Новини

Екехард Нойрайтер е новият регионален мениджър на АББ България

01.07.2013 г.

От АББ България обявиха назначението на г-н Екехард Нойрайтер за регионален мениджър на компанията за страната. „Очаквам с нетърпение да продължа възходящата тенденция на АББ в България. Приоритет за АББ ще останат постоянните ни проекти в областта на възобновяемите източници на енергия, както и нашият стремеж да направим повечето продукти на АББ достъпни за местния пазар“, коментира г-н Нойрайтер. Новият мениджър наследява г-н Петер Симон, който ще продължи да работи за компанията като регионален мениджър на АBB Румъния и клъстер мениджър за ABB в Румъния и България, съобщиха за Инженер.bg от АББ България.

Нашата страна не е непозната дестинация за Екехард Нойрайтер. Между 1996 г. и 1998 г. той работи за АВВ в България, учредявайки една от първите производствени бази на компанията в страната – тази в град Петрич. Господин Нойрайтер е немски гражданин, който се присъединява към екипа на ABB през 1992 г. Оттогава насам той заема различни мениджърски позиции в АBB Германия и АББ България. Като образование е инженер, завършил е Техническия университет в гр. Карлсруе.

Понастоящем структурата на АББ в България включва централен офис в София, както и офиси и клонове в още пет други локации. Производствените бази на АBB в страната се намират в Петрич, Севлиево и Раковски. Компанията разполага и със сервизен център във Варна, както и с Общ център по счетоводство и човешки ресурси в Раковски. Служителите на компанията в страната са около 1300. „ABB е водеща в производството на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови и промишлени клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредните ефекти върху околната среда“, поясняват от AББ България.

 

Източник на снимковия материал: АББ България

Още от Енергетика (ВЕИ)