Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • Илва: Grundfos Енергиен анализ на помпи помага на немска пивоварна за по-добра енергийна ефективност

  Илва: Grundfos Енергиен анализ на помпи помага на немска пивоварна за по-добра енергийна ефективност

  Говорейки за малък и среден семеен бизнес, енергийната ефективност на производственото оборудване е от решаващо значение. В настоящия материал поглед именно към един такъв случай, който при това касае производството на бира – любима напитка с традиции във всички краища на света. От фирма Илва, официален дистрибутор на Grundfos, ни разказаха за немската семейна пивоварна Pfungstädter, в която са се доверили на анализа на разходите за жизнения цикъл (life cycle cost – LCC).

 • Атлас Техник: Кабеловодещи системи Kabelschlepp захранват надеждно с енергия най-големия соларен телескоп в света

  Атлас Техник: Кабеловодещи системи Kabelschlepp захранват надеждно с енергия най-големия соларен телескоп в света

  Слънцето – този неизчерпаем източник на енергия, е най-обещаващото енергийно решение, което ще гарантира устойчиво развитие и ще захранва с енергия „умните“ градове на бъдещето. Затова то е обект на специални изследвания и наблюдение от страна на най-големите научни организации в света. Националната научна фондация на САЩ, съвместно с Националната слънчева обсерватория на страната, са изградили най-големия соларен телескоп в света DKIST.

 • Газтерм: Itron ще достави интелигентни газови разходомери със смарт карта за авансово плащане Gallus Pay в Азербайджан

  Газтерм: Itron ще достави интелигентни газови разходомери със смарт карта за авансово плащане Gallus Pay в Азербайджан

  Itron е глобална технологична компания, в чието портфолио влизат уреди и системи за отчитане потреблението на електричество, газ, вода и топлоенергия, а също така комуникационни системи, софтуерно обезпечение и професионални услуги. Itron има над 10-годишно сътрудничество с дружеството Азеригаз, което е част от SOCAR. Наскоро те подписаха нов договор, който предвижда доставката на 70 000 газови разходомери със смарт карта за авансово плащане Gallus Pay, който е най-новият модел на Itron.

 • Ритбул: Модулните съединители на Harting имат важна роля при ремонта на релсови трасета и железопътни стрелки

  Ритбул: Модулните съединители на Harting имат важна роля при ремонта на релсови трасета и железопътни стрелки

  Когато влаковете преминават по релсите, те оказват значителен натиск върху баластната основа. Това се отнася и за релси, чиято основа е добре трамбована. Ако процесът се разгледа в дългосрочен план, баластът под релсите губи твърдостта си, променяйки заложената геометрия и разположение. Възстановяването на баластната основа изисква оборудване, което се захранва от локомотивен двигател. Здравите съединители са задължителни елементи при такива ремонтни дейности.

 • TермоДизайнТотал: Котлите на Ferolli спестяват значителни енергийни разходи на градския съвет на Портсмут

  TермоДизайнТотал: Котлите на Ferolli спестяват значителни енергийни разходи на градския съвет на Портсмут

  Градският съвет на Портсмут, Великобритания, е успял да реализира значителна икономия на разходите си за енергия в размер на приблизително 30 000 евро годишно, както и трайно да намали енергийните нужди на сградата на гражданския център на Съвета чрез подмяна на остарялата каскадна котелна инсталация с нова, състояща се от три броя стоманени котли Ferroli Prextherm RHS Tonda 1400 kW, съобщиха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал, търговски представител на Ferolli за България.

 • Филкаб Солар: Фотоволтаична централа във Войводиново осигурява рентабилен алтернативен източник на енергия

  Филкаб Солар: Фотоволтаична централа във Войводиново осигурява рентабилен алтернативен източник на енергия

  Филкаб Солар е българска компания, част от групата Филкаб, която повече от 15 години бележи успешно присъствие в областта на доставките и комплексните услуги в областта на енергетиката. Дейността на Филкаб Солар е ориентирана към цялостни решения, свързани с възобновяемите енергийни източници. Ние проектираме, доставяме необходимите компоненти и изграждаме различни системи и съоръжения. Пример за успешно реализиран проект е фотоволтаичната електроцентрала в с. Войводиново.

 • Соларна инсталация на Hoval осигурява битовото горещо водоснабдяване на общината във Виена

  Соларна инсталация на Hoval осигурява битовото горещо водоснабдяване на общината във Виена

  Едва ли има гост на един от най-красивите градове в света – Виена, който не е отправял замечтан поглед към сградата на кметството и общинския съвет на австрийската столица. Със своята впечатляваща архитектура тя е като магнит за поколения туристи и жители на града. Вътре в комплекса от сгради обаче обитателите ѝ се нуждаят от топла вода, а от управлението му изискват намирането на икономично и екологосъобразно решение за подгряване на вода за битови нужди.

 • Инж. Узунов от НЕС: „Стремим се да предлагаме качествен и ефективен продукт“

  Инж. Узунов от НЕС: „Стремим се да предлагаме качествен и ефективен продукт“

  „Успех не се постига лесно, особено сред ожесточената конкуренция от пазарни играчи. Трудности и предизвикателства има навсякъде. Когато обаче човек харесва това, с което се занимава, и е изцяло отдаден на компанията, нещата се случват от само себе си“. Това коментира пред екип на Инженер.bg младият и амбициозен заместник мениджър „Развитие и внедряване“ в една от най-бързоразвиващите се компании у нас в сектора на отоплението и битовото горещо водоснабдяване (БГВ) – Нови енергийни системи (НЕС).

 • Важно място в палитрата реализирани от Старт Инженеринг проекти заема тягова подстанция Симеоновград

  Важно място в палитрата реализирани от Старт Инженеринг проекти заема тягова подстанция Симеоновград

  Старт Инженеринг е утвърдена българска инженерингова компания с многобройни успешно реализирани проекти у нас и в чужбина. Сред тях е изграждане на нови тягови подстанции в Симеоновград по проект „Реконструкция и електрификация на железопътна линия Димитровград – Свиленград“, Позиция № 3 „Изграждане на нови тягови подстанции в Симеоновград и Свиленград и разширение на съществуващата тягова подстанция Димитровград“ на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура”.

 • Районна топлофикационна мрежа с котли на Hoval захранва с топлинна енергия база на Кралските военновъздушни сили

  Районна топлофикационна мрежа с котли на Hoval захранва с топлинна енергия база на Кралските военновъздушни сили

  Кралските военновъздушни сили в гр. Уитън играят основна роля в силите за разузнаване на Великобритания, като осигуряват ключово контраразузнаване. Поради разположението, големината на сградите и енергийните им нужди, след задълбочени проучвания е взето решение да бъде създаден енергиен център за производство на топлинна енергия. Той е базиран на използването на каскадни системи от два котела на биомаса и дървесни пелети Hoval STU и пет комбинирани котли Hoval SR.

Още от Енергетика (ВЕИ)