Внедрявания

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Инвертори Optidrive Plus 3 удвояват въртящия момент на машините в Ingenieria Galvanica

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Инвертори Optidrive Plus 3 удвояват въртящия момент на машините в Ingenieria Galvanica

  Специализирана в производството на машини за повърхностна обработка, пречиствателни станции и съоръжения за галванични линии, испанската компания Ingenieria Galvanica отскоро прилага нов стандарт по отношение на своите приложения за задвижване – инверторите Optidrive Plus 3GV на английската компания Invertek Drives. Повече за мащабната модернизация, довела до икономически и технически ползи, разказаха от фирма ВЕМ Сервиз и Инженеринг, партньор на британската компания у нас.

 • Стоун Компютърс: „Булгартел е наш надежден и доверен доставчик на услуги за пренос на данни“

  Стоун Компютърс: „Булгартел е наш надежден и доверен доставчик на услуги за пренос на данни“

  Булгартел е доказан български телеком оператор, притежаващ собствена мрежа за предоставяне на телекомуникационни услуги у нас, на Балканите и в Европа. Сред партньорите на Булгартел е българската IT компания Стоун Компютърс, която от години се доверява на безотказните, надеждни и професионални услуги на Булгартел. Повече за натрупания през годините на съвместна работа опит и партньорството между двете дружества разказва г-н Иван Шалаторски, търговски мениджър на Стоун Компютърс.

 • Oventrop инсталира седем соларни системи в новата производствена база на Jaguar Land Rover

  Oventrop инсталира седем соларни системи в новата производствена база на Jaguar Land Rover

  Немската компания Oventrop, водещ производител на ОВК оборудване, е сред компаниите, взели участие в проектирането, доставката и инсталирането на седем слънчеви системи за производство на топла вода в новия производствен център на Jaguar Land Rover, намиращ се в Улвърхамптън (Wolverhampton), Англия, съобщиха за Инженер.bg от българският офис на компанията. По изпълнението на проекта, Oventrop работи заедно с още три водещи компании - Arup, Interserve и NG Bailey.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Честотните инвертори на Invertek Drives управляват първите в света соларни асансьори

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Честотните инвертори на Invertek Drives управляват първите в света соларни асансьори

  Когато говорим за променливотокови честотни преобразуватели, е лесно да си ги представим закътани някъде, вършейки съществените си, но често подценявани задължения, винаги скрити зад вълнуващото основно оборудване. Все по-често обаче променливотоковите честотни инвертори на Invertek Drives правят възможна реализацията на иновативни проекти, за които се говори много. Такъв е и случаят с първите в света соларни асансьори, проектирани, произведени и монтирани от фирма Mezolift.

 • БЛС Автоматизация: Решения на Leroy-Somer задвижват кабинковия лифт във френския град Брест

  БЛС Автоматизация: Решения на Leroy-Somer задвижват кабинковия лифт във френския град Брест

  От 19 ноември м.г. градският транспорт в Брест, Франция, вече включва и въжен лифт с две кабини, всяка от които е с капацитет от 60 човека. Лифтът е с трасе от над 400 метра, което минава над река Пенфелд, и е с почти нулево енергийно потребление. „Зад проекта стоят френските компании Bartholet France и Seirel, които са технологични лидери в тази област, а изпълнението е осъществено с активното участие на Leroy-Somer“, информираха за Инженер.bg от фирма БЛС Автоматизация.

 • ТиД Инженеринг реализира проект за рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас

  ТиД Инженеринг реализира проект за рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас

  Утвърденото българско дружество ТиД Инженеринг, извършващо инженеринг в областта на енергетиката, електротехниката, електрониката и индустриалната автоматизация, участва в реализацията на проект по рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци от жп линия Пловдив – Бургас, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Възложител на проекта е Държавно предприятие ДП НКЖИ, а стойността на договора е в размер на над 19.5 млн. лв. с ДДС.

 • Старт Инженеринг: Сред реализираните от нас проекти е когенерационната система на Топлофикация – Бургас

  Старт Инженеринг: Сред реализираните от нас проекти е когенерационната система на Топлофикация – Бургас

  „Инженеринговите дейности, които нашите екипи извършват, покриват на практика всички ключови етапи при работата по големи индустриални проекти“, разказват от Старт Инженеринг. Компанията предлага проучвателни работи и анализи, разработване на идейни, технически и детайлни работни проекти, доставка на апаратура, съоръжения и строителни материали. Пред Инженер.bg от фирмата споделят за един от големите си индустриални проекти, реализирани през последните години.

 • Електра Помп: SAER достави високоефективни мрежови помпи за ТЕЦ в Казахстан

  Електра Помп: SAER достави високоефективни мрежови помпи за ТЕЦ в Казахстан

  Доказаният италиански производител на помпи и цялостни решения в сферата на пречистването на питейни и отпадни води SAER Elettropompe изпълни голяма доставка на помпи за гореща мрежова вода за електроцентрала в Казахстан, разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска компания в областта на помпите и помпените системи Електра Помп. Тя е официален представител и вносител на продуктите и решенията на SAER за страната.

 • Райкос Тех достави измервателно оборудване за „Електропроизводство 2“ на АЕЦ „Козлодуй“

  Райкос Тех достави измервателно оборудване за „Електропроизводство 2“ на АЕЦ „Козлодуй“

  Ядрената енергетика е стратегически отрасъл, в който непрекъснатото повишаване на безопасността и експлоатационната сигурност е издигнато на пиедестал. Затова е необходимо оборудването за ядрените централи да отговаря на изключително строги изисквания за качество, надеждност и безопасност и да е способно да работи дълготрайно в изключително агресивни и тежки условия, като висока температура и налягане, химическа и радиационна активност и мн.др.

 • Акватерм: Строителен хипермаркет със сертификат GreenBuilding благодарение на оборудване на Kampmann

  Акватерм: Строителен хипермаркет със сертификат GreenBuilding благодарение на оборудване на Kampmann

  Немската компания за търговия със строителни материали OBI откри още един „зелен“ филиал – това е новата сграда на веригата в Хамбург-Бергедорф, Германия. Сградата получи сертификат GreenBuilding в рамките на Програма за защита на климата на ЕК. Тя е насочена към повишаване на енергийната ефективност на сградите и използване на ВЕИ. Като първа немска компания по програмата „Зелени сгради“ на ЕС, Kampmann е разработила концепция, която осигурява нисък разход на първична енергия.

Още от Енергетика (ВЕИ)