Внедрявания

 • Соларна инсталация на Hoval осигурява битовото горещо водоснабдяване на общината във Виена

  Соларна инсталация на Hoval осигурява битовото горещо водоснабдяване на общината във Виена

  Едва ли има гост на един от най-красивите градове в света – Виена, който не е отправял замечтан поглед към сградата на кметството и общинския съвет на австрийската столица. Със своята впечатляваща архитектура тя е като магнит за поколения туристи и жители на града. Вътре в комплекса от сгради обаче обитателите ѝ се нуждаят от топла вода, а от управлението му изискват намирането на икономично и екологосъобразно решение за подгряване на вода за битови нужди.

 • Инж. Узунов от НЕС: „Стремим се да предлагаме качествен и ефективен продукт“

  Инж. Узунов от НЕС: „Стремим се да предлагаме качествен и ефективен продукт“

  „Успех не се постига лесно, особено сред ожесточената конкуренция от пазарни играчи. Трудности и предизвикателства има навсякъде. Когато обаче човек харесва това, с което се занимава, и е изцяло отдаден на компанията, нещата се случват от само себе си“. Това коментира пред екип на Инженер.bg младият и амбициозен заместник мениджър „Развитие и внедряване“ в една от най-бързоразвиващите се компании у нас в сектора на отоплението и битовото горещо водоснабдяване (БГВ) – Нови енергийни системи (НЕС).

 • Важно място в палитрата реализирани от Старт Инженеринг проекти заема тягова подстанция Симеоновград

  Важно място в палитрата реализирани от Старт Инженеринг проекти заема тягова подстанция Симеоновград

  Старт Инженеринг е утвърдена българска инженерингова компания с многобройни успешно реализирани проекти у нас и в чужбина. Сред тях е изграждане на нови тягови подстанции в Симеоновград по проект „Реконструкция и електрификация на железопътна линия Димитровград – Свиленград“, Позиция № 3 „Изграждане на нови тягови подстанции в Симеоновград и Свиленград и разширение на съществуващата тягова подстанция Димитровград“ на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура”.

 • Районна топлофикационна мрежа с котли на Hoval захранва с топлинна енергия база на Кралските военновъздушни сили

  Районна топлофикационна мрежа с котли на Hoval захранва с топлинна енергия база на Кралските военновъздушни сили

  Кралските военновъздушни сили в гр. Уитън играят основна роля в силите за разузнаване на Великобритания, като осигуряват ключово контраразузнаване. Поради разположението, големината на сградите и енергийните им нужди, след задълбочени проучвания е взето решение да бъде създаден енергиен център за производство на топлинна енергия. Той е базиран на използването на каскадни системи от два котела на биомаса и дървесни пелети Hoval STU и пет комбинирани котли Hoval SR.

 • КуатроДжи: Система за оползотворяване на отпадна топлина на Termogamma спестява над 25 хил. евро годишно на предприятие

  КуатроДжи: Система за оползотворяване на отпадна топлина на Termogamma спестява над 25 хил. евро годишно на предприятие

  Високопроизводителна инсталация за оползотворяване на отпадна енергия на глобалния специалист в разработката на ефективни енергийни системи Termogamma спестява на производствено предприятие в Швейцария повече от 25 хил. евро и 82 тона въглеродни емисии на година. „От протичащото производство в завода се усвояват 200 kW полезна топлина напълно безплатно, които допринасят за подгряването на водата и отоплението на цялата сграда“, информираха за Инженер.bg от фирма КуатроДжи.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Socomec и Saft създадоха система за защита на суперкомпютъра на Total

  DTS – „Цифрови преносни системи“: Socomec и Saft създадоха система за защита на суперкомпютъра на Total

  Иновативните UPS устройства с възможност за замяна в работен режим на Socomec и високоефективните литиево-йонни батерии на Saft осигуриха на четвъртата по големина в света компания за добив на нефт и газ Total защита на суперкомпютъра, обслужващ центъра й за данни. „Да защитиш един от най-големите индустриални суперкомпютри в света е голямо предизвикателство“, съобщиха от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec у нас.

 • КуатроДжи: Първата тригенерационна система на Термогама работи успешно вече 21 години

  КуатроДжи: Първата тригенерационна система на Термогама работи успешно вече 21 години

  Тази година италианската компания Термогама, водещ производител на енергийно ефективни решения за производство на топлина, охлаждане и електроенергия, отбелязва 21-ата годишнина от изграждането на първата си тригенерационна централа, съобщиха за Инженер.bg от фирма КуатроДжи, българското дружество в групата на Термогама, което предлага решенията ѝ у нас. Централата е инсталирана през 1997 г. в завод за пластмасови изделия, разположен в гр. Генуа, Италия.

 • РейСат България: Система на Gilat Satellite Networks се грижи за възстановяване на критичните комуникации в Португалия

  РейСат България: Система на Gilat Satellite Networks се грижи за възстановяване на критичните комуникации в Португалия

  Водещият португалски телекомуникационен оператор Altice Portugal интегрира в производствените си системи многофункционална платформа на световния лидер в сателитните комуникационни технологии, решения и услуги Gilat Satellite Networks, обяви за Инженер.bg дъщерното дружество на компанията у нас – РейСат България. Софтуерното приложение SkyEdge II-c на Gilat ще гарантира на Altice Portugal възстановяването на критичната комуникационна инфраструктура.

 • КуатроДжи: Термогама достави и пусна система за тригенерация в още един завод за пластмасови изделия в Италия

  КуатроДжи: Термогама достави и пусна система за тригенерация в още един завод за пластмасови изделия в Италия

  Термогама е италианска компания, заемаща водещи позиции в проектирането, производството и поддръжката на високоефективни системи за производство на енергия, съобразени с индивидуалните потребности на клиента. „За своите над 30 години съществуване фирмата има множество успешно реализирани проекти. Един от най-новите от тях обхваща доставянето и пускането в експлоатация на 1.3-мегаватова тригенерационна система в завод за пластмасови изделия в Италия“, информираха от КуатроДжи.

 • Брайт Инженеринг модернизира системите за автоматично управление на КС Вълчи дол и КС Полски Сеновец

  Брайт Инженеринг модернизира системите за автоматично управление на КС Вълчи дол и КС Полски Сеновец

  Брайт Инженеринг е българска компания, която извършва разнородни инженерингови услуги в различни области на индустрията. Фирмата се е утвърдила като едно от водещите имена, печелейки доверието на множество клиенти. Сред тях е и българският газопреносен оператор Булгартрансгаз. „С тях сме работили по няколко проекта, един от които бе модернизация на системите за автоматично управление на КС Вълчи дол и КС Полски Сеновец", информираха от Брайт Инженеринг.

Още от Енергетика (ВЕИ)