Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Хибридна автономна фотоволтаична система от Филкаб Солар захранва винарско имение до Поморие

27.09.2019 г.

In Macedonian   In SerbianФилкаб Солар е доказана българска компания, специализирана в предоставянето на цялостни технически решения в областта на възобновяемите енергийни източници. Благодарение на своя дългогодишен опит, екипът на дружеството се гордее с редица успешно изпълнени проекти в страната. „Нашите специалисти имат голям опит в инсталирането на фотоволтаични системи, като пореден пример за това е изграждането на хибридна автономна система с пикова мощност от 29.9 kWp, захранваща винарско имение в с. Горица, община Поморие“, споделиха пред Инженер.bg от българската компания.


 

Хибридната автономна фотоволтаична система, инсталирана от Филкаб Солар, работи в островен режим и е резервирана с дизелов електрогенератор. Решението е внедрено с 6 броя литиевойонни батерии с общ използваем капацитет около 70 kWh. Системата е изградена с поликристални фотоволтаични модули модел Winaico WST-260P6.

 


Технически характеристики на внедрената фотоволтаична система:

 - Инсталирана мощност: 29.9 kWp;

 - Фотоволтаични панели: Winaico WST-260P6;

 - Инвертори: SMA Sunny Tripower 17000TL-10, SMA Sunny Tripower 10000TL-20 и 3 броя SMA Sunny Island 8.0H;

 - Акумулаторни батерии: 6 бр. BYD B-Box 12.8;

 - Даталогер: SMA Sunny Webbox;

 - Автоматично превключващо табло: SMA MC-Box-6.3-11.


 

За проекта в с. Горица Филкаб Солар избира да внедри фотоволтаични модули, произведени от компанията Winaico, която се нарежда сред най-добрите световни компании с изцяло автоматизирано производство на панели. Модулите, модел Winaico WST-260P6, се характеризират с ниво на ефективност от 15.65% и номинална производителност 260 Wp. „Фотоволтаичните панели могат да работят при температурни условия от -40 до +90 °C, максимално напрежение на системата 1000 V и допустимо натоварване 5400 N/m2. Модулите се предлагат с 25-годишна гаранция за линейна производителност“, коментираха в заключение от Филкаб Солар.


 

Повече информация за Филкаб Солар ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Филкаб Солар

Още от Енергетика (ВЕИ)