Внедрявания

Siemens отпразнува 500-годишния юбилей на Закона за чистота на бирата по време на Октоберфест в Мюнхен

07.10.2016 г.


За бирата са изписани не стотици хиляди, а вероятно милиони страници. И как иначе, когато любителите на искрящата напитка са безброй и обичат да се срещат по време на фестове, състезания и дори да се обединяват в бирени партии. Най-голямата европейска проява във възхвала на бирата несъмнено е Октоберфест, който и тази година събра повече от шест милиона души от 17 септември до 3 октомври в Мюнхен.


„Традиционно, Siemens доставя системи за контрол, както и за разпределение на енергия за атракционите на фестивала“, съобщиха за Инженер.bg от Siemens, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии и Задвижвания. „Решенията за автоматизация на Siemens също така управляваха специалните бирени тръбопроводи - единствени по рода си в света - които доставят традиционното пиво на Октоберфест до фестивалните шатри на Hacker, Winzerer Faehndl и Braeurosl“, разказаха още от Siemens. Много пивоварни използват технологии на Siemens в процеса на създаване на своите напитки.


През 2016 г. се отбелязва много специална година в немската бирена индустрия – 500 годишният юбилей на Закона за чистотата на бирата или "Reinheitsgebot". През 1516 г., съуправниците на Бавария дук Вилхелм IV и Лудвиг X издават указ в Инголщат, според който "отсега нататък, само ечемик, хмел и вода могат да бъдат използвани в създаването на бирата". Така се ражда най-старият закон за храните в света и славата му се разпространява по целия свят.Немската бира е една от най-популярните стоки за износ в Германия. Всяка година страната изнася около 1,5 милиарда литра от алкохолната напитка към други държави.


Информация за фирма Siemens, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии и Задвижвания – продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Siemens, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии и Задвижвания

Още от Енергетика (ВЕИ)