Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Илва: Работите с опасни флуиди? Доверете се на молдовските херметични помпи CRIS

09.06.2020 г.


Работите с леснозапалими или токсични течности? А достатъчно надеждно ли е помпеното Ви оборудване за тази цел? „Малко са производителите на пазара, които могат да предложат едновременно качествени и рентабилни помпени системи за работа със специфични и опасни флуиди. Но именно на тези условия отговарят продуктите на молдовската компания CRIS Hermetic Pumps, които са част и от нашето портфолио“, заявиха за Инженер.bg от фирма Илва, специализирана в областта на помпите и помпеното оборудване.CRIS Hermetic Pumps е специализирана в проектирането и производството на херметични центробежни взривозащитени електрически помпи, като непрестанно развива технологията си още от 1961 г. Днес, с помощта на специалистите от Илва, ще разгледаме тяхната продуктова гама, за да Ви помогнем да откриете най-доброто решение за Вашата дейност. Да започваме...


Серия CH


Херметизираните моторни помпи от серия CH са проектирани да изпомпват в стационарни условия на работа повече от 500 вида химически активни, корозивни, токсични, запалими и други течности с масова част на твърди неабразивни примеси до 0.2%, и размер на частиците до 0.2 mm при до +50 °С. „Опасността при тези флуиди е в техните изпарения, които могат да образуват експлозивни смеси с въздуха“, уточниха от Илва.


Серията NH


Серията NH, от своя страна, е предназначена за изпомпване на втечнени въглеводороди, нефтени горива и други подобни некорозивни течности.

 


Помпи тип CMP


Специалните моторни помпи тип CMP се разработват според специфични параметри и условия на работа, посочени от клиента, и са подходящи за изпомпване в стационарни условия на химически активни, корозивни, токсични, запалими течности, както и на течности, съдържащи вредни вещества от всички класове на опасност, изпаренията на които могат да образуват експлозивни смеси с въздух.


Циркулационни помпи за трансформаторно масло


„Още едно изключително специфично приложение, за което от CRIS дават решение, е циркулацията на трансформаторно масло. Моделите от тази серия се използват в охладителните системи на силови трансформатори на главни електрически локомотиви и стационарни силови трансформатори на електроцентрали“, посочиха от Илва.Молдова – новата винена дестинация!


Молдова е малка страна, сгушена между Румъния и Украйна, и истината е, че е една от най-слабо посещаваните в Европа. Това обаче е на път да се промени!

А защо? Защото страната, чиято територия е заета предимно от лозови масиви, с малки стъпки започва да върви пътя на предпочитана винена дестинация. В близкото минало там се е произвеждало 70% от виното за бившия Съветски съюз.

Днес все повече местни винопроизводители „изгряват“ с висококачествени продукти и атрактивни преживявания за туристите.Повече информация за Илва ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в 
микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Илва, CRIS, wineofmoldova.com

Още от Енергетика (ВЕИ)