Новини

С ексклузивно гостуване на най-новия болид от ABB Formula E, АББ България представи визията на концерна за електромобилността

25.10.2018 г.

Преди броени дни успешно приключи първото издание на специализираното изложение за авточасти, аксесоари, обслужване, консумативи и технологии в автомобилната промишленост – Аутомотив Експо София. Форумът бе съпроводен от богата съпътстваща програма, а едно от най-запомнящите се събития в програмата му безспорно бе ексклузивното гостуване на новата електрическа състезателна кола от ABB Formula E. Официалното представяне на болида, което се състоя на 18 октомври, бе съпътствано и от специална презентация, в рамките на която г-н Марсел ван-дер Хук, изпълнителен директор на АББ България, и г-н Васил Такев, сегментен мениджър „Индустрия и канали за дистрибуция“, разказаха за визията на АВВ по отношение бъдещето на електрическата мобилност в България.Най-новият болид Gen 2 на ABB Formula E е второ поколение електрически болид. „Неговата премиера се състоя по-рано тази година по време на Международното автомобилно изложение в Женева“, информираха за Инженер.bg от АББ България. Болидът все още не е направил своя състезателен дебют, като това предстои да се случи в края на тази година в Саудитска Арабия, при първия старт от новия сезон на най-бързо развиващия се пистов шампионат на планетата, ABB Formula E.„Този автомобил въплъщава в себе си най-доброто от технологичните достижения на електрически задвижваните превозни средства. С максимална мощност от 250 kW, Gen 2 ускорява от 0 до 100 km/h само за 2.8 секунди и може да достига максимална скорост от 280 km/h”, коментираха от АББ България. „Колите, използвани в Шампионата на АББ Формула Е, са най-модерните превозни средства, създадени по най-строгите изисквания за ефективност. На външен вид те са сходни с колите от Formula 1, но при тези от Formula Е фокусът е върху енергийната ефективност, балансирания подход към околната среда и генерирането на значително по-малко шум“, допълниха от компанията.


На специална презентация пред свои колеги, бизнес партньори, клиенти и представители на медии от АББ България представиха своята визия за бъдещето на електрическата мобилност в България, както и най-новите технологии и решения на АВВ, които задвижват света, без да консумират ресурсите на Земята.„Развълнувани сме от възможността да споделим с вас нашата визия за бъдещето на електромобилността. АВВ е световен лидер в решенията за зареждане на електромобили с най-много инсталирани зарядни станции по цялия свят“, заяви изпълнителният директор на АВВ за България. „Благодарение на стратегическите ни партньори в България, вече имаме изградени над 23 бързи зарядни станции за електромобили на АВВ в цялата страна. Очакванията ни са броят им да надмине 35 до края на годината“, допълни Марсел ван-дер Хук.„Бъдещето принадлежи на електрическите автомобили“, категоричен бе и Васил Такев. „Тези автомобили все още са донякъде пренебрегвани, но технологиите се развиват с много бързи темпове. За кратък период от време пробегът им значително се увеличи, а времето за зареждане се скъси“, допълни той. Специално внимание г-н Такев обърна на ролята на АВВ като водещ производител и разработчик на зарядни станции и на решенията, които компанията предлага.


Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: АББ България

Още от Енергетика (ВЕИ)