Събития

 • „Стажове“ събра под един покрив 108 работодатели и стотици студенти в София и Пловдив

  „Стажове“ събра под един покрив 108 работодатели и стотици студенти в София и Пловдив

  На 4 април във 2-ри и 12-ти учебен корпус на Технически университет – София, а на 5 април във филиала на ТУ – София в гр. Пловдив, за шести пореден път се проведе традиционното изложение за работодатели „Стажове“. По време на кариерния форум студентите и младите специалисти имаха възможността да се срещнат със 108 работодатели и да се запознаят с повече от 600 стажантски и работни предложения. В следващите редове ще ви представим най-важните акценти през погледа на Инженер.bg.

 • Заповядайте на Инфодни на Шрак Техник и през пролетта на 2017 г. в София, Пловдив, Варна и Бургас

  Заповядайте на Инфодни на Шрак Техник и през пролетта на 2017 г. в София, Пловдив, Варна и Бургас

  Шрак Техник, дъщерно дружество на водещия австрийски производител на решения за електротехника, осветление, автоматизация и електроенергетика Schrack Technik, ще събере отново специалистите от бранша, за да им демонстрира най-новото от своята дейност и продуктово портфолио. „Инфодните на Шрак Техник се превърнаха в традиция за българския пазар. През пролетта на 2017 г. планираме да посетим София, Пловдив, Варна и Бургас”, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • 120 проектанти от цялата страна се включиха в първия общ семинар на Siemens България

  120 проектанти от цялата страна се включиха в първия общ семинар на Siemens България

  Siemens България проведе първия по своя формат специализиран семинар за проектанти на тема: „Съвременни решения за защита, електроразпределение и автоматизация на сгради. Инструменти за ефективно планиране”. Събитието, което се състоя на 9 и 10 март в гр. Хисаря, бе организирано от три направления на дружеството – Дигитализирано производство & Процесни индустрии и задвижвания, Сградни технологии и Енергиен мениджмънт. Акцент в семинара бяха най-новите предложения на Siemens България.

 • Сенсата Технолоджис България с престижно отличие в конкурса „Инвеститор на годината 2016“

  Сенсата Технолоджис България с престижно отличие в конкурса „Инвеститор на годината 2016“

  Сенсата Технолоджис България, дъщерно дружество на американския производител на сензори и системи за контрол, електрическа защита и решения зa енергиен мениджмънт, завоюва приз в конкурса „Инвеститор на годината 2016“ на Българската агенция за инвестиции. Голямата награда бе връчена по време на церемония, която се състоя на 23 февруари 2017 г. в София. Дружество се съревновава с над 60 компании от всички сфери на икономиката, информационните технологии и здравеопазването.

 • Телетек и Академия на МВР провеждат обучение за поддържане и обслужване на пожароизвестителни системи

  Телетек и Академия на МВР провеждат обучение за поддържане и обслужване на пожароизвестителни системи

  Професионалният център за обучение към Телетек Груп АД, съвместно с Академия на МВР, организира курс за обучение по чл. 8, т. 2 от Наредба № 8121з-1100 на Министерството на вътрешните работи, обявиха за Инженер.bg от фирма Телетек.Темата на обучението е: “Поддържане и обслужване на пожарогасителни системи, пожароизвестителни системи, системи за управление на дим и топлина и пожарни кранове”. Курсът е с продължителност 1 седмица и ще стартира на 17 февруари т.г. в София.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Немският производител на компоненти за автомобили Continental обяви намеренията си да разшири още веднъж регионалния си завод, разположен в румънския град Тимишоара. Същевременно завод за топловъздушни балони ще отвори врати в с. Баня, област Благоевград, в средата на тази година... Това са само част от водещите заглавия в Борса.bg през изминалата седмица. Както обикновено новостите от света на бизнеса не спират, а ние се стараем да ви информираме за тях. За тези и още интересни новини и събития посетете ни на адрес www.борса.bg!

 • Жо и Вен: Schneider Electric се изкачи в Топ 10 „зелени“ компании в света за 2016 г.

  Жо и Вен: Schneider Electric се изкачи в Топ 10 „зелени“ компании в света за 2016 г.

  Глобалният производител в областта на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric се изкачи от 25-то през 2015 г. на 10-то място през 2016 г. в световната класация за „зелени“ компании на Newsweek Green Rankings, информираха за Инженер.bg от фирма Жо и Вен, дистрибутор на френския производител у нас. „Newsweek Green Rankings е реномирана организация, специализирана в анализа и оценката на водещите производители в света по корпоративна устойчивост и въздействие върху околната среда“, поясниха от българското дружество.

 • Изложението за ВЕИ, отопление, климатизация и баня ISH 2017 ще се проведе под мотото „Вода. Енергия. Живот“

  Изложението за ВЕИ, отопление, климатизация и баня ISH 2017 ще се проведе под мотото „Вода. Енергия. Живот“

  На 16 ноември 2016 г. в гр. Виена, Австрия, един от най-големите световни търговски панаири Messe Frankfurt организира пресконференция, на която оповести новостите около предстоящото изложение ISH 2017. Форумът е сред водещите световни събития в сферата на технологиите и оборудването за ОВК технологии, енергетика, възобновяеми енергийни източници, строителство и баня. Новина от тази година бе изборът на Турция като страна партньор, споделиха пред Инженер.bg организаторите.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! С понижаването на температурите запалените скиори вече мечтаят за сняг, писти и зимни емоции! Надяваме се, че ви намираме в отлично здраве, защото седмичната ни рубрика „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“ чука на вратата, списана специално за вас. Тази седмица ще ви разкажем за инвестиции в производствени мощности в Сърбия и Македония, за новия офис на КИИП РК София-град, както и дали компанията Uber ще продължи дейността си у нас. За тези и още новини, адресът е www.борса.bg!

 • DTS - „Цифрови Преносни Системи” кани клиенти и партньори на „Ден на техниката 2016"

  DTS - „Цифрови Преносни Системи” кани клиенти и партньори на „Ден на техниката 2016"

  Компанията DTS - „Цифрови Преносни Системи”, лидер на българския пазар в производството, инженеринга и дистрибуцията на комутационно оборудване и автономни електрозахранвания, ще бъде домакин на „Ден на техниката”, обявиха за Инженер.bg от фирмата. Иновативни технологии в областта на електроизграждането, скалируеми UPS системи на Socomec, както и дискусии с водещи специалисти от Socomec-Франция ще бъдат основни акценти по време на семинара.

Още от Енергетика (ВЕИ)