Внедрявания

 • Ем Джи Про: Технология на Circontrol ще бъде използвана в коли на пътна помощ за електромобили в Испания

  Ем Джи Про: Технология на Circontrol ще бъде използвана в коли на пътна помощ за електромобили в Испания

  Този автомобил е все още в тестов период и ще бъде първият мултифункционален автомобил, който ще може да отдава от собствения си заряд на други автомобили. Колата на пътната помощ, която е оборудвана с решение на Circontrol за зареждане, е в състояние да зареди батериите на повече от един електромобил по време на всяка своя смяна и притежава система, която й позволява да презарежда своите акумулатори по време на движение.

 • Газтерм: Ефективни решения на Itron успешно модернизират системата за отчитане на газ в Южен Кънектикът

  Газтерм: Ефективни решения на Itron успешно модернизират системата за отчитане на газ в Южен Кънектикът

  Когато става дума за ютилити услуги, изискванията на клиентите по отношение на ефективност и надеждност стават все по-високи, а компаниите-оператори насочват усилията си към оптимизиране на операциите, които извършват. Независимо дали говорим за вода, ток или газ, рентабилното и отговорно използване на тези ресурси е основен приоритет за всеки участник в процеса. Потърсихме мнението на едно от утвърдените дружества у нас в областта на газоизмервателните устройства и технологии Газтерм.

 • Котли на Viessmann отопляват един от най-мащабните комплекси в Европа – Milanofiori North

  Котли на Viessmann отопляват един от най-мащабните комплекси в Европа – Milanofiori North

  Проектът за изграждане на мултифункционалния комплекс Milanofiori North в Италия е един от най-мащабните в цяла Европа. Комплексът се намира в непосредствена близост до втория по големина и по значимост град в Италия – Милано, и заема обща площ от 360 000 кв.м., от които 220 000 кв.м. са заети от сгради с различно предназначение. За отоплението на този огромен комплекс се грижат три високоефективни водогрейни котли ниско налягане, модел Vitomax 200-LW на Viessmann.

 • Продукти и системи от различни брандове, част от семейството на Legrand, постигат висока ефективност в магазин на Zurbrüggen

  Продукти и системи от различни брандове, част от семейството на Legrand, постигат висока ефективност в магазин на Zurbrüggen

  Групата Legrand обединява продукти и цялостни решения от различни водещи брандове. Ползата за клиентите е очевидна - един партньор за контакт, който се грижи за всичко – от електрическите контакти до специалните системи за прекарване на кабели. Добър пример за екипна работа е новата сграда на големия мебелен магазин Zurbrüggen в Херне, Германия. При изпълнението на проекта са използвани продукти от различни марки в семейството на Legrand.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Инвертори Optidrive Eco на Invertek осигуряват ефективност на мрежа за пренос на данни

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Инвертори Optidrive Eco на Invertek осигуряват ефективност на мрежа за пренос на данни

  Когато водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Шри Ланка с над 11 млн. абонати е изправен пред задачата да осигури надеждно функциониране на новия си център за данни, той намира оптимално решение в лицето на честотно регулируемите инвертори Optidrive Eco на Invertek Drives. „Optidrive Eco 18.5 kW, със степен на защита IP55, притежават оптимални параметри за такива приложения и се отличават с усъвършенствана защита срещу проникване на вода”, коментираха от ВЕМ Сервиз и Инженеринг.

 • Старт Инженеринг: Изградихме основни ел. системи към интермодалния терминал на Пловдив

  Старт Инженеринг: Изградихме основни ел. системи към интермодалния терминал на Пловдив

  Утвърдената българска компания с над четвървековен опит и присъствие на българския и международен пазар Старт Инженеринг участва в изграждането на интермодален терминал в южния централен район за планиране на товарен транспорт в гр. Пловдив. Възложител на поръчката е ДП „НК ЖИ“, а целта на проекта – предоставяне на техническа помощ за създаване на условия за интермодален транспорт и развитие на железопътната инфраструктура в съответствие с политиката на Европейския съюз.

 • Спектри: Активна система за откриване на дефекти в съоръжения чрез вибрации от Brüel & Kjær

  Спектри: Активна система за откриване на дефекти в съоръжения чрез вибрации от Brüel & Kjær

  Възможно ли е откриването на пукнатина от 15 cm в лопатката на вятърна турбина, без да се спира нейната работа? Да, тригодишен изследователски проект на фирма Brüel & Kjær Sound & Vibration доказва, че това е лесно постижимо. „Вятърните турбини са подложени на тежки метеорологични условия, които често довеждат до образуването на пукнатини. Brüel & Kjær разработва система за мониторинг, чрез която навременното откриване от разстояние на подобни дефекти става възможно“, коментираха от фирма Спектри.

 • DTS - „Цифрови преносни системи“: Решения за съхранение на енергия на Socomec намаляват енергийните разходи

  DTS - „Цифрови преносни системи“: Решения за съхранение на енергия на Socomec намаляват енергийните разходи

  „Socomec доставя на Stem интегрирани решения за съхранение на енергия, включително двупосочни конвертори, литиево-йонни батерии и цялата необходима защита. Благодарение на първокласния си софтуер и в комбинация с устройства за съхранение на енергия на Socomec, Stem осигурява на своите клиенти намаляване на енергийните разходи”, съобщиха за Инженер.bg от фирма DTS - „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec у нас.

 • Темпа Систем БГ: Добивът на биогаз от ПСОВ е приоритет и мисия в дейността на партньорите ни от Enor

  Темпа Систем БГ: Добивът на биогаз от ПСОВ е приоритет и мисия в дейността на партньорите ни от Enor

  Оползотворяването на утайките в ПСОВ и добивът на електроенергия от тяхната преработка е актуален въпрос за страната ни. Това е масова практика по целия свят. В град Чернигов, Украйна, например през 2012 г. заработва пречиствателна станция, от която се добива достатъчно биогаз както за захранване на котелното в станцията, така и за износа му като продукт. Изпълнител на проекта е турската компания Enor, чиито партньор у нас е фирма Темпа Систем БГ.

 • Филкаб Солар внедри високоефективни PERC модули при изграждане на фотоволтаична инсталация във ферма

  Филкаб Солар внедри високоефективни PERC модули при изграждане на фотоволтаична инсталация във ферма

  Филкаб Солар изгради фотоволтаична централа за собствена консумация в животновъдна ферма в с. Устина, община Родопи. Съоръжението е покривна система с мощност 163.90 kWp, базирана на поликристални фотоволтаични модули и оборудвана със система за динамично управление. „Използвахме модули, произведени по PERC технология. Това е последната тенденция в областта, позволяваща повишаване на ефективността”, коментираха за Инженер.bg от компанията.

Още от Енергетика (ВЕИ)