Внедрявания

КуатроДжи: Термогама достави и пусна система за тригенерация в още един завод за пластмасови изделия в Италия

13.09.2018 г.


Термогама е италианска компания, заемаща водещи позиции в проектирането, производството и поддръжката на високоефективни системи за производство на енергия, съобразени с индивидуалните потребности на клиента. „За своите над 30 години съществуване фирмата има множество успешно реализирани проекти. Един от най-новите от тях обхваща доставянето и пускането в експлоатация на 1.3-мегаватова тригенерационна система в завод за пластмасови изделия в Италия“, информираха за Инженер.bg от българското дружество КуатроДжи, част от групата на Термогама.Производството на пластмасови изделия е процес, в който се консумират значителни количества електрическа и охладителна енергия. Прилагането на съвременни енергийно ефективни решения може да допринесе за съществено повишаване на производствения капацитет и съответно за намаляване на енергийните разходи. „Ключов момент тук е изборът на подходящ партньор, който има доказан опит в прилагането на подобни решения. Партньор, имащ възможността да предложи индивидуално проектирани системи, съобразени с конкретните специфики на фабриката“, коментираха от КуатроДжи. „Термогама отговаря напълно на тези критерии. Компанията има доказан дългогодишен опит в изграждането на системи за производство на енергия, които не само постигат висока ефективност, но са и разработени съобразно конкретните енергийни нужди на клиента“, допълниха от българското дружество.Проектирането, изграждането и инсталирането на система за тригенерация в поредния завод за пластмасови изделия в Италия e новият успешен проект, с който компанията доказва възможностите си да предложи инженерни решения, постигащи оптимални резултати.


Заводът произвежда пластмасови изделия за бита, предимно домакински стоки и градински мебели. „Основен негов енергиен ресурс е природният газ. С инсталираната система за тригенерация с мощност 1.3 MW се осъществява комбинирано производство на топлинна, охладителна и електроенергия, като така се осигурява ефективно оползотворяване на цялата отпадна топлина, която се получава при производството на електроенергията“, поясниха от КуатроДжи.Тригенерационната инсталация е изпълнена с висококачествени компоненти и е с персонализиран дизайн, съответстващи на конкретното приложение. От Термогама осигуряват и пълна поддръжка на съоръжението.


Повече информация за КуатроДжи, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковя материал: КуатроДжи, Термогама

Още от Енергетика (ВЕИ)