Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • КуатроДжи: Първата тригенерационна система на Термогама работи успешно вече 21 години

  КуатроДжи: Първата тригенерационна система на Термогама работи успешно вече 21 години

  Тази година италианската компания Термогама, водещ производител на енергийно ефективни решения за производство на топлина, охлаждане и електроенергия, отбелязва 21-ата годишнина от изграждането на първата си тригенерационна централа, съобщиха за Инженер.bg от фирма КуатроДжи, българското дружество в групата на Термогама, което предлага решенията ѝ у нас. Централата е инсталирана през 1997 г. в завод за пластмасови изделия, разположен в гр. Генуа, Италия.

 • РейСат България: Система на Gilat Satellite Networks се грижи за възстановяване на критичните комуникации в Португалия

  РейСат България: Система на Gilat Satellite Networks се грижи за възстановяване на критичните комуникации в Португалия

  Водещият португалски телекомуникационен оператор Altice Portugal интегрира в производствените си системи многофункционална платформа на световния лидер в сателитните комуникационни технологии, решения и услуги Gilat Satellite Networks, обяви за Инженер.bg дъщерното дружество на компанията у нас – РейСат България. Софтуерното приложение SkyEdge II-c на Gilat ще гарантира на Altice Portugal възстановяването на критичната комуникационна инфраструктура.

 • КуатроДжи: Термогама достави и пусна система за тригенерация в още един завод за пластмасови изделия в Италия

  КуатроДжи: Термогама достави и пусна система за тригенерация в още един завод за пластмасови изделия в Италия

  Термогама е италианска компания, заемаща водещи позиции в проектирането, производството и поддръжката на високоефективни системи за производство на енергия, съобразени с индивидуалните потребности на клиента. „За своите над 30 години съществуване фирмата има множество успешно реализирани проекти. Един от най-новите от тях обхваща доставянето и пускането в експлоатация на 1.3-мегаватова тригенерационна система в завод за пластмасови изделия в Италия“, информираха от КуатроДжи.

 • Брайт Инженеринг модернизира системите за автоматично управление на КС Вълчи дол и КС Полски Сеновец

  Брайт Инженеринг модернизира системите за автоматично управление на КС Вълчи дол и КС Полски Сеновец

  Брайт Инженеринг е българска компания, която извършва разнородни инженерингови услуги в различни области на индустрията. Фирмата се е утвърдила като едно от водещите имена, печелейки доверието на множество клиенти. Сред тях е и българският газопреносен оператор Булгартрансгаз. „С тях сме работили по няколко проекта, един от които бе модернизация на системите за автоматично управление на КС Вълчи дол и КС Полски Сеновец", информираха от Брайт Инженеринг.

 • Технологии на ABB в град Давос проправят пътя на екологичната мобилност чрез иновации в електромобилите

  Технологии на ABB в град Давос проправят пътя на екологичната мобилност чрез иновации в електромобилите

  ABB е компания-пионер в областта на технологиите за електрификация, роботика и индустриална автоматизация.
  Чрез непрекъснати иновации, на базата на своята над 130-годишна история, днес ABB пише бъдещето на индустриалната цифровизация. Като главен партньор на Формула Е, автомобилен шампионат за болиди с изцяло електрическо задвижване под егидата на ФИА, ABB задава границите на електрическата мобилност, за да допринесе за едно устойчиво бъдеще.

 • Yokogawa ще достави система за контрол на сероочистваща инсталация в електроцентрала в Босна и Херцеговина

  Yokogawa ще достави система за контрол на сероочистваща инсталация в електроцентрала в Босна и Херцеговина

  От Yokogawa Electric съобщиха, че са спечелили поръчка за доставката и внедряването на система за контрол на сероочистваща инсталация на отработените газове в работещата на въглища електроцентрала Ugljevik, локализирана в североизточната част на Босна и Херцеговина. Тази система за сероочистване ще бъде първата от подобен тип в тази част на Балканите, като се планира тя да влезе в експлоатация през октомври 2019 г.

 • Ем Джи Про: Технология на Circontrol ще бъде използвана в коли на пътна помощ за електромобили в Испания

  Ем Джи Про: Технология на Circontrol ще бъде използвана в коли на пътна помощ за електромобили в Испания

  Този автомобил е все още в тестов период и ще бъде първият мултифункционален автомобил, който ще може да отдава от собствения си заряд на други автомобили. Колата на пътната помощ, която е оборудвана с решение на Circontrol за зареждане, е в състояние да зареди батериите на повече от един електромобил по време на всяка своя смяна и притежава система, която й позволява да презарежда своите акумулатори по време на движение.

 • Газтерм: Ефективни решения на Itron успешно модернизират системата за отчитане на газ в Южен Кънектикът

  Газтерм: Ефективни решения на Itron успешно модернизират системата за отчитане на газ в Южен Кънектикът

  Когато става дума за ютилити услуги, изискванията на клиентите по отношение на ефективност и надеждност стават все по-високи, а компаниите-оператори насочват усилията си към оптимизиране на операциите, които извършват. Независимо дали говорим за вода, ток или газ, рентабилното и отговорно използване на тези ресурси е основен приоритет за всеки участник в процеса. Потърсихме мнението на едно от утвърдените дружества у нас в областта на газоизмервателните устройства и технологии Газтерм.

 • Котли на Viessmann отопляват един от най-мащабните комплекси в Европа – Milanofiori North

  Котли на Viessmann отопляват един от най-мащабните комплекси в Европа – Milanofiori North

  Проектът за изграждане на мултифункционалния комплекс Milanofiori North в Италия е един от най-мащабните в цяла Европа. Комплексът се намира в непосредствена близост до втория по големина и по значимост град в Италия – Милано, и заема обща площ от 360 000 кв.м., от които 220 000 кв.м. са заети от сгради с различно предназначение. За отоплението на този огромен комплекс се грижат три високоефективни водогрейни котли ниско налягане, модел Vitomax 200-LW на Viessmann.

 • Продукти и системи от различни брандове, част от семейството на Legrand, постигат висока ефективност в магазин на Zurbrüggen

  Продукти и системи от различни брандове, част от семейството на Legrand, постигат висока ефективност в магазин на Zurbrüggen

  Групата Legrand обединява продукти и цялостни решения от различни водещи брандове. Ползата за клиентите е очевидна - един партньор за контакт, който се грижи за всичко – от електрическите контакти до специалните системи за прекарване на кабели. Добър пример за екипна работа е новата сграда на големия мебелен магазин Zurbrüggen в Херне, Германия. При изпълнението на проекта са използвани продукти от различни марки в семейството на Legrand.

Още от Енергетика (ВЕИ)