Внедрявания

Инж. Узунов от НЕС: „Стремим се да предлагаме качествен и ефективен продукт“

01.02.2019 г.


„Успех не се постига лесно, особено сред ожесточената конкуренция от пазарни играчи. Трудности и предизвикателства има навсякъде. Когато обаче човек харесва това, с което се занимава, и е изцяло отдаден на компанията, нещата се случват от само себе си“. Това коментира пред екип на Инженер.bg младият и амбициозен заместник мениджър „Развитие и внедряване“ в една от най-бързоразвиващите се компании у нас в сектора на отоплението и битовото горещо водоснабдяване (БГВ) – Нови енергийни системи (НЕС).


 

Интервю с инж. Венцислав Узунов, зам. мениджър Развитие и внедряване


Бихте ли се представили накратко – къде и какво сте завършили, какъв е професионалният Ви опит и изминатият кариерен път?


Работя в Нови енергийни системи повече от 9 години. Стартирах работа в предприятието първоначално като стажант, завършвайки магистърската си степен в Технически университет – Варна. В кариерното си развитие съм преминал през повечето позиции в компанията, започвайки от производството, през ръководител на производствен участък и вече над 6 години съм част от мениджърския екип на отдел „Развитие и внедряване“. Ние сме хората във фирмата, които стоят зад разработката на новите продукти и по-нататъшното им развитие, за да станат част от портфолиото на НЕС и да достигнат пазара.


Бихте ли ни запознали с основните отговорности, които имате в компанията в момента?


Основните ми отговорности са свързани с разработването и внедряването на нови продукти на пазара. Това, което аз и отделът правим, е да създаваме тези продукти първоначално като идеен проект, след което във вид на прототипи и образци, които се тестват, и на тази база в последствие новите изделия се изработват в серийно производство. Това е един доста дълъг път за всеки новосъздаден продукт, който трябва да съобразяваме с добрата инженерна практика и непрекъснато да следваме европейските норми, стандарти и изисквания, които са част от нашата работа.


Освен разработката на продукта ние поемаме грижа и за неговото развитие и проследяване на жизнения му цикъл като цяло, т.е. нашата работа не приключва само с генерирането на идеята за ново решение и внедряването му на пазара, а с течение на времето ние се стремим да го усъвършенстваме, да подобряваме функционалността му и да го направим възможно най-привлекателен за клиентите.


Предвид успешното налагане на марките на Нови енергийни системи на българския и на международния пазар, планирате ли старта на нови проекти и разширения на някое производство?


Нови проекти в нашата компания има постоянно. Продуктите, които тепърва стартират като задание за разработка и проектиране при нас, се спускат от Търговския отдел на компанията. Те са хората, които имат за цел да направят маркетингово проучване на пазара, което да ни насочи към това точно какъв вид изделие и с какви параметри и изисквания се търси, за да можем максимално адекватно да отговорим на нуждите на пазара. Тази обстановка е доста променлива и поради тази причина, за да запазим нашата конкурентоспособност и позиции на пазара, се налага и ние да бъдем максимално гъвкави и адаптивни спрямо това, което нашите клиенти изискват. Полагаме усилия и се стараем да предлагаме един качествен, адекватен и ефективен продукт, който да удовлетворява максимално нуждите на клиента.На кои изложения и форуми Нови енергийни системи най-често взема участие и къде имаме възможност да се срещнем „на живо“ с компанията и нейните продукти?


Доста голяма част от продукцията ни се реализира в чужбина, накъдето основно сме фокусирали и усилията си. Обикновено участваме на изложения и панаири в Италия, Германия, Русия, заедно с наши партньори. Последно фирмата ни взе участие в едно от най-големите изложения в Европа за възобновяеми източници, което се проведе в Милано.


Какъв е вашият начин за справяне с предизвикателствата в работата?


Моят начин за посрещане на предизвикателствата е усърдна работа и вникване в същността на проблемите. Трудности и предизвикателства има навсякъде. Когато обаче, човек харесва това, с което се занимава, и се е отдал в името на компанията, нещата се получават от само себе си. Случвало се е да се изправяме пред доста проблемни ситуации, в които сме се чувствали сякаш като в безизходица. Но с един сплотен, мотивиран и отдаден на работата колектив, трудностите се решават много по-бързо и лесно, тъй като по този начин всеки един проблем може да бъде разгледан детайлно от различни гледни точки.


Искам да обърна внимание именно на това, че при нас – в Нови енергийни системи, доста сериозно се прилага колективният подход на работа. Решенията не се вземат самосиндикално, проблемите се обсъждат на оперативки и събрания, така че всеки отделен служител може да изкаже мнение, прояви отношение и даде своите препоръки по въпроса, които се обмислят и вземат под внимание.


Повече информация за Нови енергийни системи (НЕС), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Енергетика (ВЕИ)