Внедрявания

 • Темпа Систем БГ: Добивът на биогаз от ПСОВ е приоритет и мисия в дейността на партньорите ни от Enor

  Темпа Систем БГ: Добивът на биогаз от ПСОВ е приоритет и мисия в дейността на партньорите ни от Enor

  Оползотворяването на утайките в ПСОВ и добивът на електроенергия от тяхната преработка е актуален въпрос за страната ни. Това е масова практика по целия свят. В град Чернигов, Украйна, например през 2012 г. заработва пречиствателна станция, от която се добива достатъчно биогаз както за захранване на котелното в станцията, така и за износа му като продукт. Изпълнител на проекта е турската компания Enor, чиито партньор у нас е фирма Темпа Систем БГ.

 • Филкаб Солар внедри високоефективни PERC модули при изграждане на фотоволтаична инсталация във ферма

  Филкаб Солар внедри високоефективни PERC модули при изграждане на фотоволтаична инсталация във ферма

  Филкаб Солар изгради фотоволтаична централа за собствена консумация в животновъдна ферма в с. Устина, община Родопи. Съоръжението е покривна система с мощност 163.90 kWp, базирана на поликристални фотоволтаични модули и оборудвана със система за динамично управление. „Използвахме модули, произведени по PERC технология. Това е последната тенденция в областта, позволяваща повишаване на ефективността”, коментираха за Инженер.bg от компанията.

 • Илва достави помпи Grundfos за ДП „Радиоактивни отпадъци“ с доказана сеизмична устойчивост

  Илва достави помпи Grundfos за ДП „Радиоактивни отпадъци“ с доказана сеизмична устойчивост

  Утвърдената българска компания Илва, която предлага помпени решения с индустриално приложение на датската компания Grundfos у нас, съобщи за Инженер.bg, че е доставила помпено оборудване за ДП „РАО“. То е предназначено за площадката на предприятието в гр. Козлодуй. Илва информира още, че в началото на годината са проведени редица квалификационни изпитвания, доказващи сеизмичната устойчивост на вертикална центробежна помпа на Grundfos, предназначена за ДП „РАО“.

 • С технология на ProMinent успешно и надеждно се третира вода, отделяна при добива на биогаз

  С технология на ProMinent успешно и надеждно се третира вода, отделяна при добива на биогаз

  Човечеството е достигнало етап от своето развитие, в който се налага да полага все повече грижи за околната среда. Такъв пример ни дава водещата немска компания ProMinent. „Става въпрос за поредната успешно внедрена система на компанията. С нея се дозират вещества, необходими при обработка на суспензията, оставаща след добив на биогаз. Чрез тези вещества се обработва отпадъчната вода“, съобщиха за Инженер.bg от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ.

 • ЖП трасето Пловдив – Бургас е модернизирано с активното участие на фирма ТиД Инженеринг

  ЖП трасето Пловдив – Бургас е модернизирано с активното участие на фирма ТиД Инженеринг

  ТиД Инженеринг е сред основните подизпълнители в проект за рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци от железопътна линия Пловдив – Бургас, обявиха за Инженер.bg експерти от компанията. Инвестицията е в размер на над 19.5 млн. лева с ДДС, а възложител на проекта е ДП „НКЖИ“, с управляващ орган за обекта – Дирекция „Координация на програми и проекти“ при Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

 • АВВ изгражда зарядна инфраструктура за бързо зареждане на електрически автобуси в Обединеното кралство

  АВВ изгражда зарядна инфраструктура за бързо зареждане на електрически автобуси в Обединеното кралство

  АВВ спечели договор за изграждане на зарядна инфраструктура за електрически автобуси в Обединеното кралство, съобщиха за Инженер.bg от АББ България. „ABB ще достави три зарядни станции HVC 300P и една електрическа подстанция, които ще бъдат монтирани на автогарата, обслужваща СПА курорта Харогейт, Северна Англия“, уточниха от компанията. Зарядните станции са предназначени за зареждане на осемте електрически автобуса Volvo, които предстои да бъдат пуснати в експлоатация.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Инвертори Optidrive Plus 3 удвояват въртящия момент на машините в Ingenieria Galvanica

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Инвертори Optidrive Plus 3 удвояват въртящия момент на машините в Ingenieria Galvanica

  Специализирана в производството на машини за повърхностна обработка, пречиствателни станции и съоръжения за галванични линии, испанската компания Ingenieria Galvanica отскоро прилага нов стандарт по отношение на своите приложения за задвижване – инверторите Optidrive Plus 3GV на английската компания Invertek Drives. Повече за мащабната модернизация, довела до икономически и технически ползи, разказаха от фирма ВЕМ Сервиз и Инженеринг, партньор на британската компания у нас.

 • Стоун Компютърс: „Булгартел е наш надежден и доверен доставчик на услуги за пренос на данни“

  Стоун Компютърс: „Булгартел е наш надежден и доверен доставчик на услуги за пренос на данни“

  Булгартел е доказан български телеком оператор, притежаващ собствена мрежа за предоставяне на телекомуникационни услуги у нас, на Балканите и в Европа. Сред партньорите на Булгартел е българската IT компания Стоун Компютърс, която от години се доверява на безотказните, надеждни и професионални услуги на Булгартел. Повече за натрупания през годините на съвместна работа опит и партньорството между двете дружества разказва г-н Иван Шалаторски, търговски мениджър на Стоун Компютърс.

 • Oventrop инсталира седем соларни системи в новата производствена база на Jaguar Land Rover

  Oventrop инсталира седем соларни системи в новата производствена база на Jaguar Land Rover

  Немската компания Oventrop, водещ производител на ОВК оборудване, е сред компаниите, взели участие в проектирането, доставката и инсталирането на седем слънчеви системи за производство на топла вода в новия производствен център на Jaguar Land Rover, намиращ се в Улвърхамптън (Wolverhampton), Англия, съобщиха за Инженер.bg от българският офис на компанията. По изпълнението на проекта, Oventrop работи заедно с още три водещи компании - Arup, Interserve и NG Bailey.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Честотните инвертори на Invertek Drives управляват първите в света соларни асансьори

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Честотните инвертори на Invertek Drives управляват първите в света соларни асансьори

  Когато говорим за променливотокови честотни преобразуватели, е лесно да си ги представим закътани някъде, вършейки съществените си, но често подценявани задължения, винаги скрити зад вълнуващото основно оборудване. Все по-често обаче променливотоковите честотни инвертори на Invertek Drives правят възможна реализацията на иновативни проекти, за които се говори много. Такъв е и случаят с първите в света соларни асансьори, проектирани, произведени и монтирани от фирма Mezolift.

Още от Енергетика (ВЕИ)