Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

АББ България: Стипендията „Юрген Дорман“ поощрява развитието на бъдещите инженери. Кандидатствайте до 31 май 2020 г.

11.05.2020 г.


В рамките на триединството образование – бизнес – студенти, ключова задача на всяка компания е да се припознае в ролята на надежден партньор на младите хора в началото на професионалния им път. Технологичният лидер ABB изпълнява успешно тази функция чрез различни механизми, един от които е стипендиантската програма на фондация „Юрген Дорман“. „Обучението в университета е сред най-вълнуващите периоди в живота всеки човек, но за някои то може да бъде предизвикателство. Със стипендията на фондация „Юрген Дорман“ целим да подпомогнем студентите с добри академични постижения. Всеки от тях може да кандидатства до края на май 2020 г.“, съобщиха за Инженер.bg от АББ България. Подробности относно стипендията ще научите в днешния материал.Какво включва стипендията?


Осигуряваме годишна стипендия в размер на 5860 лв. на възпитаниците на Технически университет – София и на филиала на учебното заведение в гр. Пловдив за срок до 5 години. Освен това през първата година стипендиантите ни получават и сумата от 900 лв. за закупуване на компютър“, посочиха още от екипа на АББ България.


Инициативата на фондация „Юрген Дорман“ не се изчерпва само с финансова подкрепа за студентите, допълниха от екипа на дъщерното дружество на ABB. „Студентите изучават онлайн английски език и могат да преминат лятна практика в компанията. Младежите имат възможност да присъстват на Международната среща на стипендиантите на АBB в Швейцария, която се организира на всеки две години. На разположение по време на целия период на всеки стипендиант е и ментор от експертния екип на АББ България“, обясниха от компанията.


След изтичане на крайния срок за кандидатстване, ще бъде извършен подбор по документи и ще се проведат интервюта с бъдещите стипендианти. Резултатите ще бъдат обявени до 30 юни 2020 г., анонсираха още от екипа на българското дружество.


 

Какви са критериите за кандидатстване?


За да кандидатствате за стипендията на ABB, е необходимо да бъдете студент редовно обучение, да имате успех от зимния семестър на учебната 2019/2020 г. не по-нисък от „Много добър“ (4.50), а също и общият брутен месечен доход на Вашите родители да не надхвърля 2 720 лв.“, обясниха още от АББ България.

 

Ключови критерии при подбора на студентите ще бъдат тяхната мотивация и личностни компетенции, споделиха още от българската компания.

 

Подробна информация за условията и процедурата за кандидатстване за стипендията можете да откриете на уебстраницата на АББ България.

 

Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: АББ България, ABB

Още от Енергетика (ВЕИ)