Интервю

 • Инж. Анелия Костадинова, ръководител R&D проекти в ЛЕМ България: Работните ми дни минават неусетно и с усмивка вече 5 години

  Инж. Анелия Костадинова, ръководител R&D проекти в ЛЕМ България: Работните ми дни минават неусетно и с усмивка вече 5 години

  Сред работните ангажименти на един ръководител R&D проекти в ЛЕМ България са вниманието към нуждите на клиента, проследяването на прогреса по проектите, както и силният интерес към нови начини за подобряване на системата на работа. Всичко това обаче, е само малка част от ежедневните задачи на Анелия Костадинова, която заема тази длъжност от почти 5 години. Ето какво още разказа тя за удовлетворението, екипния дух и още много други интересни аспекти от работата си.

 • Анастас Илиев от НЕС: „Ние вярваме в качеството на нашите продукти и работим за успеха на компанията“ – част II

  Анастас Илиев от НЕС: „Ние вярваме в качеството на нашите продукти и работим за успеха на компанията“ – част II

  Да работиш в името на своите клиенти! Да им осигуриш качествените, надеждни и високо ефективни решения, от които имат нужда... Това е пътят, по който от години е поела водещата българска компания, специализирана в областта на отоплението и БГВ – Нови енергийни системи ООД. А повече за дружеството, за производствения процес в предприятието и най-новите разработки на фирмата в гр. Шумен, пред екип на Инженер.bg разказа г-н Анастас Илиев, мениджър „Доставки“ в НЕС.

 • „Коучът говори…“ – представяме ви най-новата ни рубрика с гост-автор г-жа Силвия Янева

  „Коучът говори…“ – представяме ви най-новата ни рубрика с гост-автор г-жа Силвия Янева

  Инженер.bg с радост обявява старта на най-новата си рубрика „Коучът говори…“. С тази инициатива ще се постараем да дадем позитивен тласък на вашия професионален път с помощта на ценните съвети на квалифицирания кариерен консултант г-жа Силвия Янева-Стоянова. Тя е сертифициран коуч, член на Международната коучинг федерация и на БАУХ (Българска асоциация за управление на хора), както и основател на Феникс Коучинг ЕООД.

 • Пау Соланс от Termogamma Energy Solutions: „Най-важното за нас са доволните клиенти в дългосрочен план“

  Пау Соланс от Termogamma Energy Solutions: „Най-важното за нас са доволните клиенти в дългосрочен план“

  КуатроДжи ЕООД е водеща компания, част от групата на италианския лидер в производството на енергийни системи и цялостни енергийни решения Termogamma. Подробности за международната група и нейната структура, за продуктите, техните конкурентни предимства и приложенията, които намират те в глобален мащаб, както и за някои от по-големите проекти на компанията, пред Инженер.bg разказа д-р Пау Соланс, директор „Международно бизнес развитие“ в Termogamma Energy Solutions.

 • КуатроДжи: Италиански завод постига висока енергийна ефективност с решенията за тригенерация на Termogamma

  КуатроДжи: Италиански завод постига висока енергийна ефективност с решенията за тригенерация на Termogamma

  КуатроДжи, специалист в енергийните решения и автоматизацията, предлага на българския пазар високотехнологичните разработки на международната група на Termogamma – Termogamma Energy Solutions. Сред множеството успешно реализирани проекти на групата е внедряването на система за тригенерация в завод за производство на опаковки. Повече за модерното технологично решение за енергийна ефективност на Termogamma ще научите в специалното интервю с г-жа Паола Чентонце от компанията ITP.

 • Джанфранко Брусапорчи от КуатроДжи: „Системите на Termogamma носят годишни финансови ползи от над 100 000 евро“

  Джанфранко Брусапорчи от КуатроДжи: „Системите на Termogamma носят годишни финансови ползи от над 100 000 евро“

  КуатроДжи ЕООД е утвърдена компания, оперираща в областта на енергийните системи и решения. Дружеството е част от структурата на международната група Termogamma Energy Solutions. За да разберем повече за фирмата, нейната дейност, решенията, които предлага на българския пазар, тяхното приложение и високата им енергийна ефективност, както и върху какво възнамерява да акцентира през 2018 г., екипът на Инженер.bg разговаря с г-н Джанфранко Брусапорчи, управител на компанията у нас.

 • КуатроДжи с коментар пред Инженер.bg за успешно внедрена система за когенерация Termogamma в хотелиерската индустрия

  КуатроДжи с коментар пред Инженер.bg за успешно внедрена система за когенерация Termogamma в хотелиерската индустрия

  КуатроДжи е доказана компания, оперираща в сферата на енергийните решения и автоматизацията, част от италианската група Termogamma и Termogamma Energy Solutions. Разработването и инсталирането на система за когенерация в италианския хотел Devero е поредният успешно реализиран проект на групата, съобщиха за Инженер.bg от българския екип. Мауро Де Нарди, един от директорите на хотел Devero, споделя своите впечатления от работата си с Termogamma в специално интервю.

 • Георги К. Първанов от CTeam с коментар пред Инженер.bg за квалифицираните инженерни кадри на възраст над 55 г.

  Георги К. Първанов от CTeam с коментар пред Инженер.bg за квалифицираните инженерни кадри на възраст над 55 г.

  Българската компания CTeam предлага разнообразие от решения в областта на управлението и развитието на човешките ресурси, базирайки своята дейност на едни от най-добрите международни практики. Винаги с визия за непрекъснато разширяване на услугите си, дружеството работи върху свой нов проект – агенция за подбор на персонал на възраст над 55 г. За зараждането на тази идея, както и за предизвикателствата пред нейната реализация четете в специалното интервю пред Инженер.bg на г-н Георги К. Първанов.

 • Куатроджи: Предлагаме цялостни решения за енергийна ефективност от доказани италиански производители

  Куатроджи: Предлагаме цялостни решения за енергийна ефективност от доказани италиански производители

  Куатроджи, наскоро стъпила на българския пазар, е компания, развиваща дейност в областта на енергийните решения и автоматизацията. Повече за фирмата, за продуктите и решенията, които предлага у нас, за успешните й партньорства с водещи производители, разказва в интервю за Инженер.bg г-н Джанфранко Брусапорчи, управител на дружеството в България. Научете още и за предстоящото участие на Куатроджи в международната изложба ЕЕ и ВЕИ 2017, както и за целите и очакванията на фирмата.

 • Инж. Петя Паскова, асистент-дизайн инженер в Сенсата Технолоджис, за форума „Кариери“ на ТУ-София

  Инж. Петя Паскова, асистент-дизайн инженер в Сенсата Технолоджис, за форума „Кариери“ на ТУ-София

  Уважаеми колеги, в края на месец октомври ще се проведе XI-то издание на изложението „Дни на кариерата“, което ще срещне студенти и работодатели. Инженер.bg е медиен партньор на събитието, което ще се състои на 25 и 26 октомври 2016 г. в ТУ-София. В тази връзка днес ще ви срещнем с една млада дама, възпитаничка на университета, която е намерила реализация в голяма международна компания. Случайно или не, „Кариери“ се оказва успешен трамплин за бъдещата ѝ реализация.

Още от Енергетика (ВЕИ)