Събития

 • Мехатроникс: Инфраструктурни решения за периферни и облачни центрове за обработка на данни анонсира Delta

  Мехатроникс: Инфраструктурни решения за периферни и облачни центрове за обработка на данни анонсира Delta

  Все по-мащабното използване на Интернет на нещата (IoT) доведе до голямо натоварване на облачния модел на центровете за данни и до тенденцията значителна част от техните ресурси да се премества в периферните зони. Традиционните центрове за данни вече не са в състояние да поемат целия трафик от милиардите устройства, генериращи огромно количество данни за съхранение и обработка. Delta Electronics създаде инфраструктурни решения за облачните и периферните центрове за данни.

 • CTeam комбинира намирането на подходящи кандидати с полезни обучения за лично и професионално развитие

  CTeam комбинира намирането на подходящи кандидати с полезни обучения за лично и професионално развитие

  Носител на иновативни решения в областта на човешките ресурси, българската компания CTeam предлага широка гама от услуги. Сред основните дейности, които фирмата предоставя на своите клиенти, е помощта при намирането на точния кандидат за дадена работна позиция. Осъзнавайки важността от непрекъснато развитие на човешкия капитал, от CTeam включват в портфолиото си и редица обучения. Ето какво интересно остава до края на 2018 г. в календара на компанията.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Научихте ли, че подготовката на Международния технически панаир – Пловдив е в пълен ход? През изминалата седмица ви информирахме и за други предстоящи събития, както и за разширяването на производствата на редица компании у нас и на Балканите. Повече за новостите в областта на индустрията, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. Време е да ви оставим с новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Новости в електроизграждането и UPS системитe от „Ден на техниката“ на DTS – „Цифрови Преносни Системи“ – част 2

  Новости в електроизграждането и UPS системитe от „Ден на техниката“ на DTS – „Цифрови Преносни Системи“ – част 2

  На своя специализиран „Ден на техниката“, провел се в началото на юни, водещата компания DTS – „Цифрови Преносни Системи“ срещна доказани специалисти от Socomec, лидер в производството на UPS системи и комутационно оборудване, с браншовата общност у нас. Сред дискутираните теми на събитието бяха новостите в комплексните решения за мониторинг и контрол на енергийната ефективност DIRIS и DIGIWARE, най-иновативните товарови разединители и превключватели и др.

 • Atlas Copco представи новаторски решения, повишаващи производителността на системи за сгъстен въздух

  Atlas Copco представи новаторски решения, повишаващи производителността на системи за сгъстен въздух

  Шведската компания Atlas Copco, водещ световен производител на компресорно оборудване, бе домакин на мащабно маркетингово събитие, в което се включиха над 900 участника от 68 държави, съобщиха за Инженер.bg от Атлас Копко България. Срещата, която се проведе между 16 и 19 април т.г., бе организирана от отделите „Безмаслени въздушни компресори“ и „Сервиз компресорна техника“ на компанията. На нея бяха представени продуктови нововъведения за сгъстен въздух и газове.

 • ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ организира практики за ученици от специалност „Енергетика“ в ПГЕЕ-Гълъбово

  ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ организира практики за ученици от специалност „Енергетика“ в ПГЕЕ-Гълъбово

  Учениците от специалност „Енергетика“ в Професионална гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ) в гр. Гълъбово провеждат своята задължителна учебна практика в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Това информираха за Инженер.bg от компанията, като идеята е бъдещите специалисти да се запознаят в реална среда със съоръженията на топлоцентралата, както и да проверят мотивацията и възможностите за работа в този тип предприятия.

 • „Ден на техниката“ на DTS – „Цифрови Преносни Системи” събра стотици специалисти в столицата – част 1

  „Ден на техниката“ на DTS – „Цифрови Преносни Системи” събра стотици специалисти в столицата – част 1

  На 5 юни 2018 г. утвърдената българска търговска и инженерингова компания DTS – „Цифрови Преносни Системи“ бе домакин на традиционния мащабен семинар „Ден на техниката“, организиран съвместно с френския производител и партньор на дружеството Socomec. Събитието представи иновативни технологии в електроизграждането и UPS системитe на Socomec пред стотици специалисти от областта на индустрията и строителството, в т.ч. проектанти, инсталатори, технически ръководители и мн.др.

 • Илва: Семинарът, който посветихме на двигателя MGE на Grundfos, предизвика сериозен интерес в промишления сектор

  Илва: Семинарът, който посветихме на двигателя MGE на Grundfos, предизвика сериозен интерес в промишления сектор

  На 31 май и 1 юни 2018 г. се проведе семинар, организиран от фирма Илва, който бе посветен на най-новите енергийно-ефективни решения на Grundfos. За място на събитието бе избрана автентичната атмосфера на комплекс „Старосел“ в с. Старосел край Пловдив, където българската компания, специализирана в областта на високотехнологичното помпено оборудване, посрещна свои клиенти и партньори от различни индустриални сектори. Сред основните теми бе най-новият двигател на Grundfos – MGE.

 • Адара Инженеринг: Argal обяви пазарния дебют на двойно диафрагмена помпа Quantum на MCE

  Адара Инженеринг: Argal обяви пазарния дебют на двойно диафрагмена помпа Quantum на MCE

  „През последните няколко години инженерите на италианската компания Argal работиха по разработването на нова гама въздушни двойно диафрагмени помпи. И ето че Quantum са вече на пазара, предлагайки по-добра ефективност и повишена производителност“, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма Адара Инженеринг. Новата помпена гама на италианския производител е изработена изцяло от екологичночисти материали и може да се определи като 100% „зелено“ решение.

 • АББ България от изложението „Стажове“: „Технологичното ни семейство очаква своите млади колеги и стажанти през 2018 г.“

  АББ България от изложението „Стажове“: „Технологичното ни семейство очаква своите млади колеги и стажанти през 2018 г.“

  Технологичното семейство на AББ България отваря вратите си за студенти и млади специалисти, които имат желание да се включат в стажантската програма на компанията. „2018 г. е третата поредна година, през която приемаме стажанти. В ход е и приемът на документи за нашата стипендиантска инициатива „Юрген Дорман“. АББ България предлага разнообразни възможности за старт на кариерата и професионално израстване в международно утвърдена корпоративна среда“, заявиха от дружеството.

Още от Енергетика (ВЕИ)