Внедрявания

 • Производствена база на ABB в Германия е напълно енергийнонезависима от централната електроснабдителна мрежа

  Производствена база на ABB в Германия е напълно енергийнонезависима от централната електроснабдителна мрежа

  Използването на слънчевата енергия като възобновяем източник има голям потенциал и много индустриални предприятия днес се ориентират към екологосъобразни решения в тяхната дейност. Международната компания ABB – лидер в дигиталните технологии за промишлеността, също се е припознала в мисията за решаване на климатичните проблеми. „Групата ABB e предприела активни действия в посока редуциране на вредните емисии, вследствие от нейната работа.

 • КМТ Сервиз: Компания за бутилиране на вода ограничава авариите на ел. оборудване с инфрачервен прозорец на Iriss

  КМТ Сервиз: Компания за бутилиране на вода ограничава авариите на ел. оборудване с инфрачервен прозорец на Iriss

  Ако производствената индустрия се стреми към все по-висока ефективност, за да отговори на строгите пазарни търсения, то технологиите са се наели с тежката задача да помогнат процесите да бъдат не просто по-рентабилни, но и максимално безопасни. Ето и поредното доказателство – инфрачервените прозорци за наблюдение на Iriss, които позволяват на предприятията да обследват и анализират често, прецизно и напълно безрисково за персонала своята критична ел. инфраструктура.

 • Технология на ABB за електрически автобуси поставя нов етап в развитието на обществения транспорт в Берн

  Технология на ABB за електрически автобуси поставя нов етап в развитието на обществения транспорт в Берн

  Пионерен проект за електрически автобуси в швейцарската столица Берн поставя в светлината на прожекторите водещата позиция на Швейцария в областта на електромобилността и устойчивия транспорт. „Технология на ABB помага на Bernmobil, една от най-старите компании за градски транспорт в Швейцария, да постигне амбициозните си цели за неутрална по отношение на въглеродните емисии експлоатация на своите автобуси“, разказаха за Инженер.bg от фирма АББ България.

 • Филкаб Солар изгради фотоволтаична помпена система за напояване в селското стопанство

  Филкаб Солар изгради фотоволтаична помпена система за напояване в селското стопанство

  Екипът на Филкаб Солар се гордее с широко разнообразие от успешно реализирани проекти в областта на възобновяемите енергийни източници, отговарящи на специфичните изисквания и потребности на клиентите. Сред тях е и наскоро изградената фотоволтаична помпена система за напояване в селското стопанство в с. Порой, община Поморие. Решението е изградено с потопяема помпа с вграден инвертор, MPP тракер и фотоволтаични панели Winaico WST-250P6.

 • Илва: Grundfos Енергиен анализ на помпи помага на немска пивоварна за по-добра енергийна ефективност

  Илва: Grundfos Енергиен анализ на помпи помага на немска пивоварна за по-добра енергийна ефективност

  Говорейки за малък и среден семеен бизнес, енергийната ефективност на производственото оборудване е от решаващо значение. В настоящия материал поглед именно към един такъв случай, който при това касае производството на бира – любима напитка с традиции във всички краища на света. От фирма Илва, официален дистрибутор на Grundfos, ни разказаха за немската семейна пивоварна Pfungstädter, в която са се доверили на анализа на разходите за жизнения цикъл (life cycle cost – LCC).

 • Атлас Техник: Кабеловодещи системи Kabelschlepp захранват надеждно с енергия най-големия соларен телескоп в света

  Атлас Техник: Кабеловодещи системи Kabelschlepp захранват надеждно с енергия най-големия соларен телескоп в света

  Слънцето – този неизчерпаем източник на енергия, е най-обещаващото енергийно решение, което ще гарантира устойчиво развитие и ще захранва с енергия „умните“ градове на бъдещето. Затова то е обект на специални изследвания и наблюдение от страна на най-големите научни организации в света. Националната научна фондация на САЩ, съвместно с Националната слънчева обсерватория на страната, са изградили най-големия соларен телескоп в света DKIST.

 • Газтерм: Itron ще достави интелигентни газови разходомери със смарт карта за авансово плащане Gallus Pay в Азербайджан

  Газтерм: Itron ще достави интелигентни газови разходомери със смарт карта за авансово плащане Gallus Pay в Азербайджан

  Itron е глобална технологична компания, в чието портфолио влизат уреди и системи за отчитане потреблението на електричество, газ, вода и топлоенергия, а също така комуникационни системи, софтуерно обезпечение и професионални услуги. Itron има над 10-годишно сътрудничество с дружеството Азеригаз, което е част от SOCAR. Наскоро те подписаха нов договор, който предвижда доставката на 70 000 газови разходомери със смарт карта за авансово плащане Gallus Pay, който е най-новият модел на Itron.

 • Ритбул: Модулните съединители на Harting имат важна роля при ремонта на релсови трасета и железопътни стрелки

  Ритбул: Модулните съединители на Harting имат важна роля при ремонта на релсови трасета и железопътни стрелки

  Когато влаковете преминават по релсите, те оказват значителен натиск върху баластната основа. Това се отнася и за релси, чиято основа е добре трамбована. Ако процесът се разгледа в дългосрочен план, баластът под релсите губи твърдостта си, променяйки заложената геометрия и разположение. Възстановяването на баластната основа изисква оборудване, което се захранва от локомотивен двигател. Здравите съединители са задължителни елементи при такива ремонтни дейности.

 • TермоДизайнТотал: Котлите на Ferolli спестяват значителни енергийни разходи на градския съвет на Портсмут

  TермоДизайнТотал: Котлите на Ferolli спестяват значителни енергийни разходи на градския съвет на Портсмут

  Градският съвет на Портсмут, Великобритания, е успял да реализира значителна икономия на разходите си за енергия в размер на приблизително 30 000 евро годишно, както и трайно да намали енергийните нужди на сградата на гражданския център на Съвета чрез подмяна на остарялата каскадна котелна инсталация с нова, състояща се от три броя стоманени котли Ferroli Prextherm RHS Tonda 1400 kW, съобщиха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал, търговски представител на Ferolli за България.

 • Филкаб Солар: Фотоволтаична централа във Войводиново осигурява рентабилен алтернативен източник на енергия

  Филкаб Солар: Фотоволтаична централа във Войводиново осигурява рентабилен алтернативен източник на енергия

  Филкаб Солар е българска компания, част от групата Филкаб, която повече от 15 години бележи успешно присъствие в областта на доставките и комплексните услуги в областта на енергетиката. Дейността на Филкаб Солар е ориентирана към цялостни решения, свързани с възобновяемите енергийни източници. Ние проектираме, доставяме необходимите компоненти и изграждаме различни системи и съоръжения. Пример за успешно реализиран проект е фотоволтаичната електроцентрала в с. Войводиново.

Още от Енергетика (ВЕИ)