Внедрявания

Автокомплекс инвестира в трифазна фотоволтаична централа за собствени нужди, изградена от Филкаб Солар

22.08.2019 г.

In MacedonianФирма Филкаб Солар, част от групата Филкаб, се нарежда сред водещите доставчици на продукти и комплексни услуги в областта на енергетиката на българския пазар. Компанията е реализирала многобройни проекти, свързани с изграждането на фотоволтаични паркове, покривни, автономни и хибридни системи и др. Сред референтните обекти на дружеството е и сградата на автокомплекс в с. Рогош, обл. Пловдив, за която Филкаб Солар проектира трифазна фотоволтаична централа. „Решението еизградено с фотоволтаични панели Winaico WST-260P6 и два инвертора SMA Sunny Tripower 15000TL-10, които се характеризират с КПД до 98.4% и възможност за генериране на енергия дори в отсъствието на пряка слънчева светлина“, съобщиха за Инженер.bg от българската компания.

 


Трифазната фотоволтаична централа, инсталирана за собствено потребление на автокомплекса в с. Рогош, разполага с пикова мощност от 29.9 kWp. Системата е изградена на покрива на сградата и е присъединена към мрежата на EVN Електроразпределение България ЕАД. Панелите са разположени върху носеща конструкция Schletter AluGrid, която е с оптимизирана конструкция за лесен и бърз монтаж.

 


Технически характеристики на фотоволтаичната централа:

 

 - Инсталирана мощност: 29.9 kWp;

 - Фотоволтаични панели: Winaico WST-260P6;

 - Инвертори: 2 броя SMA Sunny Tripower 15000TL-10;

 - Носеща конструкция: Schletter AluGrid.

 

При избора си за трифазен соларен инвертор Филкаб Солар се спира на модел Sunny Tripower 15000TL, който се отличава със забележително високите си добиви на електроенергия с КПД до 98.4%. „Решението предлага също изключителна гъвкавост при оразмеряване на системата, както и съвместимост с много фотоволтаични модули. Това се дължи на т.нар. мултистринг функционалност и на широкия обхват на входното напрежение на инверторите“, обясниха от българската фирма.

 


„Инверторът Sunny Tripower 15000TL е разработен на базата на най-съвременните технологии за управление на мрежата, позволяващи регулирането на реактивната мощност в точката на измерване. Системата не изисква наличието на допълнителни контролери, което намалява и разходите за нейното изграждане. Другата съвременна функционалност на инверторите, наречена „Q on Demand 24/7“, дава възможност за генериране на реактивна енергия дори и в тъмната част на денонощието“, допълниха в заключение от Филкаб Солар.

 

Повече информация за Филкаб Солар ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Филкаб Солар

Още от Енергетика (ВЕИ)