Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Астел: Свързана безопасност с портативен мултифункционален газ-детектор Ventis Pro5 на Industrial Scientific

09.10.2019 г.


Industrial Scientific се нарежда сред световните специалисти в разработката и производството на технически решения за детекция на газ. В продуктовото портфолио на дружеството можете да откриете портативни детектори за разнообразни приложения, сред които е и новият модел Ventis Pro5 за детекция на до пет газа. „Свързаната безопасност е пътят към бъдещето. С газ-детектора Ventis Pro5 имате гъвкавостта да избирате как да бъдат свързани екипите ви чрез функции за отдалечен мониторинг и споделяне на данни“, информираха за Инженер.bg от утвърдената българска компания Астел, която предлага продуктите на Industrial Scientific у нас.

 

Подобрена безопасност на екипа и работното място

 

Ventis Pro5 осигурява видимост на измерените стойности чрез локално споделяне на показания и аларми между отделни устройства. Ventis Pro5 може също да споделя показания и с централизирана система RadiusBZ1 Area Monitor за допълнително подобряване на видимостта в работната зона и предприемане на навременни действия в случай на аварии.


 

Разработен с доживотна гаранция, портативният анализатор Ventis Pro5 за детекция на до пет газа създава нов стандарт за безопасност, гъвкавост и лекота при използване. „Усъвършенстваната платформа дава възможност да се следи в реално време местонахождението на всеки служител, както и да се мониторират рисковете, на които той e изложен по време на неговата работа. Това гарантира не само високо ниво на сигурност, но помага ефективно да наблюдавате работниците и оборудването си“, поясниха от фирма Астел.

 


Ventis Pro5 се предлага с опции за различни конфигурации на заложената сензорна технология в зависимост от приложението, включително стандартни и нестандартни IR сензори за 4 и 5 газа или метан. „Това превръща оборудването в оптимално бюджетно решение за лична защита и приложения с работа в ограничени пространства“, допълниха от Астел.

 

Портативните устройства са разработени за детекция на широк кръг от газове, сред които метан (CH4), хлор (Cl2), въглероден оксид (CO), сероводород (H2S), въглероден диоксид (CO2), циановодород (HCN), азотен диоксид (NO2), амоняк (NH3), кислород (O2), фосфин (PH3), серен диоксид (SO2) и мн.др. Газ-детекторите Ventis Pro5 намират приложение в различни области на приложение, например в нефтохимическата индустрия, при производството на хартия, добива на полезни изкопаеми, пречистването на води и мн.др.

 

Повече информация за Астел ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Астел, Industrial Scientific

Още от Енергетика (ВЕИ)