Внедрявания

Ем Джи Про: atvise® scada с приложение в енергийния мениджмънт в областта на рециклирането

16.08.2019 г.


Австрийската компания Certec EDV е създател на първата в света напълно WEB-базирана HMI и SCADA система. Решението на международния разработчик намира широко приложение в най-различни сфери, сред които автомобилна индустрия, енергетика, сградна автоматизация, управление на води и мн.др. „Системата atvise® scada може да бъде интегрирана и към строго специфично приложение по задание на клиента. Пример за това е решението Envira view за мониторинг на енергийните разходи при рециклирането на суровини“, информираха за Инженер.bg от фирма Ем Джи Про, предлагаща системите за процесна автоматизация на Certec EDV на българския пазар.

 


Международното дружество ALBA Group се нарежда сред водещите компании в световен мащаб за рециклиране и предлагане на екологични услуги, както и доставчици на суровини. Групата разработва решението Envira view на базата на atvise® scada, което осигурява подробна информация относно консумацията на енергия, необходима за различните процеси и съоръжения в заводите си за рециклиране.

 


Самото измерване на консумираната енергия в заводите се извършва с помощта на преобразуватели и електромери, достъпни за всеки потребител в търговската мрежа. „За да се осигури достатъчно висока скорост на предаване на информацията, трансферът на данни към централната компютърна станция и сървърите се базира на Modbus протоколи. Процесната връзка се осъществява посредством стандартите OPC UA и OPC Com“, обясниха от Ем Джи Про.

 

Чрез интегрирането на atvise® scada, Certec EDV изпълнява следните технически изисквания за платформата Envira view:

 

 - Достъпен и лесен за управление потребителски интерфейс;

 - Възможност за смяна на езика за работа с интерфейса;

 - Създаване на скриптове за прилагане на математически алгоритми;

 - Функция за изграждане на обектно-ориентирана библиотека с данни;

 - Достъп чрез най-новите браузъри от различни операционни системи;

 - Без необходимост от добавки и плъгини към системата.

 


„Системата atvise® scada е базирана на най-новите технологии и предлага визуализация чрез чиста WEB-технология, без да се налага използването на добавки или плъгини. Прилагането на промишлени стандарти като OPC UA пък позволява на потребителите да намаля до минимум усилията за инженеринг“, коментираха в заключение от Ем Джи Про.

 

Повече информация за Ем Джи Про ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Ем Джи Про, Certec EDV, ALBA Group

Още от Енергетика (ВЕИ)