Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Интервю

 • КуатроДжи: Италиански завод постига висока енергийна ефективност с решенията за тригенерация на Termogamma

  КуатроДжи: Италиански завод постига висока енергийна ефективност с решенията за тригенерация на Termogamma

  КуатроДжи, специалист в енергийните решения и автоматизацията, предлага на българския пазар високотехнологичните разработки на международната група на Termogamma – Termogamma Energy Solutions. Сред множеството успешно реализирани проекти на групата е внедряването на система за тригенерация в завод за производство на опаковки. Повече за модерното технологично решение за енергийна ефективност на Termogamma ще научите в специалното интервю с г-жа Паола Чентонце от компанията ITP.

 • Джанфранко Брусапорчи от КуатроДжи: „Системите на Termogamma носят годишни финансови ползи от над 100 000 евро“

  Джанфранко Брусапорчи от КуатроДжи: „Системите на Termogamma носят годишни финансови ползи от над 100 000 евро“

  КуатроДжи ЕООД е утвърдена компания, оперираща в областта на енергийните системи и решения. Дружеството е част от структурата на международната група Termogamma Energy Solutions. За да разберем повече за фирмата, нейната дейност, решенията, които предлага на българския пазар, тяхното приложение и високата им енергийна ефективност, както и върху какво възнамерява да акцентира през 2018 г., екипът на Инженер.bg разговаря с г-н Джанфранко Брусапорчи, управител на компанията у нас.

 • КуатроДжи с коментар пред Инженер.bg за успешно внедрена система за когенерация Termogamma в хотелиерската индустрия

  КуатроДжи с коментар пред Инженер.bg за успешно внедрена система за когенерация Termogamma в хотелиерската индустрия

  КуатроДжи е доказана компания, оперираща в сферата на енергийните решения и автоматизацията, част от италианската група Termogamma и Termogamma Energy Solutions. Разработването и инсталирането на система за когенерация в италианския хотел Devero е поредният успешно реализиран проект на групата, съобщиха за Инженер.bg от българския екип. Мауро Де Нарди, един от директорите на хотел Devero, споделя своите впечатления от работата си с Termogamma в специално интервю.

 • Георги К. Първанов от CTeam с коментар пред Инженер.bg за квалифицираните инженерни кадри на възраст над 55 г.

  Георги К. Първанов от CTeam с коментар пред Инженер.bg за квалифицираните инженерни кадри на възраст над 55 г.

  Българската компания CTeam предлага разнообразие от решения в областта на управлението и развитието на човешките ресурси, базирайки своята дейност на едни от най-добрите международни практики. Винаги с визия за непрекъснато разширяване на услугите си, дружеството работи върху свой нов проект – агенция за подбор на персонал на възраст над 55 г. За зараждането на тази идея, както и за предизвикателствата пред нейната реализация четете в специалното интервю пред Инженер.bg на г-н Георги К. Първанов.

 • Куатроджи: Предлагаме цялостни решения за енергийна ефективност от доказани италиански производители

  Куатроджи: Предлагаме цялостни решения за енергийна ефективност от доказани италиански производители

  Куатроджи, наскоро стъпила на българския пазар, е компания, развиваща дейност в областта на енергийните решения и автоматизацията. Повече за фирмата, за продуктите и решенията, които предлага у нас, за успешните й партньорства с водещи производители, разказва в интервю за Инженер.bg г-н Джанфранко Брусапорчи, управител на дружеството в България. Научете още и за предстоящото участие на Куатроджи в международната изложба ЕЕ и ВЕИ 2017, както и за целите и очакванията на фирмата.

 • Инж. Петя Паскова, асистент-дизайн инженер в Сенсата Технолоджис, за форума „Кариери“ на ТУ-София

  Инж. Петя Паскова, асистент-дизайн инженер в Сенсата Технолоджис, за форума „Кариери“ на ТУ-София

  Уважаеми колеги, в края на месец октомври ще се проведе XI-то издание на изложението „Дни на кариерата“, което ще срещне студенти и работодатели. Инженер.bg е медиен партньор на събитието, което ще се състои на 25 и 26 октомври 2016 г. в ТУ-София. В тази връзка днес ще ви срещнем с една млада дама, възпитаничка на университета, която е намерила реализация в голяма международна компания. Случайно или не, „Кариери“ се оказва успешен трамплин за бъдещата ѝ реализация.

 • Проф. Валери Младенов от ТУ-София: Оптимист съм, че нашите възпитаници ще останат в България

  Проф. Валери Младенов от ТУ-София: Оптимист съм, че нашите възпитаници ще останат в България

  Eкипът ни се срещна с професор Валери Младенов, Директор на Дирекция ИВО на ТУ-София. Поводът - изложението за работодатели „Стажове”, което през 2016 г. учебното заведение организира за пета поредна година. За нагласите на бизнеса към подобни форуми, за плановете на ТУ-София за бъдещо развитие на „Стажове”, както и за много други интересни теми, ще прочетете в цялото интервю, което Проф. Младенов даде специално за Инженер.bg.

 • Интернет за офиса без обвързване – какво представлява и с какво ни е полезен?

  Интернет за офиса без обвързване – какво представлява и с какво ни е полезен?

  В условията на силна конкуренция и динамична икономическа обстановка, бързият и сигурен пренос на данни чрез интернет е от особено важно значение за всеки бизнес. Като една от най-масово използваните услуги, достъп до интернет предлагат голям брой оператори у нас. И всички те твърдят, че предлагат бизнес-интернет. Какво, обаче, представлява тази услуга, какви са нейните параметри, на кого е необходима тя, пред Инженер.bg разказва Мадлен Ангелова, търговски директор на Булгартел.

 • Parker е компания, фокусираща се върху ефективността на цялата система за сгъстен въздух

  Parker е компания, фокусираща се върху ефективността на цялата система за сгъстен въздух

  Даниел Кузманов, ръководител на офиса на Parker Hannifin в България, пред Инженер.bg, за Parker Hannifin и визията за бъдещо развитие на фирмата у нас, за ключът към спечелване на доверието на клиента и изборът на партньорски компании. Интервюто е стартовият материал от редакционна инициатива на Инженер.bg, чрез която ще представим тръбопроводните инсталации Parker Transair през погледа на производителя, дистрибутора и проектанта.

 • С разработваните от ОПТИМ-АЛ мобилни решения и софтуер се повишават продуктивността и печалбата

  С разработваните от ОПТИМ-АЛ мобилни решения и софтуер се повишават продуктивността и печалбата

  Д-р инж. Красимир Гюров, управител на ОПТИМ-АЛ пред Инженер.bg, за мобилността – като основен акцент в дейността на дружеството през последните години; за компютъризацията на поддръжката като съвременна насока в развитието на ютилити и инфраструктурния сектор; за възможността за инспектиране и надзор с помощта на мобилните компютри в индустриалните предприятия, както и за софтуерните приложения за управление на активи, елиминиращи търсенето и необяснимите липси.

Още от Енергетика (ВЕИ)