Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • ЧЕЗ България: „В страната ни има бъдеще за развитието на млади специалисти от областта на енергетиката“

  ЧЕЗ България: „В страната ни има бъдеще за развитието на млади специалисти от областта на енергетиката“

  Преди броени дни приключи набирането на кандидатури от студентите, които искат да се включат в ЧЕЗ Академия. Поредното издание на инициативата, разработена изцяло от българското енергийно дружество, ще се проведе в края на ноември 2018 г. и отново ще даде възможност на млади специалисти от областта на енергетиката да се запознаят отблизо с различни аспекти от дейността на компанията. Повече за ЧЕЗ Академия и стажантската програма на дружеството научихме по време на „Дни на кариерата“.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Научихте ли вече кои ще са тазгодишните участници на международното изложение за храни, напитки, опаковки, машини и технологии Интерфуд&Дринк в Интер Експо Център – София? А информирахте ли се и за останалите събития и инвестиционни намерения, целящи да развият бизнеса у нас и на Балканите? За всички тях ви разказвахме в детайли през изминалата седмица, а в случай, че сте пропуснали нещо, сега е моментът да си наваксате с ежеседмичния ни новинарски обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Райхле и Де-Масари: На 4 октомври бе първият работен ден на ученици от проекта за дуално обучение ДОМИНО

  Райхле и Де-Масари: На 4 октомври бе първият работен ден на ученици от проекта за дуално обучение ДОМИНО

  Четирима ученици от Професионална гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров“ получиха уникален шанс за кариерно развитие благодарение на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън. От 2016 г. българското дружество, част от швейцарската група Reichle & De-Massari (R&M), е участник в проекта за дуално обучение ДОМИНО, а на 4 октомври 2018 г. бе първият работен ден в реална работна среда на новите възпитаници, включени в програмата.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Научихте ли, че от 7 до 10 ноември 2018 г. в Интер Експо Център – София ще се проведе поредното издание на международната специализирана изложба Интерфуд & Дринк? Есенният бизнес календар включва и първото издание на Automotive Forum & Expo Sofia, „Дни на кариерата“ в ТУ-София и мн. др. Още от акцентите в сферата на индустрията, човешките ресурси и образованието можете да намерите на www.борса.bg. Сега ви оставяме с новинарския ни обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Мехатроникс: Инфраструктурни решения за периферни и облачни центрове за обработка на данни анонсира Delta

  Мехатроникс: Инфраструктурни решения за периферни и облачни центрове за обработка на данни анонсира Delta

  Все по-мащабното използване на Интернет на нещата (IoT) доведе до голямо натоварване на облачния модел на центровете за данни и до тенденцията значителна част от техните ресурси да се премества в периферните зони. Традиционните центрове за данни вече не са в състояние да поемат целия трафик от милиардите устройства, генериращи огромно количество данни за съхранение и обработка. Delta Electronics създаде инфраструктурни решения за облачните и периферните центрове за данни.

 • CTeam комбинира намирането на подходящи кандидати с полезни обучения за лично и професионално развитие

  CTeam комбинира намирането на подходящи кандидати с полезни обучения за лично и професионално развитие

  Носител на иновативни решения в областта на човешките ресурси, българската компания CTeam предлага широка гама от услуги. Сред основните дейности, които фирмата предоставя на своите клиенти, е помощта при намирането на точния кандидат за дадена работна позиция. Осъзнавайки важността от непрекъснато развитие на човешкия капитал, от CTeam включват в портфолиото си и редица обучения. Ето какво интересно остава до края на 2018 г. в календара на компанията.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Научихте ли, че подготовката на Международния технически панаир – Пловдив е в пълен ход? През изминалата седмица ви информирахме и за други предстоящи събития, както и за разширяването на производствата на редица компании у нас и на Балканите. Повече за новостите в областта на индустрията, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. Време е да ви оставим с новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Новости в електроизграждането и UPS системитe от „Ден на техниката“ на DTS – „Цифрови Преносни Системи“ – част 2

  Новости в електроизграждането и UPS системитe от „Ден на техниката“ на DTS – „Цифрови Преносни Системи“ – част 2

  На своя специализиран „Ден на техниката“, провел се в началото на юни, водещата компания DTS – „Цифрови Преносни Системи“ срещна доказани специалисти от Socomec, лидер в производството на UPS системи и комутационно оборудване, с браншовата общност у нас. Сред дискутираните теми на събитието бяха новостите в комплексните решения за мониторинг и контрол на енергийната ефективност DIRIS и DIGIWARE, най-иновативните товарови разединители и превключватели и др.

 • Atlas Copco представи новаторски решения, повишаващи производителността на системи за сгъстен въздух

  Atlas Copco представи новаторски решения, повишаващи производителността на системи за сгъстен въздух

  Шведската компания Atlas Copco, водещ световен производител на компресорно оборудване, бе домакин на мащабно маркетингово събитие, в което се включиха над 900 участника от 68 държави, съобщиха за Инженер.bg от Атлас Копко България. Срещата, която се проведе между 16 и 19 април т.г., бе организирана от отделите „Безмаслени въздушни компресори“ и „Сервиз компресорна техника“ на компанията. На нея бяха представени продуктови нововъведения за сгъстен въздух и газове.

 • ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ организира практики за ученици от специалност „Енергетика“ в ПГЕЕ-Гълъбово

  ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ организира практики за ученици от специалност „Енергетика“ в ПГЕЕ-Гълъбово

  Учениците от специалност „Енергетика“ в Професионална гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ) в гр. Гълъбово провеждат своята задължителна учебна практика в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Това информираха за Инженер.bg от компанията, като идеята е бъдещите специалисти да се запознаят в реална среда със съоръженията на топлоцентралата, както и да проверят мотивацията и възможностите за работа в този тип предприятия.

Още от Енергетика (ВЕИ)