Интервю

 • Проф. Валери Младенов от ТУ-София: Оптимист съм, че нашите възпитаници ще останат в България

  Проф. Валери Младенов от ТУ-София: Оптимист съм, че нашите възпитаници ще останат в България

  Eкипът ни се срещна с професор Валери Младенов, Директор на Дирекция ИВО на ТУ-София. Поводът - изложението за работодатели „Стажове”, което през 2016 г. учебното заведение организира за пета поредна година. За нагласите на бизнеса към подобни форуми, за плановете на ТУ-София за бъдещо развитие на „Стажове”, както и за много други интересни теми, ще прочетете в цялото интервю, което Проф. Младенов даде специално за Инженер.bg.

 • Интернет за офиса без обвързване – какво представлява и с какво ни е полезен?

  Интернет за офиса без обвързване – какво представлява и с какво ни е полезен?

  В условията на силна конкуренция и динамична икономическа обстановка, бързият и сигурен пренос на данни чрез интернет е от особено важно значение за всеки бизнес. Като една от най-масово използваните услуги, достъп до интернет предлагат голям брой оператори у нас. И всички те твърдят, че предлагат бизнес-интернет. Какво, обаче, представлява тази услуга, какви са нейните параметри, на кого е необходима тя, пред Инженер.bg разказва Мадлен Ангелова, търговски директор на Булгартел.

 • Parker е компания, фокусираща се върху ефективността на цялата система за сгъстен въздух

  Parker е компания, фокусираща се върху ефективността на цялата система за сгъстен въздух

  Даниел Кузманов, ръководител на офиса на Parker Hannifin в България, пред Инженер.bg, за Parker Hannifin и визията за бъдещо развитие на фирмата у нас, за ключът към спечелване на доверието на клиента и изборът на партньорски компании. Интервюто е стартовият материал от редакционна инициатива на Инженер.bg, чрез която ще представим тръбопроводните инсталации Parker Transair през погледа на производителя, дистрибутора и проектанта.

 • С разработваните от ОПТИМ-АЛ мобилни решения и софтуер се повишават продуктивността и печалбата

  С разработваните от ОПТИМ-АЛ мобилни решения и софтуер се повишават продуктивността и печалбата

  Д-р инж. Красимир Гюров, управител на ОПТИМ-АЛ пред Инженер.bg, за мобилността – като основен акцент в дейността на дружеството през последните години; за компютъризацията на поддръжката като съвременна насока в развитието на ютилити и инфраструктурния сектор; за възможността за инспектиране и надзор с помощта на мобилните компютри в индустриалните предприятия, както и за софтуерните приложения за управление на активи, елиминиращи търсенето и необяснимите липси.

 • Имаме амбиции да бъдем лидери на нашия пазар

  Имаме амбиции да бъдем лидери на нашия пазар

  Инж. Огнян Зарев, изпълнителен директор на Филкаб пред Инженер.bg за усилията на компанията да предлага комплексни инженерингови решения; за работата с висококачествени материали и въвеждането на нови производствени технологии; за развитието на дейността в областта на възобновяемите енергийни източници; за стремежа към подобряване качеството на обслужване на клиентите на място, оптимизиране на складовите наличности и логистично подсигуряване на територията на цялата страна.

 • Цената на един продукт трябва да е честна - според иновациите, качеството и приложението

  Цената на един продукт трябва да е честна - според иновациите, качеството и приложението

  Мая Иршик, маркетинг мениджър на ВАГО България пред Инженер.bg, за компанията WAGO, която планира да инвестира повече от 40 млн. евро в производствени мощности през 2013 г.; за пазарните дебюти на продукти от гамите за автоматизация и електроапаратура в близките месеци; за амбициите на офиса у нас да разшири пазарния си дял в областта на проектите, свързани с оползотворяване на възобновяеми енергийни източници, както и за Клиента, от когото зависи успехът на даден продукт.

 • Можем да бъдем перфектен партньор на големите инженерингови компании в енергетиката и телекомуникациите

  Можем да бъдем перфектен партньор на големите инженерингови компании в енергетиката и телекомуникациите

  Валери Сланчев, управител на Валбис Трейд, пред Инженер.bg, за увеличените четири пъти приходи от основна дейност в период на криза, за навлизането на специалните акумулаторни батерии - Li, Lijon, за стремежа да превърнеш клиента в партньор, както и за изключителната важност на добрия екип за развитието на една фирма.

 • Български компании вече изпълняват фотоволтаични проекти в Централна Европа

  Български компании вече изпълняват фотоволтаични проекти в Централна Европа

  Никола Газдов, председател на Българска фотоволтаична асоциация пред Инженер.bg, за причините кристалните панели да изместят от пазара тънкослойните технологии, за административното ограничаване на инвестициите в нови фотоволтаични централи у нас, за инвестиционната цена от порядъка на 1,3 - 1,1 млн. евро/MWp, както и за отсъствието на точна информация за общата мощност на инсталираните фотоволтаични централи в България.

 • Доброто качество и професионалният сервиз на измервателните прибори са по-важни от ниската цена

  Доброто качество и професионалният сервиз на измервателните прибори са по-важни от ниската цена

  Инж. Румен Андронов, управител на Глобал-Тест, пред Инженер.bg, за дългия път на успешно сътрудничество с немските компании Testo и Vega, за плановете за разширение на продуктовата гама с уреди за хранително-вкусовата промишленост, за успехите в предлагането на пълен комплект от уреди за обследване за енергийна ефективност.

 • Пазарът на ВЕИ у нас ще боксува, докато бизнес средата не стане прогнозируема

  Пазарът на ВЕИ у нас ще боксува, докато бизнес средата не стане прогнозируема

  Иван Гергинов, управител на РенВижън, за пазарния хаос, вследствие на непрекъснатите и непоследователни промени в законова рамка, за максималната възможна ефективност на силициевите модули от 15%, както и защо решението за или против АЕЦ „Белене“ не бива да се търси чрез референдум.

Още от Енергетика (ВЕИ)