Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

КМТ Сервиз: Компания за бутилиране на вода ограничава авариите на ел. оборудване с инфрачервен прозорец на Iriss

26.07.2019 г.

In Macedonian


Ако производствената индустрия се стреми към все по-висока ефективност, за да отговори на строгите пазарни търсения, то технологиите са се наели с тежката задача да помогнат процесите да бъдат не просто по-рентабилни и надеждни, но и максимално безопасни. Ето и поредното доказателство – инфрачервените прозорци за наблюдение на Iriss, които позволяват на предприятията да обследват и анализират често, прецизно и напълно безрисково за персонала своята критична ел. инфраструктура. Днес ще ви разкажем за внедряването на такова оборудване в компания за бутилиране на вода в САЩ, а за това ни помагат специалистите от фирма КМТ Сервиз, която предлага продуктите на Iriss у нас.„Една от водещите компании за бутилиране на вода, която има производствени бази в САЩ и Канада, съсредоточава усилията си в това да осигури възможно най-високо ниво на безопасност за своите служители. За целта дружеството създава политика за надеждна поддръжка, която започва да изпълнява стъпка по стъпка, в съответствие с план за превантивна поддръжка с продължителност от 3 до 5 години“, разказаха от КМТ Сервиз.


Следвайки плана, от компанията минимизират риска при откриване на „горещи точки“ в таблата за главните комутационни връзки, основните и помощните прекъсвачи, като инсталират инфрачервен прозорец от патентования прозрачен полимер на Iriss. По този начин се използва безопасен метод за провеждане на стандартни инспекции, благодарение на който служителите не са изложени на въздействието от работата със специализирано оборудване. Затвореният панел с вграден прозорец не изисква повишени нива на защита с лични предпазни средства и по този начин спестява както време, така и средства за изпълнението на тази важна дейност. Допълнително предимство е, че прозорецът на Iriss предоставя възможност за визуална и термална инспекция, но елементите, които трябва да се инсталират са значително по-малко в сравнение с преди това използваните прозорци с калциев флуорид.„Инфрачервеният прозорец от прозрачен полимер е устойчив на механични напрежения и на влияние от околната среда и по този начин гарантира прецизност на данните, които се заснемат през него. Той не е крехък и хигроскопичен като кристалните инфрачервени прозорци“, разясниха от българското дружество. „Високото ниво на безопасност, което гарантира, позволява инспекциите на електрическото оборудване да се правят по-често, включително и на такива компоненти, които до преди това са били определяни като необследваеми заради риска от възникване на искра“, подчертаваха още от КМТ.


Избраната серия в конкретния случай е CAP-CT, която разполага с възможно най-голямата инфрачервена зона. Подсиленият полимер позволява на всяка термографска камера да следи електрическото оборудване под напрежение във визуален, ултравиолетов и късоълнов, средновълнов и дълговълнов инфрачервен спектър.


„В крайна сметка, скоро след въвеждането на този метод за инспекция, резултатите идват. Потенциалните проблеми са „хванати“ и отстранени много преди да се превърнат в непредвидени спирания. Бутилиращата компания отчита повишено средно време между отказите“, допълниха в заключение от КМТ Сервиз.Повече информация за КМТ Сервиз ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: КМТ Сервиз, Iriss

Още от Енергетика (ВЕИ)