Внедрявания

Газтерм: Itron ще достави интелигентни газови разходомери със смарт карта за авансово плащане Gallus Pay в Азербайджан

25.03.2019 г.


Itron е глобална технологична компания, в чието портфолио влизат уреди и системи за отчитане потреблението на електричество, газ, вода и топлоенергия, а също така комуникационни системи, софтуерно обезпечение и професионални услуги. „Itron има над 10-годишно сътрудничество с дружеството Азеригаз, което е част от SOCAR – държавната петролна компания на Азербайджан. Наскоро те подписаха нов договор, който предвижда доставката на 70 000 газови разходомери със смарт карта за авансово плащане Gallus Pay, който е най-новият модел на Itron“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Газтерм, партньор на американската компания Itron в България.Договорът е следващ етап от сътрудничеството между двете компании, което започва с внедряването на софтуер за заплащане на базата на показанията на монтираните над 1.3 милиона газови разходомери Itron за авансово плащане в Азербайджан.


Според официален пресрилийз на Itron, договорът включва доставката на най-новия модел газови разходомери Gallus Pay, който е с електронна температурна корекция на обема, модул за близка комуникация чрез смартфон и смарт карта, както и повишена детайлизация на данните за по-добро обслужване на абонатите.


„Моделите STS, които се отличават с повишена надеждност, ще разширят възможността за използването на газови разходомери с авансово плащане на труднодостъпни за това места“, поясниха от фирма Газтерм.


„Благодарение на тези разходомери, ние имаме много възможности за вендинг, които позволяват заплащането за консумирания газ да става в по-гъвкава и удобна за потребителите форма. Сътрудничеството ни с Itron доведе до оптимизация на операциите и осигури надежден достъп до газ на нашите абонати в цялата страна“, коментира г-н Акбар Хаджиев, управляващ директор на SOCAR Azerigas.


"Много сме доволни да продължим дългосрочното си сътрудничество със SOCAR Azerigas PU, интегрирайки нови функционалности и услуги, чрез които трансформираме съществуващата им инфраструктура", заявава г-н Оскар Маркес, регионален търговски вицепрезидент на Itron, направление „Газ“ за Европа, Близкия Изток и Азия.


"Като първа енергийна газова компания, която ще внедри нашите разходомери за авансово плащане Gallus Pay, SOCAR Azerigas PU ще се възползва от уникалните комуникационни и вендинг възможности на измервателния уред и ще бъдат в състояние да отговорят по-добре на нуждите на абонатите в Азербайджан", допълни той.


Повече информация за Газтерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Газтерм, Itron

Още от Енергетика (ВЕИ)