Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

Инж. Петя Паскова, асистент-дизайн инженер в Сенсата Технолоджис, за форума „Кариери“ на ТУ-София

12.10.2016 г.

Уважаеми колеги, в края на месец октомври ще се проведе XI-то издание на изложението „Дни на кариерата“, което ще срещне студенти и работодатели. Инженер.bg е медиен партньор на събитието, което ще се състои на 25 и 26 октомври 2016 г. в ТУ-София. В тази връзка днес ще ви срещнем с една млада дама, възпитаничка на университета, която е намерила реализация в голяма международна компания. Случайно или не, „Кариери“ се оказва успешен трамплин за бъдещата ѝ реализация. Запознайте се с г-жа Петя Паскова в ексклузивно интервю, пред Инженер.bg!

 


Здравейте, Петя! Бихте ли се представили на нашите читатели?

 

Здравейте, казвам се Петя. На 27 години съм. Възпитаник съм на ТУ-София, завършила съм образователно-квалификационна степен бакалавър, със специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“. Магистърската ми степен е по „Електрическа енергия от Възобновяеми енергийни източници“, отново от същия университет. От две години и половина работя като асистент-дизайн инженер в Сенсата Технолоджис.

 

Защо избрахте да учите в ТУ-София?

 

Изборът на университет беше доста лесен за мен, тъй като средното ми образование е електротехническо. В желанието ми да се развивам в тази насока, кандидатствах в ТУ-София.

 

Как научихте за изложението за работодатели „Кариери“?

 

Като студент в ТУ-София, не е трудно да разбереш за „Кариери“. Кариерният център към ТУ-София работи усърдно, за да информира всички възпитаници и да ги подготви за предстоящото събитие.

 

Помогнаха ли ви колегите от Кариерен център към ТУ-София в процеса на търсене на работа?

 

Да, разбира се. Заедно подготвихме внимателно необходимите ми документи за кандидатстване за работа. Дадоха ми полезни съвети за интервютата, които ми предстояха. Много добре насочиха мисленето ми към важна информация, която ми бе необходима, за да преодолея притеснението ми. Бяха изключително полезни със съвети за бъдещето ми развитие.

 

Какъв съвет бихте дали на по-младите ви колеги от университета, на които им предстои тепърва да се срещнат с потенциални работодатели?

 

Винаги да търсят позитивното във всяка ситуация. Да не се отказват, да бъдат упорити и фокусирани върху това, което искат. Рано или късно, това ще бъде оценено.

 

Източник на снимковия материал: Личен архив

Още от Енергетика (ВЕИ)