Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Вентилатор Reitz Ventilatoren, доставен от Брайт Инженеринг, отвежда димните газове в Лукойл Нефтохим

06.11.2015 г.

 
 

Брайт Инженеринг, утвърдена българска инженерингова фирма, достави, осигури шеф-монтаж и пусна в експлоатация центробежен вентилатор за димни газове в нефтопреработвателното предприятие Лукойл Нефтохим Бургас АД, съобщиха за Инженер.bg от компанията. „Инсталираният центробежен вентилатор от тип КХЕ е производство на водещата немска компания Reitz Ventilatoren”, уточниха от Брайт Инженеринг. 


 

Вентилаторът е със следните техническите параметри: дебит 6300 m3/min и максимални обороти 1049 1/min. С него могат да се транспортират газове с температура 300 oC. „Доставката на вентилатора бе част от изпълнението на проект „Каталитичен крекинг-нов котел утилизатор“ в Лукойл Нефтохим, в рамките на който бе изграден нов котел-утилизатор П-401, като същевременно с това бе монтирана и модерна филтрираща система”, коментираха от Брайт Инженеринг. 


 

Заедно с доставката на този специален вентилатор, от Брайт Инженеринг доставят и пускат в експлоатация 6 kV честотен регулатор Siemens Robicon Perfect, предназначен за управление на електромотора на вентилатора. „Използваният за вентилатора електромотор е с мощност 450 kW и също е произведен от Siemens”, поясниха от Брайт Инженеринг. 


Източник на снимковия материалБрайт Инженеринг 

 

Още от Енергетика (ВЕИ)