Събития

 • КуатроДжи представи иновативни решения за пестене на енергия по време на ЕЕ и ВЕИ 2018

  КуатроДжи представи иновативни решения за пестене на енергия по време на ЕЕ и ВЕИ 2018

  В края на март т.г. в Интер Експо Център се проведе специализираната изложба Енергийна ефективност и Възобновяеми енергийни източници (ЕЕ и ВЕИ). Сред участниците бе и утвърдената компания, оперираща в сферата на енергийните решения, КуатроДжи ЕООД. На щанда на фирмата посетителите имаха възможност да се запознаят с предлаганата гама от продукти, да се срещнат със специалистите от КуатроДжи, както и с техния специален гост Пау Соланс.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви запознахме с актуалните новини в академичния свят и бизнес средите у нас и на Балканите. В София, Пловдив и Сливен за седма поредна година се състоя кариерното изложение „Стажове”, което срещна студенти и млади специалисти от инженерните кръгове с утвърдени български и международни работодатели. Повече за новостите от сферата на индустрията, академичния свят и човешките ресурси можете да разберете на www.борса.bg.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Socomec представи новите си IoT решения на Elecrama 2018

  DTS – „Цифрови преносни системи“: Socomec представи новите си IoT решения на Elecrama 2018

  Френската компания Socomec, глобален експерт в областта на енергийния мениджмънт и решенията за електрически инсталации, взе участие в изложението Elecrama 2018, което се проведе от 10 до 14 март 2018 г. в India Expo Mart, град Нойда, намиращ се в близост до Делхи. Мотото на тазгодишното изложение бе посветено на четвъртата индустриална революция и как тя навлиза в електрическите мрежи и системи. Socomec представи иновативни UPS решения, които могат директно да бъдат включени към IoT.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! За пореден път ви каним на кариерното събитие Best Engineering Week 2018, чиито генерален медиен партньор е Инженер.bg! Тази година форумът стартира на 13 март. На фокус миналата седмица бяха още много предстоящи конференции, конкурси и състезания. Знаете ли, че Технически колеж – Ловеч ще проведе състезания за прием без изпит, а в Охрид, Македония ще се проведе международната конференция „Applied Computer Technologies”. Тези и други новини можете да намерите на www.борса.bg.

 • Следете най-актуалните обяви за работа и стаж от Борса.bg в новия Facebook канал на Инженер.БГ

  Следете най-актуалните обяви за работа и стаж от Борса.bg в новия Facebook канал на Инженер.БГ

  Щастливи сме да ви съобщим, че освен в LinkedIn, вече можете да следите всички актуални обяви за работа и стаж от Инженерна борса и Академична борса в Борса.bg и във Facebook! Станете наш виртуален приятел и научавайте първи вакантните работни позиции във водещи технически компании, информация за нови инженерни специалности в техническите университети и професионалните гимназии, предстоящи обучения, кариерни събития, стартиращи стажантски и стипендиантски програми и още!

 • ЦЕРБ празнува 70 годишен юбилей с успешна история зад гърба си и смели планове за бъдещето

  ЦЕРБ празнува 70 годишен юбилей с успешна история зад гърба си и смели планове за бъдещето

  Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) ЕАД е една от най-големите български инженерингови компании, утвърдили се като надежден доставчик на широк кръг от услуги, свързани с извършване на диагностика и ремонт на енергийни съоръжения. През 2018 г. дружеството чества своя 70 годишен юбилей. ЦЕРБ е основана през 1948 г. като държавно предприятие, през 1994 г. компанията е регистрирана като АД, през 2001 г. е приватизирана, а няколко години по-късно вече е еднолично акционерно дружество.

 • Марсел ван дер Хук оглави АББ България, заемайки поста на изпълнителен директор, от 2018 г.

  Марсел ван дер Хук оглави АББ България, заемайки поста на изпълнителен директор, от 2018 г.

  Нов изпълнителен директор застана начело на АББ България, обявиха за Инженер.bg от дружеството у нас. Компанията, част от структурата на световния технологичен лидер ABB Group, е специализирана в производството на електрическо оборудване, както и на комплексни решения за автоматизация на процеси в индустрията и строителството. „Считано от 1 януари 2018 г. АББ България ръководи г-н Марсел ван дер Хук, който е в екипа на ABB още от 1994 г.“, съобщиха още от АББ България.

 • Изпълнителният директор на IMI България получи награда за „Най-добър млад мениджър 2017“ от престижен конкурс

  Изпълнителният директор на IMI България получи награда за „Най-добър млад мениджър 2017“ от престижен конкурс

  Изпълнителният директор на IMI България Ерик де Кандидо получи приза „Най-добър млад мениджър 2017“ от престижния конкурс „Мениджър на годината“. Официалната церемония по връчване на наградите се проведе в края на 2017 г. на сцената на Софийската опера и балет, а отличието на г-н де Кандидо бе връчено от Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на Екопак България. „Това признание е чудесен начин компанията ни да встъпи в Новата година“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Навън отново е снежно и приказно, въпреки минусовите температури. В студено или топло обаче новините от страната и Балканите не спират да валят. От миналата седмица вече можете да получавате най-актуалната информация за обучения, стажове и стипендии чрез нашето ново приложение „Академична борса“. В традиционните ни рубрики отново ви информирахме за най-интересното от индустрията и човешките ресурси. Ако сте пропуснали нещо, посетете ни на www.борса.bg.

 • БСК ще бъде домакин на Open Innovation Challenge в рамките на MachTech&InnoTech, под знака на Индустрия 4.0

  БСК ще бъде домакин на Open Innovation Challenge в рамките на MachTech&InnoTech, под знака на Индустрия 4.0

  Утвърдената от години Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес (БСК), ще бъде отново част от индустриалното изложение MachTech&InnoTech 2018 г., традиционно организирано от Интер Експо Център – София. Камарата планира да проведе поредното си издание за международни срещи (IMM 2018), като тази година темата ще е свързана с Индустрия 4.0, и проявява желание да организира за първи път у нас Open Innovation Challenge, или т.нар. „предизвикателство” за фирми в България, съобщи за Инженер.bg неправителствената организация. Целта е да се покаже, че и българската индустрия се интересува и извършва дейност по темата.

Още от Енергетика (ВЕИ)