Новини

 • Ритбул: Westermo предлага икономически ефективно решение за постигане на гъвкави и надеждни мрежи

  Ритбул: Westermo предлага икономически ефективно решение за постигане на гъвкави и надеждни мрежи

  Кръговите топологии са много подходящи за постигане на гъвкави и надеждни мрежи. В случай на прекъсване електрозахранването на един обект, трафикът все още може да достигне всички останали възли, намалявайки общото време за прекъсване на мрежата. Въпреки това, кръговите топологии осигуряват сигурност по всяко време, но кабелите трябва да бъдат положени отделно един от друг и винаги трябва да има връщащо трасе, затваряйки пръстена от най-отдалеченото място, коментираха от фирма Ритбул.

 • Решения за соларно подгряване на вода и отопление чрез вакуумно-тръбни и плоски колектори на Oventrop

  Решения за соларно подгряване на вода и отопление чрез вакуумно-тръбни и плоски колектори на Oventrop

  В богатото портфолио на Oventrop бихте могли да откриете разнообразие от интелигентни технически решения, сред които вакуумно-тръбни колектори и плоски колектори за подгряване на вода и отопление. „Проблемът с енергоносителите, базирани на изкопаемите горива, все повече ще се задълбочава. Поради тази причина соларната енергия, спестяваща суровини и намаляваща емисиите от CO2, е един от енергоизточниците с най-обещаващо бъдеще“, коментираха пред Инженер.bg от българския офис.

 • Хидротех: Пропорционални разпределителни вентили на Wandfluh с по-голяма плътност на мощността

  Хидротех: Пропорционални разпределителни вентили на Wandfluh с по-голяма плътност на мощността

  Серията WDPPU на компанията Wandfluh обхваща пропорционални разпределителни вентили с директно управление, които имат патронна конструкция и са изработени главно от стомана. Корпусът на патрона е газово карбонитриран в съответствие със стандарта K8, а сменяемите намотки са с цинк-никелово покритие. Вътрешността на подвижните части на тези вентили е изработена основно от закалена стомана, за да се гарантира по-голяма прецизност, нисък хистерезис и минимални течове.

 • DTS - „Цифрови преносни системи“: Надеждно решение за непрекъснато електрозахранване от Socomec

  DTS - „Цифрови преносни системи“: Надеждно решение за непрекъснато електрозахранване от Socomec

  Паралелните UPS системи осигуряват захранването на важно оборудване и предотвратяват загубата на ценна електронна информация при краткосрочно или дългосрочно прекъсване на централното електрозахранване в резултат от появата на пренапрежения или на недопустими честотни смущения. Централният паралелен кръг Central BYPASS на Socomec представлява алтернатива на разпространената архитектура на свързване чрез разпределен паралелен кръг.

 • Рекуператори на Hoval от ново поколение следят за чистотата на въздуха в сградата и извън нея

  Рекуператори на Hoval от ново поколение следят за чистотата на въздуха в сградата и извън нея

  През април т.г. световният производител на иновативни ОВК решения Hoval пусна на пазара последно поколение рекуператори. „Продуктите от най-новата ни серия Home Vent са единствените до момента, които следят качеството на въздуха както в помещенията, така и извън тях. Вградихме VOC сензор в уредите и те вече имат способността да отчитат нивото не само на СО2, а и на всички летливи вещества и други замърсители”, съобщиха от Ховал ЕООД, българското дружество на производителя от Лихтенщайн.

 • За първи път в Инженер.bg: С атрактивно видео-съобщение CTeam анонсира свободни инженерни позиции

  За първи път в Инженер.bg: С атрактивно видео-съобщение CTeam анонсира свободни инженерни позиции

  Днес ще ви запознаем с един нетрадиционен и иновативен метод за представяне на предложения за работа, който нашият партньор – водещата HR компания CTeam, вече прилага в своята практика. Фирмата използва възможността да открие най-подходящите и способни кандидати за работа за свои клиенти чрез специално видео-обръщение. Вижте от видеото кои са актуалните работни предложения на компанията, а подробна информация за тях можете да получите от Инженерна борса на Борса.bg.

 • ВиВ Изоматик: PV комплекти за фотоволтаични инсталации на достъпна цена от Phoenix Contact

  ВиВ Изоматик: PV комплекти за фотоволтаични инсталации на достъпна цена от Phoenix Contact

  Немският производител Phoenix Contact предлага ново поколение икономични и високоефективни PV комплекти за фотоволтаични инсталации, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената българска компания ВиВ Изоматик. „PV комплектите се характеризират с високи технически показатели и са налични в няколко варианта. Напълно са оборудвани, опроводени и готови за бърз монтаж. PV комплектите се прилагат за защита на фотоволтаични панели, както и на инвертори срещу пренапрежения“, уточниха от дружеството.

 • ЦЕРБ инвестира над 2.5 млн. лв. в нова високоволтова изпитателна лаборатория

  ЦЕРБ инвестира над 2.5 млн. лв. в нова високоволтова изпитателна лаборатория

  Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) внедри импулсна система от ново поколение за тестване на напрежение и издръжливост на мълнии. С помощта на импулсния генератор ще бъдат изпитвани съоръжения високо напрежение над 110 kV, като високоволтови кабели и уредби на открито, изложени пряко на риск от мълнии – трансформатори, изолатори и др. „Лабораторията е вече въведена в експлоатация, като единствено предстоят някои довършителни дейности. Очакваме скоро и официална церемония по откриването й“, сподели пред екипа на Инженер.bg инж. Данаил Дачев, ЦЕРБ.

 • 100% увеличение на оборота от услугата „Интернет без обвързване“ за месец април 2017 г. отчете БулгарТел

  100% увеличение на оборота от услугата „Интернет без обвързване“ за месец април 2017 г. отчете БулгарТел

  Утвърденият телекомуникационен оператор БулгарТел с радост обяви за Инженер.bg, че компанията е реализирала 100% ръст на продажбите от услугата „Интернет за офиса без обвързване“ за април 2017 г. „Интернет без обвързване“ позволява на клиентите първо да изпробват услугата за определен период, без това да ги обвързва с дългосрочен договор. След пробния период, тя може да бъде прекратена с едномесечно предизвестие или да се използва за постоянно“, обясниха от дружеството.

 • Ем Джи Про: Зарядните станции за електромобили eHOME и eHOME Plus правят зареждането още по-достъпно

  Ем Джи Про: Зарядните станции за електромобили eHOME и eHOME Plus правят зареждането още по-достъпно

  Освен с обществените зарядни станции, притежателите на електромобили могат да осигурят комфорта си и с домашни модели. Ето защо утвърденият производител на зарядни станции за електромобили Circontrol, базиран в Испания, разработи специално оборудване за зареждане в домашни условия. „Серията eHome на Circontrol е проектирана за лесна инсталация в открити и закрити гаражи, както и на частни паркинги“, споделят за Инженер.bg от фирма Ем Джи Про, която ги предлага у нас.

Още от Енергетика (ВЕИ)