Събития

 • Legrand засилва позициите си в дигиталната инфраструктура със закупуването на Server Technology

  Legrand засилва позициите си в дигиталната инфраструктура със закупуването на Server Technology

  Legrand, глобален специалист в сферата на електрическите мрежи и цифровите сградни инфраструктури, присъедини към фирмената си структура американския лидер в производството на интелигентни енергоразпределителни системи за центрове за данни Server Technology. С придобиването на Server Technology групата ще допълни продуктовото си портфолио, насочено към пазара за дейта центрове, с иновативните решения на американския производител.

 • Мегер България демонстрира изпитателен ван за обслужване и диагностика на силови трансформатори

  Мегер България демонстрира изпитателен ван за обслужване и диагностика на силови трансформатори

  Мегер България представи решенията си в областта на тестването на трансформатори на 6 юни в базата на своя дългогодишен партньор – Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ). Акцент на събитието бе изпитателният ван за обслужване и диагностика на силови трансформатори. „Много благодаря за любезното съдействие от страна на ЦЕРБ и за предоставената възможност да направим тази демонстрация, както и на колегите от ЧЕЗ, които са днес с нас“, заяви инж. Ал. Георгиев, прокурист на Мегер България.

 • Legrand затвърждава позициите си на пазара на UPS системи, обединявайки сили с фирма Borri Group

  Legrand затвърждава позициите си на пазара на UPS системи, обединявайки сили с фирма Borri Group

  Световният лидер в областта на електрическите инсталации и цифровите сградни инфраструктури Legrand подписа споразумение за създаване на съвместно предприятие с фирма Borri Group. Френският пазарен лидер Legrand, регистрирал продажби за 2016 г. в размер на около 5 млрд. евро и с персонал от над 36 000 души, навлиза на пазара на UPS-и през 2010 г. и оттогава има 8 придобивания или съвместни предприятия с различни производители на UPS системи.

 • WAGO представи иновации в областта на енергетиката и автоматизацията на Хановерски индустриален панаир

  WAGO представи иновации в областта на енергетиката и автоматизацията на Хановерски индустриален панаир

  WAGO Kontakttechnik представи своите нови продукти и решения по време на най-големия индустриален панаир в Европа – Hannover Messe. Голям интерес сред акцентите предизвика новият M-Bus Master модул, позволяващ директното свързване на до 40 M-Bus устройства за отчитане на данни за потребление и енергия. „Модулът значително опростява инсталацията и настройката и премахва необходимостта от допълнителни устройства за преобразуване“, разказаха от ТП ВАГО Контакттехник.

 • Успешни в бизнеса и в подбора на кадри с обученията на CTeam през втората половина на 2017 г.

  Успешни в бизнеса и в подбора на кадри с обученията на CTeam през втората половина на 2017 г.

  В разгара на лятото доказаната българска компания, предлагаща богата гама от услуги и решения в областта на управлението и развитието на човешките ресурси CTeam Груп, ще стартира втората част на своята отворена платформа за обучения тази година, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Проявите в рамките на CTeam Open Training Platfrom 2017 обхващат интересни бизнес семинари и обучения, които ще бъдат водени от утвърдени специалисти в сферата на човешкия капитал.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Време е за традиционния седмичен обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”. През изминалата седмица се случиха редица интересни събития у нас и на Балканите, така че не пропускайте да научите за новата стажантска програма на утвърдената немска компания Киттнер Анлаген – унд Машиненбау, както и как премина посещението на българската делегация по време на VII-та годишна инвестиционна среща в Дубай. За тези и още новини посетете ни на адрес www.борса.bg! Приятни минути с нас!

 • Legrand продължава навлизането си на пазара на индустриални решения за защита и разпределение на ел. енергия

  Legrand продължава навлизането си на пазара на индустриални решения за защита и разпределение на ел. енергия

  На 6 и 7 април т.г. глобалният специалист в електрическата и цифровата сградна инфраструктура Legrand бе домакин на втория си мащабен семинар, посветен на решенията на компанията за защита и разпределение на ел. енергия. Събитието, събрало десетки проектанти, инсталатори и специалисти от фирми-партньори на Легранд България, се проведе в комплекса „Старосел“. Всеки от гостите имаше шанса да се потопи в света на техническите иновации, създавани от Legrand.

 • „Стажове“ събра под един покрив 108 работодатели и стотици студенти в София и Пловдив

  „Стажове“ събра под един покрив 108 работодатели и стотици студенти в София и Пловдив

  На 4 април във 2-ри и 12-ти учебен корпус на Технически университет – София, а на 5 април във филиала на ТУ – София в гр. Пловдив, за шести пореден път се проведе традиционното изложение за работодатели „Стажове“. По време на кариерния форум студентите и младите специалисти имаха възможността да се срещнат със 108 работодатели и да се запознаят с повече от 600 стажантски и работни предложения. В следващите редове ще ви представим най-важните акценти през погледа на Инженер.bg.

 • Заповядайте на Инфодни на Шрак Техник и през пролетта на 2017 г. в София, Пловдив, Варна и Бургас

  Заповядайте на Инфодни на Шрак Техник и през пролетта на 2017 г. в София, Пловдив, Варна и Бургас

  Шрак Техник, дъщерно дружество на водещия австрийски производител на решения за електротехника, осветление, автоматизация и електроенергетика Schrack Technik, ще събере отново специалистите от бранша, за да им демонстрира най-новото от своята дейност и продуктово портфолио. „Инфодните на Шрак Техник се превърнаха в традиция за българския пазар. През пролетта на 2017 г. планираме да посетим София, Пловдив, Варна и Бургас”, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • 120 проектанти от цялата страна се включиха в първия общ семинар на Siemens България

  120 проектанти от цялата страна се включиха в първия общ семинар на Siemens България

  Siemens България проведе първия по своя формат специализиран семинар за проектанти на тема: „Съвременни решения за защита, електроразпределение и автоматизация на сгради. Инструменти за ефективно планиране”. Събитието, което се състоя на 9 и 10 март в гр. Хисаря, бе организирано от три направления на дружеството – Дигитализирано производство & Процесни индустрии и задвижвания, Сградни технологии и Енергиен мениджмънт. Акцент в семинара бяха най-новите предложения на Siemens България.

Още от Енергетика (ВЕИ)