Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Навън отново е снежно и приказно, въпреки минусовите температури. В студено или топло обаче новините от страната и Балканите не спират да валят. От миналата седмица вече можете да получавате най-актуалната информация за обучения, стажове и стипендии чрез нашето ново приложение „Академична борса“. В традиционните ни рубрики отново ви информирахме за най-интересното от индустрията и човешките ресурси. Ако сте пропуснали нещо, посетете ни на www.борса.bg.

 • БСК ще бъде домакин на Open Innovation Challenge в рамките на MachTech&InnoTech, под знака на Индустрия 4.0

  БСК ще бъде домакин на Open Innovation Challenge в рамките на MachTech&InnoTech, под знака на Индустрия 4.0

  Утвърдената от години Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес (БСК), ще бъде отново част от индустриалното изложение MachTech&InnoTech 2018 г., традиционно организирано от Интер Експо Център – София. Камарата планира да проведе поредното си издание за международни срещи (IMM 2018), като тази година темата ще е свързана с Индустрия 4.0, и проявява желание да организира за първи път у нас Open Innovation Challenge, или т.нар. „предизвикателство” за фирми в България, съобщи за Инженер.bg неправителствената организация. Целта е да се покаже, че и българската индустрия се интересува и извършва дейност по темата.

 • АББ България: „Нашите стажанти са много добре подготвени и показват добри технически познания“

  АББ България: „Нашите стажанти са много добре подготвени и показват добри технически познания“

  И тази година кариерният форум на Технически университет – София Дни на кариерата предизвика сериозен интерес сред студентите. Събитието се проведе в учебната база на ТУ-София и във филиала на ВУЗ-а в Пловдив. Университетският форум в столицата успя да привлече представители на над 150 утвърдени на българския и на международния пазар компании. Ползотворно бе представянето и в двата града на АББ България, част от мултинационалния гигант ABB Group.

 • Рекорден брой работодатели се срещнаха със студентите на ТУ – София по време на „Дни на кариерата“

  Рекорден брой работодатели се срещнаха със студентите на ТУ – София по време на „Дни на кариерата“

  На 17 и 18 октомври в 1-ви, 2-ри и 12-ти учебен корпус на Технически университет – София, а на 19 октомври в Пловдив, за дванадесета поредна година се проведе традиционното изложение за работодатели „Дни на кариерата“. Тази година събитието събра рекорден брой работодатели – 150 български и международни компании. Инженер.БГ за поредна година бе основен медиен партньор на събитието и традиционен участник. Как мина то през погледа на екипа ни? Да видим...

 • Обучителни уебинари за методите за изпитване на електроапаратура организира Megger Group

  Обучителни уебинари за методите за изпитване на електроапаратура организира Megger Group

  Глобалният специалист в сферата на контролно-измервателната техника Megger Group провежда поредица уебинари – Testing Tactics Webinar Series 2017, посветени на методите и процедурите за изпитване на електроапаратура, информираха за Инженер.bg от Мегер България. Обученията се организират всеки трети петък от текущия месец, точно в 10:00 часа централно време (CT). Сесиите са напълно безплатни и отворени за всички регистрирали се в платформата.

 • DTS - „Цифрови Преносни Системи“: Демо бус с оборудване на Socomec ще обиколи България от 9 до 20 октомври

  DTS - „Цифрови Преносни Системи“: Демо бус с оборудване на Socomec ще обиколи България от 9 до 20 октомври

  Демонстрационен бус с комутационна и измервателна апаратура на водещия френски производител Socomec и тази година тръгва по улиците на България, информира за Инженер.bg организаторът на обиколката – фирма DTS - „Цифрови Преносни Системи“ ООД, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на компанията у нас. Турът ще се състои в периода между 9 и 20 октомври със спирки в градовете Варна, Шумен, Плевен, Стара Загора, Петрич, Пловдив и София.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! 15 септември отмина и както за учениците, учебната година стартира и за бизнеса. Все по-активни са взаимоотношенията между страните на Балканите, което е положителен ход за индустриалното и инфраструктурното развитие на региона. Да не забравяме и предстоящия Международен технически панаир в Пловдив – ще ви очакваме на нашия щанд, за да проследим заедно последните тенденции в техниката не само по нашите географски ширини, а в цял свят! А сега, поредната доза новини и най-интересното от изминалата седмица.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Въпреки че до настъпването на новата година има още няколко месеца, явно бизнесът от сега започва да подготвя своите анализи и изводи. Научихте ли, че в България все повече се употребява енергия от ВЕИ? А че сме на 15-то място в Европа по брой работни места, разкрити вследствие на преки чужди инвестиции? За тези и още подробности от света на бизнеса и човешките ресурси посетете ни на www.борса.bg. А сега ви оставяме с информационната минутка на нашия традиционен седмичен обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • HTI България бе съорганизатор на кръгла маса за проектиране на газови съоръжения

  HTI България бе съорганизатор на кръгла маса за проектиране на газови съоръжения

  На 13 юли 2017 г. в гр. Самоков се проведе национална кръгла маса на тема: „Добри практики и проблеми при проектирането на газови съоръжения и инсталации (съвременни тенденции, изисквания, материали и технологии), съобщиха от HTI България. Компанията е утвърден доставчик на висококачествени технически продукти, системи и решения, предназначени за инфраструктурни и индустриални дейности в промишленото и сградното строителство. „Ние бяхме част от организаторите на събитието, а любезен домакин бе фирма Самел 90 АД”, допълниха от HTI България.

 • Информираността и практическата подготовка на студентите са в основата на партньорството ни с ТУ-Варна

  Информираността и практическата подготовка на студентите са в основата на партньорството ни с ТУ-Варна

  Скъпи колеги, партньори и приятели,

  За нас е удоволствие да споделим, че Инженер.БГ вече си партнира официално и с Технически университет-Варна в името на развитието на инженерната общност в страната!Това сътрудничество е още една стъпка към изпълнението на нашата стратегическа цел Инженерна борса на Борса.bg да бъде все по-активен медиатор между академичните среди и бизнеса.

Още от Енергетика (ВЕИ)