Новини

Бандени: Новите софт стартери VLT MCD 600 от Danfoss – производителност и мек старт за приложения с постоянна скорост

18.09.2019 г.


Софт стартери VLT MCD 600 са най-новите модели, разработени от водещия европейски производител Danfoss. Те комбинират съвременни системи за управление и защита с повишено ниво на интелигентност при работа в приложения с постоянна скорост. „MCD 600 е по-гъвкав от всякога, благодарение на голямото разнообразие от интегрирани Ethernet и серийни комуникационни портове, специални Smart приложения и поддръжката на осем езика“, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената инженерингова и търговска фирма Бандени – основен партньор и oторизиран сервиз на Danfoss Drives за територията на България.Интегрираният байпас осигурява както изключително висока ефективност, така и работа с максимална скорост, намалявайки консумираната енергия и необходимия капацитет за охлаждане. Лекотата при употребата на софт стартерите MCD 600 се дължи на функции като почистване на помпата, поддръжката на PowerThrough и изпълнението на задачи според предварително зададен график. Същевременно по-добрата защита на двигателя и стартера гарантира още по-голямата дълговечност на устройството.


Работен диапазон на захранващото напрежение:


 - 3 x 200-525 VAC (T5);
 - 3 x 380-690 VAC (T7).


Приложен обхват и степен на защита:


 - IP20: 20-129 A (номинално);
 - IP00: 144-579 A (номинално).„Сред основните характеристики и предимства на софт стартерите VLT MCD 600 е вградената възможност за почистване на работното колело на помпата. Уредът може лесно да анализира до 348 регистрирани събития, както и да сканира QR кодове. Отличава се с лесен достъп до данните и бърз старт, благодарение на вградения USB порт, като с всичко това осигурява повече надеждност“, разясниха от Бандени.


Времето за непрекъсната работа е подобрено с PowerThrough функционалността, която използва 2-фазно управление, ако едната фаза е повредена от късо съединение. Изключително лесно е свързването на софт стартерите MCD 600 към базирани на Ethernet мрежи, като PROFINET и EtherNet/IP.


Програмирането на устройството е бързо и лесно, благодарение на поддържаните менюта, четириредов графичен дисплей и клавиатура. „Най-добрият профил за старт и стоп за съответното приложение се избира с помощта на AAC (Adaptive Acceleration Control). Инсталационните разходи са по-ниски, а динамичните натоварвания върху двигателя са по-ниски, благодарение на DC инжекционното спиране, разпределено равномерно в трите фази. Допълнително предимство е, че уредът спестява място и намалява разходите за инсталиране, благодарение на вътрешните байпасни контактори“, посочиха още от българското дружество.Като оторизиран сервиз на Danfoss за територията на България, Бандени ООД предлага пълен набор от техника, технически решения и цялостно оборудване на датския производител, включващи проектиране, избор, доставка, програмиране и пускане в нормален режим на работа на продуктите, съгласно изискванията на клиентите.


Повече информация за Бандени ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Бандени, Danfoss Drives

Още от Енергетика (ВЕИ)