Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Новини

Аква Системи: Контролерите за температура на соларни системи Sorel са с широкообхватна функционалност

08.07.2019 г.

В разгара на летния сезон, когато на всички ни се иска да скочим в басейн пълен с лед и често поглеждаме укорително към Слънцето, няма как да не се сетим за соларните системи – единствените, които не се оплакват от яркото му присъствие. Ето защо днес от фирма Аква Системи ще ни разкажат за контролерите за диференциална температура на соларни системи от серия TDC. Те са производство на немската компания Sorel. „Серията включва няколко модела, които се отличават по своята функционалност, но всички са оборудвани с интуитивно управление чрез 4 отделни бутона, многоезично меню и имат степен на защита IP40“, съобщиха за Инженер.bg от българската компания.


Sorel присъства на пазара в над 60 държави по целия свят, като предоставя интелигентни решения за отоплителни и охладителни системи, комбинирайки в продуктите си изключителна функционалност и лесна употреба. Контролерите за диференциална температура за соларни системи не правят изключение“, посочиха от Аква Системи.


Да видим кои са общите функции на серия TDC:

 - Висококонтрастен осветен дисплей с графичен режим и пълни текстови съобщения;

 - Статистика и графичен анализ на паметта с данни;

 - Бекъп на батерията за реално време;

 - Термостатна функция по време и температура;

 - Функция охлаждане;

 - Съветник за настройки;

 - Памет за състояние и грешки с дата и час;

 - Блокиране на менюто.


А сега да обърнем внимание и на останалите продукти Sorel, приложими за соларни системи:

 - Температурни сензори за соларни контролери Sorel Pt1000: Осигуряват точно измерване на температурата и гарантират ефективно и оптимално използване на енергията, като съответстват на DIN EN60751 (IEC751);

 - VFS сензори за комбинирано измерване на дебит и температура;

 - RPS сензор за комбинирано измерване на дебит и температура;

 - Сензор за обща радиация, с 5 m силиконов кабел, съвместим с LTDC;

 - Контролери Sorel Connect, подготвени за работа в система за мониторинг, регистриране на данни и дистанционно управление: Устройствата са изградени върху Plug & Play концепция, която не изисква специфични мрежови познания от потребителя. Основните им функции включват визуализация на отоплителната система със съобщения за статуса, температурите, статистика за топлинното поле, колебания в стайната температура, активиране на бърз турбо режим или ваканционен режим.„Използва се CAN-Bus интерфейс за комуникация между отделните контролери, но може да бъде свързана към локална мрежа или интернет посредством Ethernet. Експертите могат да се сдобият със софтуер за персонален компютър за задаване на всички параметри на контролера в реално време, а регистрирането на данни се осъществява чрез microSD карта, така че всички данни на системата могат да се записват и анализират обстойно“, уточниха от Аква Системи.


Повече информация за Аква Системи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Аква Системи, Sorel

Още от Енергетика (ВЕИ)