Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Академия Текра: Опреснителен курс по Наредба № 8121з-1100 ще стартира на 19 март 2019 г.

  Академия Текра: Опреснителен курс по Наредба № 8121з-1100 ще стартира на 19 март 2019 г.

  Вие сте специалист със завършен курс, съгласно Наредба № 8121з-1100 по „Поддържане и обслужване на пожарогасителни системи, пожароизвестителни системи, системи за управление на дим и топлина и пожарни кранове", чиято петгодишна валидност изтича? Академия Текра има специално предложение за вас! „Специален опреснителен курс ще стартира на 19 март 2019 г. и всички желаещи все още могат да се включат“, информираха за Инженер.bg от фирма Текра.

 • Ритбул: Westermo ще проведе уебинар на тема „Сегментация на мрежата, или как да повишите киберзащитата си“

  Ритбул: Westermo ще проведе уебинар на тема „Сегментация на мрежата, или как да повишите киберзащитата си“

  Уебинар на тема „Сегментация на мрежата, или как да повишите киберзащитата си чрез разделяне на мрежата на подмрежи“ ще се проведе на 20 февруари 2019 г. от 10:00 ч. до 16:00 ч. на сайта на Westermo, съобщиха за Инженер.bg от Ритбул. „Повишете киберсигурността и намалете повърхността на атаката на вашата индустриална мрежа, като защитите критичните производствени активи и ограничите нерегламентирания достъп между зоните“, коментираха още от фирма Ритбул.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица новости в бизнеса, академичния свят и човешките ресурси. Сред тях са предстоящата международна конференция по киберсигурност Sofia Cyber Sec 2019, финансирането на въглищен ТЕЦ в Косово от ContourGlobal, както и редица възможности, предоставени на младите специалисти за стаж и стипендии от водещи работодатели в България и др. Още актуални новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от седмичния ни новинарски обзор.

 • Златно отличие за дейности от енергийната инфраструктура заслужи ТиД Инженеринг на строителните „Оскари“

  Златно отличие за дейности от енергийната инфраструктура заслужи ТиД Инженеринг на строителните „Оскари“

  В края на миналата година водещото българско инженерингово дружество ТиД Инженеринг получи почетно признание от Камарата на строителите в България, спечелвайки златно отличие в раздела „Средни строежи от енергийната инфраструктура“. Това се случи в рамките на традиционния годишен бал по повод Деня на строителя, когато организацията връчи строителни „Оскари“ на най-добрите компании в сектора. „За нас е чест, че бяхме удостоени с тази награда“, коментираха от компанията.

 • ЧЕЗ България – финалист в две категории в конкурса за годишните HR награди на БАУХ

  ЧЕЗ България – финалист в две категории в конкурса за годишните HR награди на БАУХ

  ЧЕЗ България и тази година зае място сред претендентите за годишните HR награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ). Конкурсът е един от най-престижните форуми у нас, който отличава иновативните и успешни практики в управлението на човешките ресурси и дава публичност и признание за постигнатите резултати в развитието на HR индустрията в България. Енергийното дружество е номинирано в две категории в конкурса: „Най-добър HR проект на голяма компания“ и „Най-добър проект за интегриране на образованието в бизнеса за 2018 г.“.

 • ТП ВАГО Контакттехник: WAGO стартира 2019 г. с иновативни решения за по-лесна и комплексна работа

  ТП ВАГО Контакттехник: WAGO стартира 2019 г. с иновативни решения за по-лесна и комплексна работа

  Немската компания WAGO Kontakttechnik, утвърден производител на електроника и електротехника, стартира 2019 г. с редица иновации в продуктовата си гама. „Новите функционалности на контролерите PFC 200, два нови суича, софтуерът smartSCRIPT и 18-милиметровото захранващо устройство WAGO „Compact“ са само част от новостите, които ще подпомогнат работата на специалистите, доверили се на WAGO, и ще направят дейността им по-лесна, интуитивна и цялостна“, заявиха от фирмата.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Въпреки че изминалата работна седмица беше кратка, успяхме да ви информираме за акцентите, с които бизнесът стартира новата година. Част от тях са предстоящото изложение Техномебел, отварянето на 1000 нови работни места във Враца, отбелязването на 60-годишния юбилей на Девня Цимент и мн. др. Още от света на инвестициите, човешките ресурси и образованието у нас и на Балканите можете да научите от традиционния ни седмичен новинарски обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • АББ България: „Нашата стипендиантска програма е кауза, на която всеки от компанията ни е отдаден безусловно“

  АББ България: „Нашата стипендиантска програма е кауза, на която всеки от компанията ни е отдаден безусловно“

  Да срещнеш бранда ABB е неизменна част от ежедневието. Свикнали сме да виждаме логото на международния технологичен гигант както върху болидите от Формула Е, така и върху контактите и ключовете за осветление в дома или офиса. А как се поддържа мотивацията на служителите в компания-лидер в дигиталните технологии за промишлеността и какво правят от фирмата, за да помогнат на студентите и младите специалисти, Инженер.bg научи по време на „Дни на краиерата“ в Технически университет – София.

 • ЧЕЗ България: „В страната ни има бъдеще за развитието на млади специалисти от областта на енергетиката“

  ЧЕЗ България: „В страната ни има бъдеще за развитието на млади специалисти от областта на енергетиката“

  Преди броени дни приключи набирането на кандидатури от студентите, които искат да се включат в ЧЕЗ Академия. Поредното издание на инициативата, разработена изцяло от българското енергийно дружество, ще се проведе в края на ноември 2018 г. и отново ще даде възможност на млади специалисти от областта на енергетиката да се запознаят отблизо с различни аспекти от дейността на компанията. Повече за ЧЕЗ Академия и стажантската програма на дружеството научихме по време на „Дни на кариерата“.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Научихте ли вече кои ще са тазгодишните участници на международното изложение за храни, напитки, опаковки, машини и технологии Интерфуд&Дринк в Интер Експо Център – София? А информирахте ли се и за останалите събития и инвестиционни намерения, целящи да развият бизнеса у нас и на Балканите? За всички тях ви разказвахме в детайли през изминалата седмица, а в случай, че сте пропуснали нещо, сега е моментът да си наваксате с ежеседмичния ни новинарски обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

Още от Енергетика (ВЕИ)