Новини

 • Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

  Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

  Филкаб е утвърдена у нас производствена, инженерингова и търговска компания, която развива дейност в областта на електротехниката, автоматизацията и енергетиката. Опитът, натрупан с изпълнението на ВЕИ-проекти, води до трансформирането на направление „ВЕИ“ в самостоятелна компания – Филкаб Солар ООД. Фирмата оперира със собствени компании и в съседките ни Македония, Сърбия и Румъния, а последно учреденото дружество в рамките на групата носи името Filkab Solar Enerji A.S. и я представлява за територията на Турция.

 • Нова система за сигурност от по-висок клас ProSafe-RS SIL2 на Yokogawa

  Нова система за сигурност от по-висок клас ProSafe-RS SIL2 на Yokogawa

  Японският гигант Yokogawa Electric Corporation разработи нова система за детекция на газове, чийто световен пазарен дебют бе през септември т.г., съобщиха за Инженер.bg от Йокогава България. „ProSafe-RS SIL2 представлява обновена версия на системата за безопасност ProSafe-RS SIL3 в комбинация с безжични мрежови устройства на Yokogawa, сигнални панели и GasSecure GS01/GS01-EA безжични детектори на газ. Това е ново комплексно решение, в допълнение към което компанията предлага както консултации, така и инженерингови услуги“, коментираха специалистите.

 • Кажете „Край на машинните откази“ със системите за вибрационен мониторинг Vibro Health+ eco 1.0 на Ансисофт

  Кажете „Край на машинните откази“ със системите за вибрационен мониторинг Vibro Health+ eco 1.0 на Ансисофт

  Системите за дистанционен вибрационен мониторинг и диагностика на механичните елементи ефективно влияят върху намаляването на общите разходи за експлоатация и ремонт на всички видове въртящи се машини. „С доказаното решение Vibro Health+ eco 1.0 първичните данни, постъпващи от външните сензори, се трансформират в характерни стойности чрез софтуерни програми, филтърни функции и вътрешна обработка на сигнала“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ансисофт.

 • ТУ-София събра на едно място свои възпитаници и приятели в подкрепа на реновирането на университетския музей

  ТУ-София събра на едно място свои възпитаници и приятели в подкрепа на реновирането на университетския музей

  По стара българска традиция, с достолепност, празнична пита и шарена сол домакините от Технически университет – София посрещаха своите специални гости на организираната от Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ среща на възпитаници, партньори и приятели на ВУЗ-а. Проявата бе част от кампанията „Ако си дал, не си живял напразно...“, а целта бе набиране на средства за реновиране на университетския музей – „от миналото, в настоящето, за бъдещето“.

 • Нова визия и още по-богато портфолио представи Ритбул по време на Техническия панаир в Пловдив

  Нова визия и още по-богато портфолио представи Ритбул по време на Техническия панаир в Пловдив

  С напълно обновена визия, мащабни изложбени площи и многобройни нови продукти премина участието на Ритбул на тазгодишния МTП в Пловдив. На внушителния щанд на фирмата посетителите имаха възможност да се запознаят с LED осветление на Ledvance, бранд на Osram, както и с иновативни продукти за ел. инсталации от ETI и WAGO. Ново при ръчните инструменти пък бяха стягите за дърво и стомана на Bessey, както и серията продукти със специална защита срещу падане на Knipex.

 • Хидротех: Електромагнитна бобина за приложения с напрежение 28 V DC и вграден защитен диод от Wandfluh

  Хидротех: Електромагнитна бобина за приложения с напрежение 28 V DC и вграден защитен диод от Wandfluh

  Wandfluh разшири серията електромагнитни бобини WDE45/23x50 с изпълнение за напрежение 28 V DC. „Ако за такова напрежение се използва бобина с 24 V, това ще влоши експлоатационното състояние по отношение на максималната околна температура и максималния работен цикъл. С бобина 28 V подобна ситуация се избягва и характеристиките, зададени в спецификацията на продукта са напълно гарантирани“, информираха от фирма Хидротех, представител за България на швейцарската фирма.

 • Новите LED аварийни осветителни тела на Legrand – модерен дизайн, съвременни технологии и надеждна работа в едно

  Новите LED аварийни осветителни тела на Legrand – модерен дизайн, съвременни технологии и надеждна работа в едно

  Аварийните осветителни тела се използват за обозначаване на изходите в различни помещения, както и за указване на вярната посока на движение при евакуация. Такива тела в днешно време практически са задължителен елемент от всяко съвременно здание. „Legrand разработва иновативни и високоефективни решения на базата на LED технологии, които гарантират безопасността на хората и намаляват потреблението на електрическа енергия и емисиите на парникови газове“, коментираха от Легранд България.

 • Централна енергоремонтна база: „Предлагаме услуги по диагностика и ремонт на всякакви видове трансформатори“

  Централна енергоремонтна база: „Предлагаме услуги по диагностика и ремонт на всякакви видове трансформатори“

  ЦЕРБ ЕАД е утвърдена българска компания в областта на енергетиката и доставчик на редица услуги, сред които ремонт на всякакви видове трансформатори – сухи авто-трансформатори, маслени и реактори. „Можете да се доверите на дългогодишния опит на нашите специалисти при изпълнението на ремонти дейности на магнитопроводи, намотки и стъпални регулатори. Разполагаме с лаборатория и богат асортимент от технологично оборудване за извършване на тези услуги“, коментираха от ЦЕРБ.

 • КуатроДжи: Запознайте се с Biomax – иновативна технология за когенерация и тригенерация на биомаса от Termogamma

  КуатроДжи: Запознайте се с Biomax – иновативна технология за когенерация и тригенерация на биомаса от Termogamma

  Сред акцентите в портфолиото на италианския доставчик Termogamma е иновативната технология за когенерация и тригенерация Biomax, която преобразува биомаса в електричество, топлинна и/или охладителна енергия. „Системата използва напълно възобновяемо гориво и се предлага в две разновидности – с директно използване на биомаса или с индиректно използване на биомаса за получаване на биогаз“, информираха за Инженер.bg от българското дружество КуатроДжи.

 • Булгартел реорганизира преносната си мрежа и вече предоставя пренос на данни от 100 Gbps ламбди

  Булгартел реорганизира преносната си мрежа и вече предоставя пренос на данни от 100 Gbps ламбди

  Водещият телеком оператор Булгартел успешно реализира разширение на DWDM мрежата си, с което компанията вече предоставя на клиентите си услуги за пренос на данни с капацитет Nх100 Gbps, обявиха за Инженер.bg от дружеството. Всички услуги, които оператора предоставя, са в съответствие с международните препоръки и стандарти на ITU и MEF. Обширното портфолио на съвременния телеком е представено от стандартни продукти; национални, международни и транзитни свързаности и др.

Още от Енергетика (ВЕИ)