Внедрявания

 • Важно място в палитрата реализирани от Старт Инженеринг проекти заема тягова подстанция Симеоновград

  Важно място в палитрата реализирани от Старт Инженеринг проекти заема тягова подстанция Симеоновград

  Старт Инженеринг е утвърдена българска инженерингова компания с многобройни успешно реализирани проекти у нас и в чужбина. Сред тях е изграждане на нови тягови подстанции в Симеоновград по проект „Реконструкция и електрификация на железопътна линия Димитровград – Свиленград“, Позиция № 3 „Изграждане на нови тягови подстанции в Симеоновград и Свиленград и разширение на съществуващата тягова подстанция Димитровград“ на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура”.

 • Районна топлофикационна мрежа с котли на Hoval захранва с топлинна енергия база на Кралските военновъздушни сили

  Районна топлофикационна мрежа с котли на Hoval захранва с топлинна енергия база на Кралските военновъздушни сили

  Кралските военновъздушни сили в гр. Уитън играят основна роля в силите за разузнаване на Великобритания, като осигуряват ключово контраразузнаване. Поради разположението, големината на сградите и енергийните им нужди, след задълбочени проучвания е взето решение да бъде създаден енергиен център за производство на топлинна енергия. Той е базиран на използването на каскадни системи от два котела на биомаса и дървесни пелети Hoval STU и пет комбинирани котли Hoval SR.

 • КуатроДжи: Система за оползотворяване на отпадна топлина на Termogamma спестява над 25 хил. евро годишно на предприятие

  КуатроДжи: Система за оползотворяване на отпадна топлина на Termogamma спестява над 25 хил. евро годишно на предприятие

  Високопроизводителна инсталация за оползотворяване на отпадна енергия на глобалния специалист в разработката на ефективни енергийни системи Termogamma спестява на производствено предприятие в Швейцария повече от 25 хил. евро и 82 тона въглеродни емисии на година. „От протичащото производство в завода се усвояват 200 kW полезна топлина напълно безплатно, които допринасят за подгряването на водата и отоплението на цялата сграда“, информираха за Инженер.bg от фирма КуатроДжи.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Socomec и Saft създадоха система за защита на суперкомпютъра на Total

  DTS – „Цифрови преносни системи“: Socomec и Saft създадоха система за защита на суперкомпютъра на Total

  Иновативните UPS устройства с възможност за замяна в работен режим на Socomec и високоефективните литиево-йонни батерии на Saft осигуриха на четвъртата по големина в света компания за добив на нефт и газ Total защита на суперкомпютъра, обслужващ центъра й за данни. „Да защитиш един от най-големите индустриални суперкомпютри в света е голямо предизвикателство“, съобщиха от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec у нас.

 • КуатроДжи: Първата тригенерационна система на Термогама работи успешно вече 21 години

  КуатроДжи: Първата тригенерационна система на Термогама работи успешно вече 21 години

  Тази година италианската компания Термогама, водещ производител на енергийно ефективни решения за производство на топлина, охлаждане и електроенергия, отбелязва 21-ата годишнина от изграждането на първата си тригенерационна централа, съобщиха за Инженер.bg от фирма КуатроДжи, българското дружество в групата на Термогама, което предлага решенията ѝ у нас. Централата е инсталирана през 1997 г. в завод за пластмасови изделия, разположен в гр. Генуа, Италия.

 • РейСат България: Система на Gilat Satellite Networks се грижи за възстановяване на критичните комуникации в Португалия

  РейСат България: Система на Gilat Satellite Networks се грижи за възстановяване на критичните комуникации в Португалия

  Водещият португалски телекомуникационен оператор Altice Portugal интегрира в производствените си системи многофункционална платформа на световния лидер в сателитните комуникационни технологии, решения и услуги Gilat Satellite Networks, обяви за Инженер.bg дъщерното дружество на компанията у нас – РейСат България. Софтуерното приложение SkyEdge II-c на Gilat ще гарантира на Altice Portugal възстановяването на критичната комуникационна инфраструктура.

 • КуатроДжи: Термогама достави и пусна система за тригенерация в още един завод за пластмасови изделия в Италия

  КуатроДжи: Термогама достави и пусна система за тригенерация в още един завод за пластмасови изделия в Италия

  Термогама е италианска компания, заемаща водещи позиции в проектирането, производството и поддръжката на високоефективни системи за производство на енергия, съобразени с индивидуалните потребности на клиента. „За своите над 30 години съществуване фирмата има множество успешно реализирани проекти. Един от най-новите от тях обхваща доставянето и пускането в експлоатация на 1.3-мегаватова тригенерационна система в завод за пластмасови изделия в Италия“, информираха от КуатроДжи.

 • Брайт Инженеринг модернизира системите за автоматично управление на КС Вълчи дол и КС Полски Сеновец

  Брайт Инженеринг модернизира системите за автоматично управление на КС Вълчи дол и КС Полски Сеновец

  Брайт Инженеринг е българска компания, която извършва разнородни инженерингови услуги в различни области на индустрията. Фирмата се е утвърдила като едно от водещите имена, печелейки доверието на множество клиенти. Сред тях е и българският газопреносен оператор Булгартрансгаз. „С тях сме работили по няколко проекта, един от които бе модернизация на системите за автоматично управление на КС Вълчи дол и КС Полски Сеновец", информираха от Брайт Инженеринг.

 • Технологии на ABB в град Давос проправят пътя на екологичната мобилност чрез иновации в електромобилите

  Технологии на ABB в град Давос проправят пътя на екологичната мобилност чрез иновации в електромобилите

  ABB е компания-пионер в областта на технологиите за електрификация, роботика и индустриална автоматизация.
  Чрез непрекъснати иновации, на базата на своята над 130-годишна история, днес ABB пише бъдещето на индустриалната цифровизация. Като главен партньор на Формула Е, автомобилен шампионат за болиди с изцяло електрическо задвижване под егидата на ФИА, ABB задава границите на електрическата мобилност, за да допринесе за едно устойчиво бъдеще.

 • Yokogawa ще достави система за контрол на сероочистваща инсталация в електроцентрала в Босна и Херцеговина

  Yokogawa ще достави система за контрол на сероочистваща инсталация в електроцентрала в Босна и Херцеговина

  От Yokogawa Electric съобщиха, че са спечелили поръчка за доставката и внедряването на система за контрол на сероочистваща инсталация на отработените газове в работещата на въглища електроцентрала Ugljevik, локализирана в североизточната част на Босна и Херцеговина. Тази система за сероочистване ще бъде първата от подобен тип в тази част на Балканите, като се планира тя да влезе в експлоатация през октомври 2019 г.

Още от Енергетика (ВЕИ)