Новини

 • Солда: Задвижванията на Rotork – комбинация от експертен опит и иновации за всички сфери на индустрията

  Солда: Задвижванията на Rotork – комбинация от експертен опит и иновации за всички сфери на индустрията

  За да отворим водопроводния кран, да включим бойлера или пък да заредим автомобила си, ние използваме оборудване за управление на потока. Повече от 60 години специалистите се доверяват на продуктите на компанията Rotork заради използваните в тях иновативни и надеждни методи за управление на течни и газови флуиди. Компанията непрекъснато се развива, като в нейната структура влизат различни марки, например Soldo, Bifold и YTC.

 • Филкаб работи с обичайното си работно време и повишени мерки за сигурност срещу COVID-19

  Филкаб работи с обичайното си работно време и повишени мерки за сигурност срещу COVID-19

  Във връзка с въведеното в страната извънредно положение, от фирма Филкаб съобщиха, че продължават да обслужват клиентите и партньорите си от цялата страна. „Уважаеми клиенти, искаме да Ви информираме, че ще продължим да работим с нормално работно време, но при завишени мерки за сигурност срещу разпространението на COVID-19. Силно препоръчваме извършването на поръчки по имейл или телефон, за да опазим здравето на всички нас“, коментираха от българската компания.

 • ABB и Sauber Engineering стартират партньорство, обединено от устойчивото екологично бъдеще

  ABB и Sauber Engineering стартират партньорство, обединено от устойчивото екологично бъдеще

  Сътрудничество на високотехнологично равнище стартира международната компания ABB. Тя ще си партнира с швейцарския лидер в моторните спортове и автомобилния сектор Sauber Engineering – част от Sauber Group. Колаборацията ще се фокусира върху ключови за двете организации проекти – инициативата „Мисия към нула“ на ABB, както и усилията на Sauber Group за минимизиране на въглеродните емисии и повишаване на енергийната ефективност във всички сфери на своята дейност.

 • Цялостно решение за тестване на трансформатори и подстанции? Megger представя компактната система Trax

  Цялостно решение за тестване на трансформатори и подстанции? Megger представя компактната система Trax

  Нуждаете се от цялостно решение за тестване на трансформатори и подстанции? Многофункционалната система за изпитване Trax на Megger е отговорът на Вашето търсене. „С високоефективен софтуер и интуитивен интерфейс, базиран на приложения, от Megger са избрали най-доброто от гамата оборудване за тестване на мощност, като са добавили допълнителни функционалности. И всичко това е опаковано в лесна за транспортиране кутия“, обявиха за Инженер.bg от Мегер България.

 • ГоПроджект – Вашият надежден партньор в областта на измервателните и процесните технологии

  ГоПроджект – Вашият надежден партньор в областта на измервателните и процесните технологии

  Разнообразието от теглоизмервателна техника и технологии за индустрията е огромно, но малко са компаниите, които произвеждат едновременно иновативни, висококачествени, надеждни и ефективни решения. Такъв е доказаният глобален пазарен лидер Schenck Process със своя надежден партньор за българската промишленост – фирма ГоПроджект. Дружеството развива дейност в сферата на професионалния инженеринг, теглоизмерването и автоматизацията на индустриалните процеси.

 • Сигурност и надеждност с етикетни принтери Cab – изцяло немско производство и с промоционални условия от Бетелгиус

  Сигурност и надеждност с етикетни принтери Cab – изцяло немско производство и с промоционални условия от Бетелгиус

  Редица компании разчитат на външни фирми за отпечатване на етикетите си, но за много други това е съществена част от ежедневните операции. Затова работата на принтерите за етикети и качеството на печатната продукция са от решаващо значение. Фирма Бетелгиус е водещ доставчик на етикетиращо оборудване и обяви за читателите на Инженер.bg, че до 16 април клиентите ѝ могат да се възползват от преференциални условия за закупуване на доказаните немски етикетни принтери Cab.

 • На пазара е новият тестер за двигатели на Megger със степен на защита IP54 и CATIII

  На пазара е новият тестер за двигатели на Megger със степен на защита IP54 и CATIII

  „На пазара вече е новият тестер за двигатели на Megger”, съобщиха за Инженер.bg от Мегер България. Моделът MTR105 е със степен на защита IP54, което го прави особено подходящ за използване, дори при неблагоприятни условия с наличие на влага и прах. Освен това, уредът е измервателна категория CATIII с мощност 600 V (работна височина до 3000 m), т.е. той е сигурен и безопасен за употреба. Уредът е „облечен“ с гума над корпуса, която съчетава здрава удароустойчива външна защита с отлично сцепление, върху силен модифициран ABS корпус

 • Индустриален сервиз: Предлагаме решения за комплексна индустриална автоматизация, инженеринг и сервиз на различни системи

  Индустриален сервиз: Предлагаме решения за комплексна индустриална автоматизация, инженеринг и сервиз на различни системи

  Доказаното българско дружество Индустриален сервиз специализира своята дейност в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация. „Нашият екип разполага с дългогодишен опит в инженеринга и сервиза на аварийно електрозахранване, непрекъсваеми токозахранващи системи, както и на токоизправители за стационарно приложение“, коментираха за Инженер.bg специалистите от българската фирма.

 • АББ България стартира сътрудничество с PolyComp за дистрибуция на UPS системи

  АББ България стартира сътрудничество с PolyComp за дистрибуция на UPS системи

  Световният лидер в областта на енергийните мрежи, продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане АББ България стартира партньорство с водещия дистрибутор на информационно и комуникационно технологично оборудване и софтуер PolyComp за доставката на еднофазни системи за непрекъсваемо електрозахранване (UPS). „Със сключването на това споразумение ние продължаваме да обогатяваме разнообразието от решения, които предлагаме на българския пазар”, разказаха пред Инженер.bg от офиса на АBB в България.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Socomec разработи нов модул за измерване и мониторинг на енергия DIRIS Digiware S

  DTS – „Цифрови преносни системи“: Socomec разработи нов модул за измерване и мониторинг на енергия DIRIS Digiware S

  Нарастващите нужди от енергийна ефективност в сградните инфраструктури от критично значение, като болници, индустриални приложения и центрове за данни, налагат използването на научно-изследователски решения, които са фокусирани върху иновациите и удобството на потребителите. Точно това предлага революционната система за енергиен мониторинг DIRIS Digiware на Socomec – иновативен дизайн с висока степен на точност и надеждност на измерванията, лесно свързване и конфигуриране.

Още от Енергетика (ВЕИ)