Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

КонтурГлобал: Предлагаме гъвкави възможности и работа по международни проекти на способните ни млади колеги

17.05.2019 г.

Изложението „Стажове” е едно от най-мащабните кариерни събития у нас, дало блестящ старт на не един студент в неговата професионална реализация. Форумът събира на едно място утвърдени компании от различни технологични браншове, които представят най-добрите си кариерни предложения. По време на тазгодишното му издание КонтурГлобал Марица Изток 3 отново бе част от участниците, които разказаха пред екипа на Инженер.bg за своите стажантски програми и за възможностите за професионална реализация в компанията.


 

„Нашето предложение за лятна стажантска програма е насочено основно към колегите от 3-ти и 4-ти курс. Практиката е платена и е с продължителност от 3 месеца, като стартира на 1 юли и приключва в края на септември”, коментираха от енергийната компания. За всички стажанти от КонтурГлобал осигуряват безплатен транспорт и храна, както и трудов договор. А тези, които не живеят в района, нека не се притесняват, защото ще им бъде предложено и настаняване.

 

Стажантската програма на топлоелектрическа централа на лигнитни въглища е разделена в две основни направления – в отдел „Експлоатация“ и в отдел „Поддръжка“. Всеки стажант разполага с ментор, който му помага и напътства по време на неговото обучение, което включва и запознаване с различни съоръжения, технологични процеси и специфики в поддръжката. „Организираме тези посещения, за да могат нашите стажанти да видят в детайли в какво се състои работата на един специалист, а също и да преценят дали това е наистина тяхното призвание”, допълниха от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

 

Освен стажанти, от енергийната компания търсят и служители за своя Експлоатационен отдел на позиции „Помощник оператор“ и „Оператор спомагателни съоръжения“. Предстои да стартира и набирането на монтьори, заварчици и специалисти „Механична поддръжка“.

 

За всеки студент ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е прекрасна възможност за висок старт в професионална кариера. „Ние сме много гъвкави. Тъй като сме американска компания предлагаме възможности за развитие и работа и по чуждестранни проекти. Шансовете за реализация са многобройни – нужно е само желание от страна на студентите”, коментираха от дружеството.

 

КонтурГлобал Марица Изток 3 продължава да работи активно по нови социални проекти. Като утвърдена международна и социално отговорна компания КонтурГлобал е поела ангажимент да инвестира за повишаване на качеството на живот в община Гълъбово и продължава дейностите си в партньорство с общината.

 

Повече информация за КонтурГлобал Марица Изток 3 АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Енергетика (ВЕИ)