Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Филкаб Солар изгради фотоволтаична помпена система за напояване в селското стопанство

04.07.2019 г.

In Macedonian   In SerbianЕкипът на Филкаб Солар се гордее с широко разнообразие от успешно реализирани проекти в областта на възобновяемите енергийни източници, отговарящи на специфичните изисквания и потребности на клиентите. Сред тях е и наскоро изградената фотоволтаична помпена система за напояване в селското стопанство в с. Порой, община Поморие. „Решението еизградено с потопяема помпа с вграден инвертор, MPP тракер (Maximum Power Point Tracking) и фотоволтаични панели Winaico WST-250P6“, информираха за Инженер.bg от доказаната българска компания.

 


Фотоволтаичната помпена система е проектирана с мощност от 1.5 kWp за сезонно използване през месеците от април до септември. „Инсталираната помпа има възможност както за постояннотоково, така и за променливотоково захранване, което позволява на системата да се използва, дори при неблагоприятни метеорологични условия“, обясниха от Филкаб Солар.Технически характеристики на фотоволтаичната помпена система:

 - Инсталирана мощност: 1.5 kWp;

 - Помпа: Nastec 4HS 02/04 MP;

 - Дълбочина на изпомпване: 25 метра;

 - Дебит: 10 m3/d;

 - Фотоволтаични панели: Winaico WST-250P6.

 

За помпената система в с. Порой от Филкаб Солар се спират на серията помпи от ново поколение 4HS MP, които могат да бъдат свързвани към различни видове възобновяеми енергийни източници, включително слънчеви панели, батерии, вятърни турбини, а също и дизелови генератори. Благодарение на специален софтуерен алгоритъм е възможно регулирането на хидравличните характеристики при свързване на помпата към даден източник, с цел постигане на максимална ефективност при изпомпване на водата.

 

Фотоволтаичната система за напояване е изградена с центробежна потопяема помпа с вграден инвертор, модел Nastec 4HS 02/04 MP, с номинална мощност от 2100 W. Тя е изцяло изработена от неръждаема стомана AISI 304, което осигурява дълъг живот на компонентите. „В приложения със соларен панел добавянето на функцията MPPT (Maximum Power Point Tracking) увеличава изходната мощност за различни условия на излъчване и температура. Това прави работата на помпата още по-ефективна“, коментираха още от българската фирма.

 

Технически характеристики на помпа Nastec 4HS 02/04 MP:

 - Тегло: 19.5 kg;

 - Широчина: 101 mm;

 - Височина: 936 mm;

 - Максимална дълбочина на потапяне: 150 m;

 - Номинално входно напрежение: 90 ... 340 VDC; 90 ... 265 VAC;

 - Максимален входен ток: 16 A (130 VDC); 16 A (130 VAC);

 - Номинална мощност: 2100 W;

 - Степен на защита: IP 68.

 

Повече информация за Филкаб Солар ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Филкаб Солар

Още от Енергетика (ВЕИ)