Събития

 • ЦЕРБ празнува 70 годишен юбилей с успешна история зад гърба си и смели планове за бъдещето

  ЦЕРБ празнува 70 годишен юбилей с успешна история зад гърба си и смели планове за бъдещето

  Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) ЕАД е една от най-големите български инженерингови компании, утвърдили се като надежден доставчик на широк кръг от услуги, свързани с извършване на диагностика и ремонт на енергийни съоръжения. През 2018 г. дружеството чества своя 70 годишен юбилей. ЦЕРБ е основана през 1948 г. като държавно предприятие, през 1994 г. компанията е регистрирана като АД, през 2001 г. е приватизирана, а няколко години по-късно вече е еднолично акционерно дружество.

 • Марсел ван дер Хук оглави АББ България, заемайки поста на изпълнителен директор, от 2018 г.

  Марсел ван дер Хук оглави АББ България, заемайки поста на изпълнителен директор, от 2018 г.

  Нов изпълнителен директор застана начело на АББ България, обявиха за Инженер.bg от дружеството у нас. Компанията, част от структурата на световния технологичен лидер ABB Group, е специализирана в производството на електрическо оборудване, както и на комплексни решения за автоматизация на процеси в индустрията и строителството. „Считано от 1 януари 2018 г. АББ България ръководи г-н Марсел ван дер Хук, който е в екипа на ABB още от 1994 г.“, съобщиха още от АББ България.

 • Изпълнителният директор на IMI България получи награда за „Най-добър млад мениджър 2017“ от престижен конкурс

  Изпълнителният директор на IMI България получи награда за „Най-добър млад мениджър 2017“ от престижен конкурс

  Изпълнителният директор на IMI България Ерик де Кандидо получи приза „Най-добър млад мениджър 2017“ от престижния конкурс „Мениджър на годината“. Официалната церемония по връчване на наградите се проведе в края на 2017 г. на сцената на Софийската опера и балет, а отличието на г-н де Кандидо бе връчено от Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на Екопак България. „Това признание е чудесен начин компанията ни да встъпи в Новата година“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Навън отново е снежно и приказно, въпреки минусовите температури. В студено или топло обаче новините от страната и Балканите не спират да валят. От миналата седмица вече можете да получавате най-актуалната информация за обучения, стажове и стипендии чрез нашето ново приложение „Академична борса“. В традиционните ни рубрики отново ви информирахме за най-интересното от индустрията и човешките ресурси. Ако сте пропуснали нещо, посетете ни на www.борса.bg.

 • БСК ще бъде домакин на Open Innovation Challenge в рамките на MachTech&InnoTech, под знака на Индустрия 4.0

  БСК ще бъде домакин на Open Innovation Challenge в рамките на MachTech&InnoTech, под знака на Индустрия 4.0

  Утвърдената от години Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес (БСК), ще бъде отново част от индустриалното изложение MachTech&InnoTech 2018 г., традиционно организирано от Интер Експо Център – София. Камарата планира да проведе поредното си издание за международни срещи (IMM 2018), като тази година темата ще е свързана с Индустрия 4.0, и проявява желание да организира за първи път у нас Open Innovation Challenge, или т.нар. „предизвикателство” за фирми в България, съобщи за Инженер.bg неправителствената организация. Целта е да се покаже, че и българската индустрия се интересува и извършва дейност по темата.

 • АББ България: „Нашите стажанти са много добре подготвени и показват добри технически познания“

  АББ България: „Нашите стажанти са много добре подготвени и показват добри технически познания“

  И тази година кариерният форум на Технически университет – София Дни на кариерата предизвика сериозен интерес сред студентите. Събитието се проведе в учебната база на ТУ-София и във филиала на ВУЗ-а в Пловдив. Университетският форум в столицата успя да привлече представители на над 150 утвърдени на българския и на международния пазар компании. Ползотворно бе представянето и в двата града на АББ България, част от мултинационалния гигант ABB Group.

 • Рекорден брой работодатели се срещнаха със студентите на ТУ – София по време на „Дни на кариерата“

  Рекорден брой работодатели се срещнаха със студентите на ТУ – София по време на „Дни на кариерата“

  На 17 и 18 октомври в 1-ви, 2-ри и 12-ти учебен корпус на Технически университет – София, а на 19 октомври в Пловдив, за дванадесета поредна година се проведе традиционното изложение за работодатели „Дни на кариерата“. Тази година събитието събра рекорден брой работодатели – 150 български и международни компании. Инженер.БГ за поредна година бе основен медиен партньор на събитието и традиционен участник. Как мина то през погледа на екипа ни? Да видим...

 • Обучителни уебинари за методите за изпитване на електроапаратура организира Megger Group

  Обучителни уебинари за методите за изпитване на електроапаратура организира Megger Group

  Глобалният специалист в сферата на контролно-измервателната техника Megger Group провежда поредица уебинари – Testing Tactics Webinar Series 2017, посветени на методите и процедурите за изпитване на електроапаратура, информираха за Инженер.bg от Мегер България. Обученията се организират всеки трети петък от текущия месец, точно в 10:00 часа централно време (CT). Сесиите са напълно безплатни и отворени за всички регистрирали се в платформата.

 • DTS - „Цифрови Преносни Системи“: Демо бус с оборудване на Socomec ще обиколи България от 9 до 20 октомври

  DTS - „Цифрови Преносни Системи“: Демо бус с оборудване на Socomec ще обиколи България от 9 до 20 октомври

  Демонстрационен бус с комутационна и измервателна апаратура на водещия френски производител Socomec и тази година тръгва по улиците на България, информира за Инженер.bg организаторът на обиколката – фирма DTS - „Цифрови Преносни Системи“ ООД, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на компанията у нас. Турът ще се състои в периода между 9 и 20 октомври със спирки в градовете Варна, Шумен, Плевен, Стара Загора, Петрич, Пловдив и София.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! 15 септември отмина и както за учениците, учебната година стартира и за бизнеса. Все по-активни са взаимоотношенията между страните на Балканите, което е положителен ход за индустриалното и инфраструктурното развитие на региона. Да не забравяме и предстоящия Международен технически панаир в Пловдив – ще ви очакваме на нашия щанд, за да проследим заедно последните тенденции в техниката не само по нашите географски ширини, а в цял свят! А сега, поредната доза новини и най-интересното от изминалата седмица.

Още от Енергетика (ВЕИ)