Новини

 • Индуматик: Новата центробежна помпа серия CF-S на Flowrox – интелигентна, ефективна и с дълъг живот

  Индуматик: Новата центробежна помпа серия CF-S на Flowrox – интелигентна, ефективна и с дълъг живот

  Финландската компания Flowrox разшири продуктовата си гама с нова центробежна помпа CF-S. „Flowrox CF-S е предназначена за непрекъснато изпомпване на изключително абразивни флуиди и суспензии с голяма плътност. Износоустойчивите й компоненти са проектирани и изработени от материали, които да издържат и на най-тежките експлоатационни условия“, информираха за Инженер.bg от фирма Индуматик, официален представител на Flowrox за България.

 • С по-големи енергийни мощности и нови обекти продължава инвестиционната програма на ЕVN България

  С по-големи енергийни мощности и нови обекти продължава инвестиционната програма на ЕVN България

  „От началото на дейността си в страната, EVN България развива своята инвестиционна програма, съобразно нуждите на обществото, очакванията на клиентите ни, стандартите в енергетиката и спрямо етиката на устойчивия бизнес. Както досега, така и в бъдеще компанията ще работи за осъществяването на проекти, които трайно да подобрят качеството на живот на клиентите на дружеството“, съобщиха за Инженер.bg от енергийното дружество.

 • Астел: Свързана безопасност с портативен мултифункционален газ-детектор Ventis Pro5 на Industrial Scientific

  Астел: Свързана безопасност с портативен мултифункционален газ-детектор Ventis Pro5 на Industrial Scientific

  Industrial Scientific се нарежда сред световните специалисти в разработката и производството на технически решения за детекция на газ. В продуктовото портфолио на дружеството можете да откриете портативни детектори за разнообразни приложения, сред които е и новият модел Ventis Pro5 за детекция на до пет газа. „С газ-детектора Ventis Pro5 имате гъвкавостта да избирате как да бъдат свързани екипите ви чрез функции за отдалечен мониторинг и споделяне на данни“, информираха от Астел.

 • Бързо, лесно и прецизно определяне на състоянието на трансформатори? Вижте най-новото предложение на Megger – TTRU3

  Бързо, лесно и прецизно определяне на състоянието на трансформатори? Вижте най-новото предложение на Megger – TTRU3

  „Искате да знаете какво е механичното състояние на даден трансформатор? Вече е достатъчно да прелистите набързо ръководството на новия TTRU3 от Megger и да започнете работа с него – толкова лесно се използва“, заявиха за Инженер.bg от Мегер България – дъщерно дружество на доказания производител на контролно-измервателна техниха Megger Group. Ето какво още научихме за трифазния уред за тестване на коефициент на трансформация TTRU3.

 • Бандени: Новите софт стартери VLT MCD 600 от Danfoss – производителност и мек старт за приложения с постоянна скорост

  Бандени: Новите софт стартери VLT MCD 600 от Danfoss – производителност и мек старт за приложения с постоянна скорост

  Софт стартери VLT MCD 600 са най-новите модели, разработени от водещия европейски производител Danfoss. Те комбинират съвременни системи за управление и защита с повишено ниво на интелигентност при работа в приложения с постоянна скорост. „MCD 600 е по-гъвкав от всякога, благодарение на голямото разнообразие от интегрирани Ethernet и серийни комуникационни портове“, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената инженерингова и търговска фирма Бандени – основен партньор Danfoss Drives.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Нова серия електромери Countis M от Socomec

  DTS – „Цифрови преносни системи“: Нова серия електромери Countis M от Socomec

  Ефективността на всяка електроинсталация зависи от много и различни фактори, например мониторинг на енергопотреблението, използване на изгодни тарифи, контрол върху разходите и др. Socomec представя серията иновативни измервателни устройства Countis M за еднофазен и трифазен ток до 100 A в компактно модулно изпълнение. „Устройствата са подходящи за приложение в битови, търговски и промишлени енергоразпределителни системи“, съобщиха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec.

 • Индустриален сервиз: Ретрофит, или как да модернизирате и удължите живота на оборудването си без да го сменяте изцяло

  Индустриален сервиз: Ретрофит, или как да модернизирате и удължите живота на оборудването си без да го сменяте изцяло

  Някои от машините и съоръженията, които индустриалните предприятия използват, са морално остарели и единствената логична стъпка е да бъдат заменени. Екипът на Индустриален сервиз обаче, има друго предложение, а именно те да бъдат подложени на ретрофит. „Тази технология представлява обновяване или замяна на отделни технически елементи и възли от съоръженията“, разказаха за Инженер.bg от утвърдена българска инженерингова компания Индустриален сервиз.

 • Богат опит или младежки ентусиазъм? В КонтурГлобал ги съчетават за високи резултати и безопасна работа

  Богат опит или младежки ентусиазъм? В КонтурГлобал ги съчетават за високи резултати и безопасна работа

  ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 се е утвърдила като един от лидерите в сферата на енергетиката у нас. Тя осигурява електрическа енергия за бита и индустрията не само в България, но и за съседите ни Сърбия, Гърция, Турция и Македония. „Успехите и устойчивото развитие на централата се дължат в голяма степен на усърдната работа на нашите специалисти и на огромната отговорност, която те поемат“, коментираха за Инженер.bg от ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3.

 • Шинопроводи – практичното решение, което си струва всяка стотинка. Консултирайте оптималния вид с Ейч Ай Инженеринг

  Шинопроводи – практичното решение, което си струва всяка стотинка. Консултирайте оптималния вид с Ейч Ай Инженеринг

  Доскоро при разпределението на електрическата енергия инсталаторите обикновено полагаха кабели, просто защото са „пораснали“ с тях. „Съществуват обаче редица примери, които доказват, че системите с магистрални шинопроводи предлагат повече предимства в сравнение с кабелните линии. Това важи за целия етап на реализация – от създаването на проекта, през инсталирането и се стигне до експлоатацията“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ейч Ай Инженеринг.

 • ПГ по енергетика и електротехника – гр. Гълъбово с микросайт в Академична борса на Борса.bg

  ПГ по енергетика и електротехника – гр. Гълъбово с микросайт в Академична борса на Борса.bg

  Скъпи колеги, читатели и приятели,

  Щастливи сме да ви съобщим, че за толкова кратко време още едно елитно учебно заведение, а именно Професионалната гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ) в гр. Гълъбово подкрепи Академична борса. Заедно с ПГЕЕ ще информираме младите специалисти за новите специалности, проекти, програми и курсове за квалификация и преквалификация на училището.

Още от Енергетика (ВЕИ)