Внедрявания

TермоДизайнТотал: Котлите на Ferolli спестяват значителни енергийни разходи на градския съвет на Портсмут

18.02.2019 г.


Градският съвет на Портсмут, Великобритания, е успял да реализира значителна икономия на разходите си за енергия в размер на приблизително 30 000 евро годишно, както и трайно да намали енергийните нужди на сградата на гражданския център на Съвета чрез подмяна на остарялата каскадна котелна инсталация с нова, състояща се от три броя стоманени котли Ferroli Prextherm RHS Tonda 1400 kW, съобщиха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал, търговски представител на Ferolli за България.


Градският съвет на Портсмут, Великобритания, се занимава с управлението и решаването на проблемите на града, и оперира в комплекс от сгради. Натискът, оказван от обществото, да бъдат намалени разходите му за енергия чрез подобряване на енергийната ефективност на сградите, води до вземането на инвестиционното решение за модернизация на отоплителната система.


Резултатът е постигане на средна икономия на газ от 30%. Сравнявайки периодът от 2015 г. до 2016 г. с този от 2011 г. до 2012 г., преди завършването на проекта, прогнозата за спестяване на енергията се отчита на 1 297 544 kWh, което се равнява на икономия от около 30 000 евро. Това се равнява на период на възвращаемост на инвестицията от седем години.Старите стоманени нискотемпературни котли с отоплителна мощност от 2 MW, които са монтирани по време на строителството на сградата в началото на 70-те години, вече не са годни за експлоатация, заради напредналата корозия на корпуса, лошото състояние на горелките и недобрите им енергийни характеристики.


Отделът по доставки на кметството изпраща запитване към няколко фирми и се спира на офертата на Ferolli, като най-добра от гледна точка на цена и качество.За решаване на енергийните проблеми е необходимо да се извършат изчисления на топлинните загуби на цялата сграда. Чрез идентифициране на областите, в които са налице най-сериозни загуби и висока неефективност, става възможно да се промени динамиката на сградата и да се направят значителни икономии на енергия.


Избраните котли са 3 броя Ferroli Prextherm RHS Tonda с мощност 1400 kW, работещи в каскада, които покриват изчисления отоплителен товар на сградата.„Модернизирането на отоплителните системи в сгради на подобна възраст винаги е било предизвикателство за инженерните колективи. В конкретния случай доброто партньорство между участващите екипи плюс високото качество и ефективността на отоплителното оборудване на Ferroli, водят до експедитивно решаване на всички въпроси и проблеми бързо и в заложените срокове“, коментираха в заключение от ТермоДизайнТотал.


Повече информация за ТермоДизайнТотал ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ferolli, TермоДизайнТоталPortsmouth City Council

Още от Енергетика (ВЕИ)