно? Включете се в семинарите на ВАГО, посветени на Индустрия 4.0, през април

  Искате да произвеждате повече? И по-ефективно? За щастие съвременните технологии и пътят на Индустрия 4.0, по който върви индустриализацията днес, са на ваша страна. Ето защо ТП ВАГО Контакттехник, офис на компанията WAGO у нас, организира специализиран семинар на тема: „Industry 4.0 – решения за повишаване на производителността“. Събитието ще се проведе в София и в Пловдив, съответно на 4 и 5 април 2019 г., съобщиха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Миналата седмица беше важна за бизнеса у нас и на Балканите. Проведоха се изложенията WaterTech и Архитектурно-строителна седмица, посветени на управлението на води и строителния сектор, на които Инженер.bg присъства като изложител и медиен партньор. Информирахме ви и за редица други новини като провеждането на кариерно изложение за наши сънародници в Лондон, развитието на бизнеса и новостите в академичния свят. Още новини в областта на инвестициите, HR и образованието можете да научите от новинарския ни обзор.

 • Академия Текра: Опреснителен курс по Наредба № 8121з-1100 ще стартира на 19 март 2019 г.

  Академия Текра: Опреснителен курс по Наредба № 8121з-1100 ще стартира на 19 март 2019 г.

  Вие сте специалист със завършен курс, съгласно Наредба № 8121з-1100 по „Поддържане и обслужване на пожарогасителни системи, пожароизвестителни системи, системи за управление на дим и топлина и пожарни кранове", чиято петгодишна валидност изтича? Академия Текра има специално предложение за вас! „Специален опреснителен курс ще стартира на 19 март 2019 г. и всички желаещи все още могат да се включат“, информираха за Инженер.bg от фирма Текра.

 • Ритбул: Westermo ще проведе уебинар на тема „Сегментация на мрежата, или как да повишите киберзащитата си“

  Ритбул: Westermo ще проведе уебинар на тема „Сегментация на мрежата, или как да повишите киберзащитата си“

  Уебинар на тема „Сегментация на мрежата, или как да повишите киберзащитата си чрез разделяне на мрежата на подмрежи“ ще се проведе на 20 февруари 2019 г. от 10:00 ч. до 16:00 ч. на сайта на Westermo, съобщиха за Инженер.bg от Ритбул. „Повишете киберсигурността и намалете повърхността на атаката на вашата индустриална мрежа, като защитите критичните производствени активи и ограничите нерегламентирания достъп между зоните“, коментираха още от фирма Ритбул.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица новости в бизнеса, академичния свят и човешките ресурси. Сред тях са предстоящата международна конференция по киберсигурност Sofia Cyber Sec 2019, финансирането на въглищен ТЕЦ в Косово от ContourGlobal, както и редица възможности, предоставени на младите специалисти за стаж и стипендии от водещи работодатели в България и др. Още актуални новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от седмичния ни новинарски обзор.

 • Златно отличие за дейности от енергийната инфраструктура заслужи ТиД Инженеринг на строителните „Оскари“

  Златно отличие за дейности от енергийната инфраструктура заслужи ТиД Инженеринг на строителните „Оскари“

  В края на миналата година водещото българско инженерингово дружество ТиД Инженеринг получи почетно признание от Камарата на строителите в България, спечелвайки златно отличие в раздела „Средни строежи от енергийната инфраструктура“. Това се случи в рамките на традиционния годишен бал по повод Деня на строителя, когато организацията връчи строителни „Оскари“ на най-добрите компании в сектора. „За нас е чест, че бяхме удостоени с тази награда“, коментираха от компанията.

 • ЧЕЗ България – финалист в две категории в конкурса за годишните HR награди на БАУХ

  ЧЕЗ България – финалист в две категории в конкурса за годишните HR награди на БАУХ

  ЧЕЗ България и тази година зае място сред претендентите за годишните HR награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ). Конкурсът е един от най-престижните форуми у нас, който отличава иновативните и успешни практики в управлението на човешките ресурси и дава публичност и признание за постигнатите резултати в развитието на HR индустрията в България. Енергийното дружество е номинирано в две категории в конкурса: „Най-добър HR проект на голяма компания“ и „Най-добър проект за интегриране на образованието в бизнеса за 2018 г.“.

Още от Енергетика (ВЕИ)