Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Въпреки че до настъпването на новата година има още няколко месеца, явно бизнесът от сега започва да подготвя своите анализи и изводи. Научихте ли, че в България все повече се употребява енергия от ВЕИ? А че сме на 15-то място в Европа по брой работни места, разкрити вследствие на преки чужди инвестиции? За тези и още подробности от света на бизнеса и човешките ресурси посетете ни на www.борса.bg. А сега ви оставяме с информационната минутка на нашия традиционен седмичен обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • HTI България бе съорганизатор на кръгла маса за проектиране на газови съоръжения

  HTI България бе съорганизатор на кръгла маса за проектиране на газови съоръжения

  На 13 юли 2017 г. в гр. Самоков се проведе национална кръгла маса на тема: „Добри практики и проблеми при проектирането на газови съоръжения и инсталации (съвременни тенденции, изисквания, материали и технологии), съобщиха от HTI България. Компанията е утвърден доставчик на висококачествени технически продукти, системи и решения, предназначени за инфраструктурни и индустриални дейности в промишленото и сградното строителство. „Ние бяхме част от организаторите на събитието, а любезен домакин бе фирма Самел 90 АД”, допълниха от HTI България.

 • Информираността и практическата подготовка на студентите са в основата на партньорството ни с ТУ-Варна

  Информираността и практическата подготовка на студентите са в основата на партньорството ни с ТУ-Варна

  Скъпи колеги, партньори и приятели,

  За нас е удоволствие да споделим, че Инженер.БГ вече си партнира официално и с Технически университет-Варна в името на развитието на инженерната общност в страната!Това сътрудничество е още една стъпка към изпълнението на нашата стратегическа цел Инженерна борса на Борса.bg да бъде все по-активен медиатор между академичните среди и бизнеса.

 • Legrand засилва позициите си в дигиталната инфраструктура със закупуването на Server Technology

  Legrand засилва позициите си в дигиталната инфраструктура със закупуването на Server Technology

  Legrand, глобален специалист в сферата на електрическите мрежи и цифровите сградни инфраструктури, присъедини към фирмената си структура американския лидер в производството на интелигентни енергоразпределителни системи за центрове за данни Server Technology. С придобиването на Server Technology групата ще допълни продуктовото си портфолио, насочено към пазара за дейта центрове, с иновативните решения на американския производител.

 • Мегер България демонстрира изпитателен ван за обслужване и диагностика на силови трансформатори

  Мегер България демонстрира изпитателен ван за обслужване и диагностика на силови трансформатори

  Мегер България представи решенията си в областта на тестването на трансформатори на 6 юни в базата на своя дългогодишен партньор – Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ). Акцент на събитието бе изпитателният ван за обслужване и диагностика на силови трансформатори. „Много благодаря за любезното съдействие от страна на ЦЕРБ и за предоставената възможност да направим тази демонстрация, както и на колегите от ЧЕЗ, които са днес с нас“, заяви инж. Ал. Георгиев, прокурист на Мегер България.

 • Legrand затвърждава позициите си на пазара на UPS системи, обединявайки сили с фирма Borri Group

  Legrand затвърждава позициите си на пазара на UPS системи, обединявайки сили с фирма Borri Group

  Световният лидер в областта на електрическите инсталации и цифровите сградни инфраструктури Legrand подписа споразумение за създаване на съвместно предприятие с фирма Borri Group. Френският пазарен лидер Legrand, регистрирал продажби за 2016 г. в размер на около 5 млрд. евро и с персонал от над 36 000 души, навлиза на пазара на UPS-и през 2010 г. и оттогава има 8 придобивания или съвместни предприятия с различни производители на UPS системи.

 • WAGO представи иновации в областта на енергетиката и автоматизацията на Хановерски индустриален панаир

  WAGO представи иновации в областта на енергетиката и автоматизацията на Хановерски индустриален панаир

  WAGO Kontakttechnik представи своите нови продукти и решения по време на най-големия индустриален панаир в Европа – Hannover Messe. Голям интерес сред акцентите предизвика новият M-Bus Master модул, позволяващ директното свързване на до 40 M-Bus устройства за отчитане на данни за потребление и енергия. „Модулът значително опростява инсталацията и настройката и премахва необходимостта от допълнителни устройства за преобразуване“, разказаха от ТП ВАГО Контакттехник.

 • Успешни в бизнеса и в подбора на кадри с обученията на CTeam през втората половина на 2017 г.

  Успешни в бизнеса и в подбора на кадри с обученията на CTeam през втората половина на 2017 г.

  В разгара на лятото доказаната българска компания, предлагаща богата гама от услуги и решения в областта на управлението и развитието на човешките ресурси CTeam Груп, ще стартира втората част на своята отворена платформа за обучения тази година, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Проявите в рамките на CTeam Open Training Platfrom 2017 обхващат интересни бизнес семинари и обучения, които ще бъдат водени от утвърдени специалисти в сферата на човешкия капитал.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Време е за традиционния седмичен обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”. През изминалата седмица се случиха редица интересни събития у нас и на Балканите, така че не пропускайте да научите за новата стажантска програма на утвърдената немска компания Киттнер Анлаген – унд Машиненбау, както и как премина посещението на българската делегация по време на VII-та годишна инвестиционна среща в Дубай. За тези и още новини посетете ни на адрес www.борса.bg! Приятни минути с нас!

 • Legrand продължава навлизането си на пазара на индустриални решения за защита и разпределение на ел. енергия

  Legrand продължава навлизането си на пазара на индустриални решения за защита и разпределение на ел. енергия

  На 6 и 7 април т.г. глобалният специалист в електрическата и цифровата сградна инфраструктура Legrand бе домакин на втория си мащабен семинар, посветен на решенията на компанията за защита и разпределение на ел. енергия. Събитието, събрало десетки проектанти, инсталатори и специалисти от фирми-партньори на Легранд България, се проведе в комплекса „Старосел“. Всеки от гостите имаше шанса да се потопи в света на техническите иновации, създавани от Legrand.

Още от Енергетика (ВЕИ)