Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • БЛС Автоматизация: Решения на Leroy-Somer задвижват кабинковия лифт във френския град Брест

  БЛС Автоматизация: Решения на Leroy-Somer задвижват кабинковия лифт във френския град Брест

  От 19 ноември м.г. градският транспорт в Брест, Франция, вече включва и въжен лифт с две кабини, всяка от които е с капацитет от 60 човека. Лифтът е с трасе от над 400 метра, което минава над река Пенфелд, и е с почти нулево енергийно потребление. „Зад проекта стоят френските компании Bartholet France и Seirel, които са технологични лидери в тази област, а изпълнението е осъществено с активното участие на Leroy-Somer“, информираха за Инженер.bg от фирма БЛС Автоматизация.

 • ТиД Инженеринг реализира проект за рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас

  ТиД Инженеринг реализира проект за рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас

  Утвърденото българско дружество ТиД Инженеринг, извършващо инженеринг в областта на енергетиката, електротехниката, електрониката и индустриалната автоматизация, участва в реализацията на проект по рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци от жп линия Пловдив – Бургас, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Възложител на проекта е Държавно предприятие ДП НКЖИ, а стойността на договора е в размер на над 19.5 млн. лв. с ДДС.

 • Старт Инженеринг: Сред реализираните от нас проекти е когенерационната система на Топлофикация – Бургас

  Старт Инженеринг: Сред реализираните от нас проекти е когенерационната система на Топлофикация – Бургас

  „Инженеринговите дейности, които нашите екипи извършват, покриват на практика всички ключови етапи при работата по големи индустриални проекти“, разказват от Старт Инженеринг. Компанията предлага проучвателни работи и анализи, разработване на идейни, технически и детайлни работни проекти, доставка на апаратура, съоръжения и строителни материали. Пред Инженер.bg от фирмата споделят за един от големите си индустриални проекти, реализирани през последните години.

 • Електра Помп: SAER достави високоефективни мрежови помпи за ТЕЦ в Казахстан

  Електра Помп: SAER достави високоефективни мрежови помпи за ТЕЦ в Казахстан

  Доказаният италиански производител на помпи и цялостни решения в сферата на пречистването на питейни и отпадни води SAER Elettropompe изпълни голяма доставка на помпи за гореща мрежова вода за електроцентрала в Казахстан, разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска компания в областта на помпите и помпените системи Електра Помп. Тя е официален представител и вносител на продуктите и решенията на SAER за страната.

 • Райкос Тех достави измервателно оборудване за „Електропроизводство 2“ на АЕЦ „Козлодуй“

  Райкос Тех достави измервателно оборудване за „Електропроизводство 2“ на АЕЦ „Козлодуй“

  Ядрената енергетика е стратегически отрасъл, в който непрекъснатото повишаване на безопасността и експлоатационната сигурност е издигнато на пиедестал. Затова е необходимо оборудването за ядрените централи да отговаря на изключително строги изисквания за качество, надеждност и безопасност и да е способно да работи дълготрайно в изключително агресивни и тежки условия, като висока температура и налягане, химическа и радиационна активност и мн.др.

 • Акватерм: Строителен хипермаркет със сертификат GreenBuilding благодарение на оборудване на Kampmann

  Акватерм: Строителен хипермаркет със сертификат GreenBuilding благодарение на оборудване на Kampmann

  Немската компания за търговия със строителни материали OBI откри още един „зелен“ филиал – това е новата сграда на веригата в Хамбург-Бергедорф, Германия. Сградата получи сертификат GreenBuilding в рамките на Програма за защита на климата на ЕК. Тя е насочена към повишаване на енергийната ефективност на сградите и използване на ВЕИ. Като първа немска компания по програмата „Зелени сгради“ на ЕС, Kampmann е разработила концепция, която осигурява нисък разход на първична енергия.

 • Siemens отпразнува 500-годишния юбилей на Закона за чистота на бирата по време на Октоберфест в Мюнхен

  Siemens отпразнува 500-годишния юбилей на Закона за чистота на бирата по време на Октоберфест в Мюнхен

  За бирата са изписани не стотици хиляди, а вероятно милиони страници. И как иначе, когато любителите на искрящата напитка са безброй и обичат да се срещат по време на фестове и състезания. Най-голямата европейска проява във възхвала на бирата несъмнено е Октоберфест, който и тази година събра повече от 6 млн. души от 17 септември до 3 октомври в Мюнхен. Традиционно, Siemens доставя системите за контрол, както и за разпределение на енергия за атракционите на фестивала.

 • Брайт Инженеринг внедри система за контрол на деаeратор и питателни помпи във Веолия Енерджи Варна

  Брайт Инженеринг внедри система за контрол на деаeратор и питателни помпи във Веолия Енерджи Варна

  Веолия Енерджи Варна се довери на доказаната българска инженерингова компания Брайт Инженеринг за проектиране, инсталация и пуск на система за контрол на деаeратор и питателни помпи на Топлофикация Варна. Това е пореден проект, за който от Веолия използват услугите на Брайт Инженеринг, информираха за Инженер.bg от компанията. Управлението е дистанционно, чрез SCADA система, и локално – посредством местно табло за управление и контролери.

 • СЕМО: Онлайн система за енергиен мениджмънт на SATEC спестява хиляди долари на израелско предприятие

  СЕМО: Онлайн система за енергиен мениджмънт на SATEC спестява хиляди долари на израелско предприятие

  Израелският кибуц е колективна общност, традиционно базирана на селското стопанство. Днес в концепцията за кибуц, земеделието е частично изместено от други икономически отрасли, включително промишлени и високотехнологични предприятия. И когато в едно такова предприятие възниква проблем с начислените сметки за електричество, наскоро внедрена система за енергиен мениджмънт на SATEC безкомпромисно допринася за неговото решаване и спестява на предприятието сериозни разходи.

 • Мехатроникс: Система за следене на слънцето на Delta работи в най-голямата соларна електроцентрала в света

  Мехатроникс: Система за следене на слънцето на Delta работи в най-голямата соларна електроцентрала в света

  Соларният парк Crescent Dunes Solar Energy Project на американската компания SolarReserve е най-голямата соларна електроцентрала в света с концентриращи слънчевата енергия системи, която използва разтопена сол за съхранение на топлинната енергия. „Важна част в този тип електроцентрали са системите за следене на слънцето. Решението на Delta осигурява максимална за отрасъла производителност и точност на позиционирането", съобщиха от фирма Мехатроникс.

Още от Енергетика (ВЕИ)