Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • ЖП трасето Пловдив – Бургас е модернизирано с активното участие на фирма ТиД Инженеринг

  ЖП трасето Пловдив – Бургас е модернизирано с активното участие на фирма ТиД Инженеринг

  ТиД Инженеринг е сред основните подизпълнители в проект за рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци от железопътна линия Пловдив – Бургас, обявиха за Инженер.bg експерти от компанията. Инвестицията е в размер на над 19.5 млн. лева с ДДС, а възложител на проекта е ДП „НКЖИ“, с управляващ орган за обекта – Дирекция „Координация на програми и проекти“ при Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

 • АВВ изгражда зарядна инфраструктура за бързо зареждане на електрически автобуси в Обединеното кралство

  АВВ изгражда зарядна инфраструктура за бързо зареждане на електрически автобуси в Обединеното кралство

  АВВ спечели договор за изграждане на зарядна инфраструктура за електрически автобуси в Обединеното кралство, съобщиха за Инженер.bg от АББ България. „ABB ще достави три зарядни станции HVC 300P и една електрическа подстанция, които ще бъдат монтирани на автогарата, обслужваща СПА курорта Харогейт, Северна Англия“, уточниха от компанията. Зарядните станции са предназначени за зареждане на осемте електрически автобуса Volvo, които предстои да бъдат пуснати в експлоатация.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Инвертори Optidrive Plus 3 удвояват въртящия момент на машините в Ingenieria Galvanica

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Инвертори Optidrive Plus 3 удвояват въртящия момент на машините в Ingenieria Galvanica

  Специализирана в производството на машини за повърхностна обработка, пречиствателни станции и съоръжения за галванични линии, испанската компания Ingenieria Galvanica отскоро прилага нов стандарт по отношение на своите приложения за задвижване – инверторите Optidrive Plus 3GV на английската компания Invertek Drives. Повече за мащабната модернизация, довела до икономически и технически ползи, разказаха от фирма ВЕМ Сервиз и Инженеринг, партньор на британската компания у нас.

 • Стоун Компютърс: „Булгартел е наш надежден и доверен доставчик на услуги за пренос на данни“

  Стоун Компютърс: „Булгартел е наш надежден и доверен доставчик на услуги за пренос на данни“

  Булгартел е доказан български телеком оператор, притежаващ собствена мрежа за предоставяне на телекомуникационни услуги у нас, на Балканите и в Европа. Сред партньорите на Булгартел е българската IT компания Стоун Компютърс, която от години се доверява на безотказните, надеждни и професионални услуги на Булгартел. Повече за натрупания през годините на съвместна работа опит и партньорството между двете дружества разказва г-н Иван Шалаторски, търговски мениджър на Стоун Компютърс.

 • Oventrop инсталира седем соларни системи в новата производствена база на Jaguar Land Rover

  Oventrop инсталира седем соларни системи в новата производствена база на Jaguar Land Rover

  Немската компания Oventrop, водещ производител на ОВК оборудване, е сред компаниите, взели участие в проектирането, доставката и инсталирането на седем слънчеви системи за производство на топла вода в новия производствен център на Jaguar Land Rover, намиращ се в Улвърхамптън (Wolverhampton), Англия, съобщиха за Инженер.bg от българският офис на компанията. По изпълнението на проекта, Oventrop работи заедно с още три водещи компании - Arup, Interserve и NG Bailey.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Честотните инвертори на Invertek Drives управляват първите в света соларни асансьори

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Честотните инвертори на Invertek Drives управляват първите в света соларни асансьори

  Когато говорим за променливотокови честотни преобразуватели, е лесно да си ги представим закътани някъде, вършейки съществените си, но често подценявани задължения, винаги скрити зад вълнуващото основно оборудване. Все по-често обаче променливотоковите честотни инвертори на Invertek Drives правят възможна реализацията на иновативни проекти, за които се говори много. Такъв е и случаят с първите в света соларни асансьори, проектирани, произведени и монтирани от фирма Mezolift.

 • БЛС Автоматизация: Решения на Leroy-Somer задвижват кабинковия лифт във френския град Брест

  БЛС Автоматизация: Решения на Leroy-Somer задвижват кабинковия лифт във френския град Брест

  От 19 ноември м.г. градският транспорт в Брест, Франция, вече включва и въжен лифт с две кабини, всяка от които е с капацитет от 60 човека. Лифтът е с трасе от над 400 метра, което минава над река Пенфелд, и е с почти нулево енергийно потребление. „Зад проекта стоят френските компании Bartholet France и Seirel, които са технологични лидери в тази област, а изпълнението е осъществено с активното участие на Leroy-Somer“, информираха за Инженер.bg от фирма БЛС Автоматизация.

 • ТиД Инженеринг реализира проект за рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас

  ТиД Инженеринг реализира проект за рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас

  Утвърденото българско дружество ТиД Инженеринг, извършващо инженеринг в областта на енергетиката, електротехниката, електрониката и индустриалната автоматизация, участва в реализацията на проект по рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци от жп линия Пловдив – Бургас, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Възложител на проекта е Държавно предприятие ДП НКЖИ, а стойността на договора е в размер на над 19.5 млн. лв. с ДДС.

 • Старт Инженеринг: Сред реализираните от нас проекти е когенерационната система на Топлофикация – Бургас

  Старт Инженеринг: Сред реализираните от нас проекти е когенерационната система на Топлофикация – Бургас

  „Инженеринговите дейности, които нашите екипи извършват, покриват на практика всички ключови етапи при работата по големи индустриални проекти“, разказват от Старт Инженеринг. Компанията предлага проучвателни работи и анализи, разработване на идейни, технически и детайлни работни проекти, доставка на апаратура, съоръжения и строителни материали. Пред Инженер.bg от фирмата споделят за един от големите си индустриални проекти, реализирани през последните години.

 • Електра Помп: SAER достави високоефективни мрежови помпи за ТЕЦ в Казахстан

  Електра Помп: SAER достави високоефективни мрежови помпи за ТЕЦ в Казахстан

  Доказаният италиански производител на помпи и цялостни решения в сферата на пречистването на питейни и отпадни води SAER Elettropompe изпълни голяма доставка на помпи за гореща мрежова вода за електроцентрала в Казахстан, разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска компания в областта на помпите и помпените системи Електра Помп. Тя е официален представител и вносител на продуктите и решенията на SAER за страната.

Още от Енергетика (ВЕИ)