Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Газтерм: Itron обяви пазарния дебют на нов RF-комуникационен модул, оптимизиращ газо- и водоснабдяването

01.06.2020 г.


Itron, американската технологична компания, която създава иновативни продукти и решения за управление на енергийни и водни ресурси, обяви дебюта на нов комуникационен модул Cyble 5 за страните от Европа, Близкия изток и Африка (ЕБИА). „Въз основа на доказаната технология Cyble на Itron, която използват близо 10 милиона инсталирани устройства, това ново поколение Cyble модули дава възможност на електроразпределителните, газоснабдителните и водоснабдителните компании да се възползват от разширени възможности за комуникация, за да подобрят допълнително събирането на данни и ефективността на таксуването“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Газтерм, която е официален партньор на Itron за българския пазар.Комуникационният модул Cyble 5, който трансформира механичните измервателни уреди за газ и вода в свързани точки за данни, дава възможност на компаниите в сектора на комуналните услуги да се възползват от автоматичното отчитане на измервателните уреди (AMR: Automated Meter Reading) и събирането на данни чрез IoT (LoRaWan/Sigfox). „Новите модули се отличават с разширени комуникационни алтернативи по подразбиране, за да се ускори събирането на данни, по-специално чрез бързи скрити потвърждения, като същевременно предлага фиксирана мрежова свързаност към мрежите LoRaWAN и Sigfox“, коментираха от Газтерм. Модулът Cyble 5 е проектиран в тясна обратна връзка с клиентите, като включва по-богат набор от данни, помагащи да се отговори на оперативни изисквания на потребителите, да се добие по-ясна представа за използването на ресурсите и да се подобрят взаимоотношенията с клиентите.


„Гъвкавите и базирани на стандарти радиопротоколи са от решаващо значение за подпомагане на дигитализацията на комунални услуги в населените места. Като предоставяме разширени възможности за комуникация и по-голяма гъвкавост от предишните поколения комуникационни модули, ние твърдо считаме, че този нов динамичен модул ще оптимизира събирането на данни така, че да се постигне по-добро управление на газо- и водоснабдяването", заявява г-н Джъстин Патрик, старши вицепрезидент на направлението „Продуктови решения“ в Itron.

 

„В момента новият модул Cyble 5 се тества и се очаква не само да запази предимствата на Cyble Everblu, но и да добави ползите, които IoT решенията предлагат на компаниите за комунални услуги“, допълва той.

 

Комуникационният модул Itron Cyble 5 се предлага в региона на EMEA от 2020 г. Той е съвместим с платформата за събиране на данни Temetra, базирана в облак.

 

Повече информация за Газтерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Газтерм, Itron, freepik.com

Още от Енергетика (ВЕИ)