Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • Шведският хлебопроизводител Dafgård регенерира 98% от излишната енергия с компресорно оборудване на Atlas Copco

  Шведският хлебопроизводител Dafgård регенерира 98% от излишната енергия с компресорно оборудване на Atlas Copco

  През 2010 г. известният шведски хлебопроизводител Dafgård Family решава да разшири производството си, като построява нов завод, в който се приготвя прочутият хляб с квас на компанията. В резултат на инсталираното ново компресорно оборудване за безмаслен въздух и със системата за 98% рекуперация на енергията, компанията Dafgård Family успява да постигне сериозни икономии на енергия и да намали разходите и емисиите на въглероден диоксид.

 • Компресорно оборудване Atlas Copco намалява с 42% експлоатационните разходи в дърводобивната компания Гораинвест

  Компресорно оборудване Atlas Copco намалява с 42% експлоатационните разходи в дърводобивната компания Гораинвест

  „Представители на Гораинвест бяха поканени да бъдат гости на организирания в Русе от Атлас Копко семинар на тема „Повишаване ефективността на компресорното помещение с Atlas Copco VSD компресор“. Управителят на Гораинвест г-н Росен Новаков пожела да организираме измерване на използвания в тяхното производство компресор, който захранва със сгъстен въздух пневматичната част на поточната линия на компанията“, информираха от Атлас Копко България.

 • EcoStruxure™ Power на Schneider Electric осигурява качествено електрозахранване и непрекъснатост на процесите в Биовет

  EcoStruxure™ Power на Schneider Electric осигурява качествено електрозахранване и непрекъснатост на процесите в Биовет

  Системата за енергиен мениджмънт EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане на Schneider Electric е внедрена във ферментационния завод за фармацевтични продукти и фуражни добавки на Биовет. Тази система е специално създадена да осигурява качествено електрозахранване на съоръженията и непрекъснатост на работните процеси с критично значение. Високотехнологичното решение, гарантира максимална оперативна ефективност.

 • Филкаб Солар изгради трифазна фотоволтаична система за фамилна къща с надеждни инвертори SMA Sunny Island 6.0H

  Филкаб Солар изгради трифазна фотоволтаична система за фамилна къща с надеждни инвертори SMA Sunny Island 6.0H

  Внедряването на комплексни решения в областта на възобновяемите енергийни източници е основна дейност на Филкаб Солар. Използвайки продукти само на утвърдени международни производители, компанията вече разполага с богато портфолио от референтни проекти. „Сред тях е инсталирането на трифазна фотоволтаична (PV) система в еднофамилна къща за собствена консумация с 11.04 kWp мощност и възможност за резервиране на захранването“, информираха от Филкаб Солар.

 • Ейч Ай Инженеринг: UPS устройства на Borri осигуряват захранването на аварийните системи в метрото на Доха

  Ейч Ай Инженеринг: UPS устройства на Borri осигуряват захранването на аварийните системи в метрото на Доха

  Метрото в Доха е един от най-големите проекти в столицата на Катар. То свързва основни райони, включително международното летище Хамад, Стария град и новите градски квартали като West Bay и Lusail. „Borri е избран за изпълнител в рамките на проекта, благодарение на техническите решения и производствените възможности на компанията, които ѝ позволяват да се включи в строгия график и да изпълни обема на този стратегически транспортен проект“, разказаха от Ейч Ай Инженеринг.

 • Акварор: Ученици и учители построиха „Тиролската къща на бъдещето“, а за инсталациите избраха тръби Poloplast

  Акварор: Ученици и учители построиха „Тиролската къща на бъдещето“, а за инсталациите избраха тръби Poloplast

  Специализирано училище в Австрия построи „Тиролска къща на бъдещето“ в своята лаборатория по строителна физика. Чудите се какво представлява проектът? Специалистите от доказаното българско дружество Акварор – Бояджиев и синове ще ни разкажат в днешната история. Уникалната миникъща е изградена при спазване на най-високите стандарти за енергийна ефективност и има за цел да покаже всички иначе скрити елементи на сградата – инсталации, конструкции и т.н.

 • Най-високата сграда в Европа, построена с изцяло дървена конструкция, е енергийно независима с оборудване на Viessmann

  Най-високата сграда в Европа, построена с изцяло дървена конструкция, е енергийно независима с оборудване на Viessmann

  Kampa е добре позната марка в изграждането на сглобяеми дървени къщи, а напоследък и в устойчивото жилищно, търговско и промишлено строителство. Сред най-новите инвестиции на компанията е в собствен център за иновации К8, изграден в района на Ален-Валдхаузен, Швабия, Германия. „Освен че сградата е в голяма степен енергийно независима, за което помага оборудване на Viessmann, за решенията на немския производител е обособен и специален шоурум“, съобщиха за Инженер.bg от Висман.

 • ЛД: Компресорите Maxima Xtreme на Mattei – „тежката артилерия“ в производството на газови леки бутилки

  ЛД: Компресорите Maxima Xtreme на Mattei – „тежката артилерия“ в производството на газови леки бутилки

  Компресираният въздух е от огромно значение за промишлеността, тъй като задвижва различни производствени съоръжения и оборудване. Използването му формира 10% от потреблението на енергия за промишлени нужди, което означава, че компресорите имат важно значение при търсенето на оптимален контрол върху енергийните разходи. Английската компания Luxfer Gas Cylinders е отличен пример за постигане на максимална ефективност в това отношение, внедрявайки нов роторно-пластинчат компресор.

 • ЛД: Най-старата пивоварна в Германия оптимизира работата и енергийните си разходи с компресорите на BOGE

  ЛД: Най-старата пивоварна в Германия оптимизира работата и енергийните си разходи с компресорите на BOGE

  Трудно е да се повярва, но пивоварната Bolten в немския град Коршенбройх има над 750-годишна история. Всеки, вкусил от бирата Bolten, знае, че в нея има нещо толкова специално, че поколение след поколение избират пенливата напитка и така допринасят за славната ѝ история. Освен безкомпромисното изискване за безмаслен въздух с изключителна чистота, компанията има стремеж да намали разходите си за електроенергия.

 • Хибридна автономна фотоволтаична система от Филкаб Солар захранва винарско имение до Поморие

  Хибридна автономна фотоволтаична система от Филкаб Солар захранва винарско имение до Поморие

  Филкаб Солар е доказана българска компания, специализирана в предоставянето на цялостни технически решения в областта на възобновяемите енергийни източници. „Нашите специалисти имат голям опит в инсталирането на фотоволтаични системи, като пореден пример за това е изграждането на хибридна автономна система с пикова мощност от 29.9 kWp, захранваща винарско имение в с. Горица, община Поморие“, споделиха пред Инженер.bg от българската компания.

Още от Енергетика (ВЕИ)