Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

 • Куатроджи: Предлагаме цялостни решения за енергийна ефективност от доказани италиански производители

  Куатроджи: Предлагаме цялостни решения за енергийна ефективност от доказани италиански производители

  Куатроджи, наскоро стъпила на българския пазар, е компания, развиваща дейност в областта на енергийните решения и автоматизацията. Повече за фирмата, за продуктите и решенията, които предлага у нас, за успешните й партньорства с водещи производители, разказва в интервю за Инженер.bg г-н Джанфранко Брусапорчи, управител на дружеството в България. Научете още и за предстоящото участие на Куатроджи в международната изложба ЕЕ и ВЕИ 2017, както и за целите и очакванията на фирмата.

 • Инж. Петя Паскова, асистент-дизайн инженер в Сенсата Технолоджис, за форума „Кариери“ на ТУ-София

  Инж. Петя Паскова, асистент-дизайн инженер в Сенсата Технолоджис, за форума „Кариери“ на ТУ-София

  Уважаеми колеги, в края на месец октомври ще се проведе XI-то издание на изложението „Дни на кариерата“, което ще срещне студенти и работодатели. Инженер.bg е медиен партньор на събитието, което ще се състои на 25 и 26 октомври 2016 г. в ТУ-София. В тази връзка днес ще ви срещнем с една млада дама, възпитаничка на университета, която е намерила реализация в голяма международна компания. Случайно или не, „Кариери“ се оказва успешен трамплин за бъдещата ѝ реализация.

 • Проф. Валери Младенов от ТУ-София: Оптимист съм, че нашите възпитаници ще останат в България

  Проф. Валери Младенов от ТУ-София: Оптимист съм, че нашите възпитаници ще останат в България

  Eкипът ни се срещна с професор Валери Младенов, Директор на Дирекция ИВО на ТУ-София. Поводът - изложението за работодатели „Стажове”, което през 2016 г. учебното заведение организира за пета поредна година. За нагласите на бизнеса към подобни форуми, за плановете на ТУ-София за бъдещо развитие на „Стажове”, както и за много други интересни теми, ще прочетете в цялото интервю, което Проф. Младенов даде специално за Инженер.bg.

 • Интернет за офиса без обвързване – какво представлява и с какво ни е полезен?

  Интернет за офиса без обвързване – какво представлява и с какво ни е полезен?

  В условията на силна конкуренция и динамична икономическа обстановка, бързият и сигурен пренос на данни чрез интернет е от особено важно значение за всеки бизнес. Като една от най-масово използваните услуги, достъп до интернет предлагат голям брой оператори у нас. И всички те твърдят, че предлагат бизнес-интернет. Какво, обаче, представлява тази услуга, какви са нейните параметри, на кого е необходима тя, пред Инженер.bg разказва Мадлен Ангелова, търговски директор на Булгартел.

 • Parker е компания, фокусираща се върху ефективността на цялата система за сгъстен въздух

  Parker е компания, фокусираща се върху ефективността на цялата система за сгъстен въздух

  Даниел Кузманов, ръководител на офиса на Parker Hannifin в България, пред Инженер.bg, за Parker Hannifin и визията за бъдещо развитие на фирмата у нас, за ключът към спечелване на доверието на клиента и изборът на партньорски компании. Интервюто е стартовият материал от редакционна инициатива на Инженер.bg, чрез която ще представим тръбопроводните инсталации Parker Transair през погледа на производителя, дистрибутора и проектанта.

 • С разработваните от ОПТИМ-АЛ мобилни решения и софтуер се повишават продуктивността и печалбата

  С разработваните от ОПТИМ-АЛ мобилни решения и софтуер се повишават продуктивността и печалбата

  Д-р инж. Красимир Гюров, управител на ОПТИМ-АЛ пред Инженер.bg, за мобилността – като основен акцент в дейността на дружеството през последните години; за компютъризацията на поддръжката като съвременна насока в развитието на ютилити и инфраструктурния сектор; за възможността за инспектиране и надзор с помощта на мобилните компютри в индустриалните предприятия, както и за софтуерните приложения за управление на активи, елиминиращи търсенето и необяснимите липси.

 • Имаме амбиции да бъдем лидери на нашия пазар

  Имаме амбиции да бъдем лидери на нашия пазар

  Инж. Огнян Зарев, изпълнителен директор на Филкаб пред Инженер.bg за усилията на компанията да предлага комплексни инженерингови решения; за работата с висококачествени материали и въвеждането на нови производствени технологии; за развитието на дейността в областта на възобновяемите енергийни източници; за стремежа към подобряване качеството на обслужване на клиентите на място, оптимизиране на складовите наличности и логистично подсигуряване на територията на цялата страна.

 • Цената на един продукт трябва да е честна - според иновациите, качеството и приложението

  Цената на един продукт трябва да е честна - според иновациите, качеството и приложението

  Мая Иршик, маркетинг мениджър на ВАГО България пред Инженер.bg, за компанията WAGO, която планира да инвестира повече от 40 млн. евро в производствени мощности през 2013 г.; за пазарните дебюти на продукти от гамите за автоматизация и електроапаратура в близките месеци; за амбициите на офиса у нас да разшири пазарния си дял в областта на проектите, свързани с оползотворяване на възобновяеми енергийни източници, както и за Клиента, от когото зависи успехът на даден продукт.

 • Можем да бъдем перфектен партньор на големите инженерингови компании в енергетиката и телекомуникациите

  Можем да бъдем перфектен партньор на големите инженерингови компании в енергетиката и телекомуникациите

  Валери Сланчев, управител на Валбис Трейд, пред Инженер.bg, за увеличените четири пъти приходи от основна дейност в период на криза, за навлизането на специалните акумулаторни батерии - Li, Lijon, за стремежа да превърнеш клиента в партньор, както и за изключителната важност на добрия екип за развитието на една фирма.

 • Български компании вече изпълняват фотоволтаични проекти в Централна Европа

  Български компании вече изпълняват фотоволтаични проекти в Централна Европа

  Никола Газдов, председател на Българска фотоволтаична асоциация пред Инженер.bg, за причините кристалните панели да изместят от пазара тънкослойните технологии, за административното ограничаване на инвестициите в нови фотоволтаични централи у нас, за инвестиционната цена от порядъка на 1,3 - 1,1 млн. евро/MWp, както и за отсъствието на точна информация за общата мощност на инсталираните фотоволтаични централи в България.

Още от Енергетика (ВЕИ)