Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

Куатроджи: Предлагаме цялостни решения за енергийна ефективност от доказани италиански производители

01.02.2017 г.

Куатроджи, наскоро стъпила на българския пазар, е компания, развиваща дейност в областта на енергийните решения и автоматизацията. Повече за фирмата, за продуктите и решенията, които предлага у нас, за успешните й партньорства с водещи производители, разказва в интервю за Инженер.bg г-н Джанфранко Брусапорчи, управител на дружеството в България. Научете още и за предстоящото участие на Куатроджи в международната изложба Енергийна ефективност (ЕЕ) и Възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) 2017 през март, за целите, очакванията, както и за някои от реализираните проекти на фирмата у нас и в региона.г-н Джанфранко Брусапорчи, управител на Куатроджи, пред Инженер.bg


Куатроджи оперира съвсем отскоро на българския пазар, бихте ли ни разказали малко по-подробно за фирмата и услугите, които предлага?

Куатроджи работи в областта на иновациите при производството и управлението на енергия. Фирмата е тясно свързана с Италия и представя селектирани италиански производители на различни системи за енергийна ефективност. Те се допълват взаимно и заедно осигуряват цялостни решения за модерни фабрики от ново поколение, както и за интелигентни жилищни, административни или търговски сгради. Предимствата на компаниите, които представляваме, са отличните партньорски отношения с тях, както и техния постоянен стремеж към иновации в проектирането и производството на системите им.

 

Доставяте широка гама от продукти предимно в областта на енергетиката, какви точно технически решения включва тя?

Куатроджи е представител на доказани италиански производители на енергийни технологии, сред които Termogamma, Eurosystem, MITA, Frigor-box, Ferretto Group.


Продуктовата гама на компанията обхваща централи за когенерация и тригенерация чрез природен газ, дизел, слънчева енергия, биомаса и биогаз; системи за икономично отопление и охлаждане; решения за ефективно и равномерно разпределение на температурата в помещенията и повишаване на качеството на въздуха; иновативни естетични текстилни и метални въздуховоди с микро-отвори; охладителни кули; хладилни стаи, чисти помещения, шокови охладители, изолационни врати, модулни сандвич панели за промишлени и търговски хладилни помещения; автоматизирани складове, както и софтуер за управление в реално време.


 

Съвсем скоро ще вземете участие в един от водещите форуми в България. Кои са продуктите и услугите, които смятате да представите на предстоящото изложение?

Ще бъдем сред изложителите в изложбата за Енергийна ефективност и Възобновяеми енергийни източници за Югоизточна Европа на Виа Експо в периода от 7 до 9 март 2017 г.


Фокусът на предстоящото събитие ще бъде върху един от основните партньори, които представляваме в България и региона – Termogamma. Фирмата е производител на когенерационни централи и други високоефективни системи за производство на енергия със завод в района на Милано. Те се произвеждат изцяло в Италия. Предлагаме ви в комплект с висококачествена поддръжка от екипи на производителя. Ще наблегнем върху системите, които са финансово изгодни за българските потребители. Това са най-вече Hy-Rec – хибридна система за икономично отопление и охлаждане, KitCog – системата за оползотворяване на отпадната топлина в промишлените процеси, както и системата Biomax –когенерация чрез биомаса и биогаз.

 

Посетителите на щанда ни ще могат да се запознаят и с предимствата на въздуховодите Eurojet на друг наш партньор-производител – Eurosystem. Това са иновативни текстилни и метални въздуховоди с микро-отвори, благодарение на които се осигурява равномерно разпределение на температурата в помещенията като се избягва усещането за течение. Те са лесни за монтаж и поддръжка, естетични са и намират приложение както в промишлени обекти, така и в заведения, молове, офиси, училища, басейни и мн.др.


Наред с продуктите, ще представим и нашата услуга за енергиен одит и възможностите за поддръжка на вече изградени когенерационни централи.

 

Споменахте, че продуктовата гама на Куатроджи включва и системи за когенерация и тригенерация, ще ни разкажете ли малко повече за тях и техните предимства?

Когенерацията е вече добре позната на българския пазар, тъй като има доста изградени когенерационни централикакто на природен газ, така и на биомаса и биогаз. Припомняйки нейните предимства, трябва да отбележим това, което вероятно е определящо при решението на крайния потребител – осезаемото намаляване на сметките за електричество и отопление. Съпътстващите ползи, които са не по-малко важни, са намалената консумация на изходната суровина за производство на енергия, тъй като с по-малко гориво се произвежда едновременно електричество и топлина и/или охлаждане, вместо да се осигурява поотделно за всяка. Да не забравяме околната среда и качеството на въздуха – намалените емисии на въглероден диоксид, благодарение на когенерацията и тригенерацията ще стават все по-голям приоритет и са стъпка към по-осъзнато съвместно съществуване на нашата планета.


 

Имате ли вече реализирани проекти в региона или такива, по които в момента работите?

Зад гърба ни стоят многобройните подобни проекти, реализирани в цяла Италия. Само за пример ще спомена изградена система за тригенерация в завод за обработка на пластмаса в Италия, чийто икономии, благодарение на системата, възлизат на 480 000 евро на година. В България и региона успяхме да изградим отлични взаимоотношения с ключови партньори в различни части на страната и вече сме изготвили няколко предпроектни проучвания – техническо-икономически анализи. Надяваме се, че голяма част от тях ще се реализират в действителни обекти, както и че скоро ще можем да ги обявим официално. Благодарим за доверието, което ни гласуваха хората в България и региона.

 

Кои са вашите потенциални клиенти и партньори? Посетители от кои браншове бихте поканили на щанда си?

Сред основните ни партньори са проектанти на ОВК инсталации, електроинженери, архитекти, консултанти, енергийни одитори, както и различни асоциации.

 

Потенциалните ни клиенти са от много различни сфери. Системите ни намират приложение в промишлеността – консервни фабрики, фармацевтични заводи, заводи за пластмаса, цимент и др. Друга група са винарни, парници и мандри. Трета са различни обществени и жилищни сгради – болници, домове за възрастни, училища, хотели, спа центрове, молове, жилищни кооперации.

 

Информация за КуатроДжи ЕООД – марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: КуатроДжи

Още от Енергетика (ВЕИ)