Новини

Ейч Ай Инженеринг: В портфолиото на Ayerbe са включени генераторни агрегати за фотоволтаични системи

21.03.2019 г.

Испанската компания Ayerbe Industrial De Motores разработва и предлага спомагателни генератори за фотоволтаични системи. „Производството на енергия от подобни системи нараства стремително и се очаква рязко увеличаване на техния дял през следващото десетилетие. Затова Ayerbe проектира специални кабини за хибридни генераторни агрегати, в които да разположи батериите и инвертора, ако това се налага“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ейч Ай Инженеринг, партньор на Ayerbe Industrial de Motores, утвърден производител на мобилни бензинови, дизелови и заваръчни генератори с мощност от 1 до 20 kVA.


 

Европейският съюз е заложил като цел електроенергията от възобновяеми източници до 2020 г. да достигне 20% от общо произведената електроенергия. Прогнозите в следващите двадесет години са фотоволтаичните системи да увеличат три пъти своя дял. Фотоволтаичните инсталации често използват генератори като спомагателни устройства или за гарантиране на електрозахранването по време на дълги периоди на лошо време, когато слънчевото греене е с по-малко времетраене, както и за покриване на пиковете на потребление.

 

Ayerbe предлага стандартни открити електрически генератори, комбинирани със стартер AY-713 SIG, които позволяват приемането на външен инверторен сигнал за поддръжка на акумулаторните батерии.

 

При сериите шумоизолирани генератори – бензинови и дизелови, е включено автоматично групово управление чрез външен сигнал. В дизеловите агрегатни групи могат да се проектират резервоари с различни размери, според изискванията на клиента.

 

„Използването на генераторни агрегати гарантира предимствата на този вид електроенергия, тъй като ние продължаваме да получаваме по-голямата част от енергията от чист и възобновяем източник. Паралелно с това се гарантира надеждно снабдяване с електроенергия през цялото време, благодарение на включването на генератора в системата“, заявиха в заключение от Ейч Ай Инженеринг.


Повече информация за Ейч Ай Инженеринг, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Ейч Ай Инженеринг, Ayerbe Industrial De Motores

Още от Енергетика (ВЕИ)