Внедрявания

 • Технологии на ABB в град Давос проправят пътя на екологичната мобилност чрез иновации в електромобилите

  Технологии на ABB в град Давос проправят пътя на екологичната мобилност чрез иновации в електромобилите

  ABB е компания-пионер в областта на технологиите за електрификация, роботика и индустриална автоматизация.
  Чрез непрекъснати иновации, на базата на своята над 130-годишна история, днес ABB пише бъдещето на индустриалната цифровизация. Като главен партньор на Формула Е, автомобилен шампионат за болиди с изцяло електрическо задвижване под егидата на ФИА, ABB задава границите на електрическата мобилност, за да допринесе за едно устойчиво бъдеще.

 • Yokogawa ще достави система за контрол на сероочистваща инсталация в електроцентрала в Босна и Херцеговина

  Yokogawa ще достави система за контрол на сероочистваща инсталация в електроцентрала в Босна и Херцеговина

  От Yokogawa Electric съобщиха, че са спечелили поръчка за доставката и внедряването на система за контрол на сероочистваща инсталация на отработените газове в работещата на въглища електроцентрала Ugljevik, локализирана в североизточната част на Босна и Херцеговина. Тази система за сероочистване ще бъде първата от подобен тип в тази част на Балканите, като се планира тя да влезе в експлоатация през октомври 2019 г.

 • Ем Джи Про: Технология на Circontrol ще бъде използвана в коли на пътна помощ за електромобили в Испания

  Ем Джи Про: Технология на Circontrol ще бъде използвана в коли на пътна помощ за електромобили в Испания

  Този автомобил е все още в тестов период и ще бъде първият мултифункционален автомобил, който ще може да отдава от собствения си заряд на други автомобили. Колата на пътната помощ, която е оборудвана с решение на Circontrol за зареждане, е в състояние да зареди батериите на повече от един електромобил по време на всяка своя смяна и притежава система, която й позволява да презарежда своите акумулатори по време на движение.

 • Газтерм: Ефективни решения на Itron успешно модернизират системата за отчитане на газ в Южен Кънектикът

  Газтерм: Ефективни решения на Itron успешно модернизират системата за отчитане на газ в Южен Кънектикът

  Когато става дума за ютилити услуги, изискванията на клиентите по отношение на ефективност и надеждност стават все по-високи, а компаниите-оператори насочват усилията си към оптимизиране на операциите, които извършват. Независимо дали говорим за вода, ток или газ, рентабилното и отговорно използване на тези ресурси е основен приоритет за всеки участник в процеса. Потърсихме мнението на едно от утвърдените дружества у нас в областта на газоизмервателните устройства и технологии Газтерм.

 • Котли на Viessmann отопляват един от най-мащабните комплекси в Европа – Milanofiori North

  Котли на Viessmann отопляват един от най-мащабните комплекси в Европа – Milanofiori North

  Проектът за изграждане на мултифункционалния комплекс Milanofiori North в Италия е един от най-мащабните в цяла Европа. Комплексът се намира в непосредствена близост до втория по големина и по значимост град в Италия – Милано, и заема обща площ от 360 000 кв.м., от които 220 000 кв.м. са заети от сгради с различно предназначение. За отоплението на този огромен комплекс се грижат три високоефективни водогрейни котли ниско налягане, модел Vitomax 200-LW на Viessmann.

 • Продукти и системи от различни брандове, част от семейството на Legrand, постигат висока ефективност в магазин на Zurbrüggen

  Продукти и системи от различни брандове, част от семейството на Legrand, постигат висока ефективност в магазин на Zurbrüggen

  Групата Legrand обединява продукти и цялостни решения от различни водещи брандове. Ползата за клиентите е очевидна - един партньор за контакт, който се грижи за всичко – от електрическите контакти до специалните системи за прекарване на кабели. Добър пример за екипна работа е новата сграда на големия мебелен магазин Zurbrüggen в Херне, Германия. При изпълнението на проекта са използвани продукти от различни марки в семейството на Legrand.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Инвертори Optidrive Eco на Invertek осигуряват ефективност на мрежа за пренос на данни

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Инвертори Optidrive Eco на Invertek осигуряват ефективност на мрежа за пренос на данни

  Когато водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Шри Ланка с над 11 млн. абонати е изправен пред задачата да осигури надеждно функциониране на новия си център за данни, той намира оптимално решение в лицето на честотно регулируемите инвертори Optidrive Eco на Invertek Drives. „Optidrive Eco 18.5 kW, със степен на защита IP55, притежават оптимални параметри за такива приложения и се отличават с усъвършенствана защита срещу проникване на вода”, коментираха от ВЕМ Сервиз и Инженеринг.

 • Старт Инженеринг: Изградихме основни ел. системи към интермодалния терминал на Пловдив

  Старт Инженеринг: Изградихме основни ел. системи към интермодалния терминал на Пловдив

  Утвърдената българска компания с над четвървековен опит и присъствие на българския и международен пазар Старт Инженеринг участва в изграждането на интермодален терминал в южния централен район за планиране на товарен транспорт в гр. Пловдив. Възложител на поръчката е ДП „НК ЖИ“, а целта на проекта – предоставяне на техническа помощ за създаване на условия за интермодален транспорт и развитие на железопътната инфраструктура в съответствие с политиката на Европейския съюз.

 • Спектри: Активна система за откриване на дефекти в съоръжения чрез вибрации от Brüel & Kjær

  Спектри: Активна система за откриване на дефекти в съоръжения чрез вибрации от Brüel & Kjær

  Възможно ли е откриването на пукнатина от 15 cm в лопатката на вятърна турбина, без да се спира нейната работа? Да, тригодишен изследователски проект на фирма Brüel & Kjær Sound & Vibration доказва, че това е лесно постижимо. „Вятърните турбини са подложени на тежки метеорологични условия, които често довеждат до образуването на пукнатини. Brüel & Kjær разработва система за мониторинг, чрез която навременното откриване от разстояние на подобни дефекти става възможно“, коментираха от фирма Спектри.

 • DTS - „Цифрови преносни системи“: Решения за съхранение на енергия на Socomec намаляват енергийните разходи

  DTS - „Цифрови преносни системи“: Решения за съхранение на енергия на Socomec намаляват енергийните разходи

  „Socomec доставя на Stem интегрирани решения за съхранение на енергия, включително двупосочни конвертори, литиево-йонни батерии и цялата необходима защита. Благодарение на първокласния си софтуер и в комбинация с устройства за съхранение на енергия на Socomec, Stem осигурява на своите клиенти намаляване на енергийните разходи”, съобщиха за Инженер.bg от фирма DTS - „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec у нас.

Още от Енергетика (ВЕИ)