Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Илва: С Energy Check на Grundfos производител от Англия постигна година срок на възвръщаемост от нови помпи

30.08.2019 г.


Надеждно, ефективно и икономически изгодно оборудване – към това се стреми всеки производител. А сега Grundfos предлага и работещо решение, за да го получите. „Energy Check e изключителна възможност да се видят реалните показатели на дадено помпено оборудване и да се направи технически обоснован избор за подмяната му с ново или за запазване на старото решение“, коментираха за Инженер.bg от фирма Илва, официален дистрибутор на Grundfos у нас. Експерти от българската компания ни разказаха и за изпълнението на конкретен проект в Англия, резултатите от който носят изключителни позитиви за клиента.„В Англия Grundfos има клиент – производител на кенчета. Компанията разполага с няколко завода в Европа, като работи с много от утвърдените местни компании, които произвеждат напитки. В една от най-старите производствени бази на фирмата, основана още през 1989 г., се налага подмяна на помпеното оборудване“, разказаха от българското дружество. Всяка от двете производствени линии в съоръжението е снабдявана с гореща вода с 5 помпи. Експлоатационният живот на помпите от едната линия обаче е на път да изтече и компанията потърсила варианти да инвестира в ново оборудване.


„Благодарение на услугата Energy Check, клиентът успя да постигне срок на възвръщаемост на инвестицията от 12 месеца, което е наистина впечатляващ резултат“, подчертаха от Илва.


Energy Check е инструмент за оценка на помпено оборудване. Използвайки основните данни и характеристики на дадена помпа, нейната възраст и условията, в които тя се експлоатира, софтуерът на Grundfos дава решение под формата на доклад. От резултатите стават ясни вариантите за подмяна на помпите, потенциалът за енергийна икономия, както и за какъв период ще се възвърне инвестицията в ново оборудване. По този начин се извършва и енергийната проверка на производствената линия на клиента в Англия.


„Докладът показа, че ако се инсталират нови, съвременни и енергийноефективни помпи, могат да се постигнат значителни спестявания от разходите за енергия. А времето за възвръщане на вложенията е само 1 година“, поясниха от Илва. Като най-подходящи в конкретния случай, са предложени потопяеми многостъпални помпи от серията MTRE3 с интегриран в мотора честотен преобразувател, уточниха от българското дружество. Разчитайки на компетентна помощ и доверявайки се на резултатите от извършената проверка, производителят на опаковки се спира на техническото решение на Grundfos. Поръчката от страна на клиента включва 6 помпи MTRE 64-8 / 2 и 8 MTRE 45-2 / 1.


Подмяната на помпеното оборудване се извършва в най-кратки срокове, което означава и минимално нарушаване на производствените темпове. „Всъщност, клиентът остана толкова доволен от резултатите, че реши да подмени и помпите, обслужващи втората производствена линия“, разказаха още от българската компания.„Освен бърза възвръщаемост на първоначалната инвестиция, клиентът продължи да трупа бъдещи позитиви. Спестяванията му нараснаха благодарение на по-ниските оперативни разходи, а технологичният процес в предприятието бе подсигурен от помпени системи с надеждност от най-високо ниво“, подчертаха от Илва.


Повече информация за Илва ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Grundfos, pexels.com, freepik.com

Още от Енергетика (ВЕИ)