Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Ейч Ай Инженеринг: UPS устройства на Borri осигуряват захранването на аварийните системи в метрото на Доха

16.04.2020 г.

       


Метрото в Доха е един от най-големите и забележителни проекти в столицата на Катар. То включва три линии, които покриват разстояние от 76 km и 37 метростанции. Метрополитенът свързва основните райони на Доха, включително международното летище Хамад, Стария град и новите градски квартали като West Bay и Lusail. „Borri е избран за изпълнител в рамките на проекта, благодарение на техническите решения и производствените възможности на компанията, които ѝ позволяват да се включи в строгия график и да изпълни обема на този стратегически транспортен проект“, разказаха за Инженер.bg от фирма Ейч Ай Инженеринг, която предлага UPS решенията на доказаната италианска компания в България.Главен изпълнител на проекта е Mitsubishi Heavy Industries (MHI) Group, която е доставчик на иновативни и интегрирани решения за широк спектър от отрасли, като се започне от гражданската авиация и се стигне до електроцентрали и газови турбини. Те намират приложение в изграждането на машини, инфраструктура, отбранителни и космически системи. MHI, лидерът на консорциума, изграждащ метрото в Катар, доставя електроразпределителната система и вратите на платформите, изгражда трасето и вентилационната система на тунелите и поема цялостното управление и интеграцията на системата.


Borri е избран като подизпълнител в този голям проект в Близкия Изток в качеството си на доставчик на аварийно резервно захранване. В конкретния проект това включва над 300 AC и DC UPS устройства. Системите се използват за захранване на сигнализацията по трасето, аварийното осветление и противопожарната система, защитата на подстанциите и други критични системи, необходими за осигуряване на безопасни и ефективни експлоатационни условия.


Със своето участие в проекта Borri доказва, че е в състояние да изпълни строгите изисквания за доставката на голям обем от продукти и спазването на проектния график, като същевременно поддържа висококачествени производствени стандарти и осигурява цялостната поддръжка по проекта. Експертният опит на екипа и научно-изследователската дейност на Borri имат ключова роля при изграждането на резервното захранване на метрото. „Инженерите на Borri разработиха мощен и надежден алгоритъм за паралелно управление на UPS устройства на големи разстояния, гарантиращ експлоатация с голяма степен на надеждност, дори в среда с високо ниво на електрически смущения. Не по-малко важна е и поддръжката, осигурена от компанията, по време на всички дейности по инсталиране и пускане в експлоатация със специализиран персонал и техническо обслужване на място“, коментираха от Ейч Ай Инженеринг. „Всичко това доказва високото качество и надеждността на продуктите на Borri, които могат да бъдат използвани професионално и успешно в технически сложни проекти за резервно захранване“, коментират още от HI Инженеринг.


Използваните в проекта AC UPS устройства са базирани на доказаната надеждност на серията индустриални UPS устройства E3001. Основно предизвикателство включва да се свържат паралелно UPS системите, намиращи се в различни помещения на около 150 m една от друга. Поради голямото разстояние и сериозната дължина на кабела за управление, е приложен специален алгоритъм, който позволява свързването на паралелни комуникационни линии чрез кабел с оптично влакно.


Системите от DC UPS са базирани на серията индустриални зарядни устройства RTB на Borri в дублираща паралелна конфигурация, като осигуряват две независими линии за акумулаторните батериите и за DC диодите за захранване на постояннотокови товари. „Интегрираната комутационна система осигурява общата експлоатационна готовност, като позволява автоматичното прехвърляне към надеждно захранване в случай на отказ на някое от зарядните устройства. Такива специализирани решения гарантират оптимална производителност и надеждност на системата благодарение на иновативна и надеждна съвременна технология“, коментираха в заключение от HI Инженеринг.Повече информация за Ейч Ай Инженеринг, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ейч Ай Инженеринг, Borri, timeoutdoha.com

Още от Енергетика (ВЕИ)