Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 отбеляза 10 млн. човекочаса без трудови злополуки

19.07.2019 г.

За всяка компания в сферата на индустрията оптималните и безопасни трудови условия са от първостепенно значение за ефективността на работните процеси и за устойчивото развитие. Тяхната важност осъзнава и екипът на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, превръщайки ги в неизменна част от корпоративната си култура. На 22 юни служителите отбелязаха своя професионален празник – Деня на енергетика, като точно тогава електроцентралата регистрира 10 млн. човекочаса без трудови злополуки. Резултат – възможен, благодарение на общите усилия на целия екип на компанията, съобщиха за Инженер.bg от дружеството.


 

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 прилага ефективни мерки за гарантиране сигурността на територията на цялата централа. „Извършваме стриктен контрол, външните посетители и служителите на компанията преминават задължителни проверки, които включват и тест за употреба на алкохол", съобщиха от компанията.

 

Строги са мерките и по отношение на работата с всички съоръжения. Например, предпазителите на неработещите в момента машини се поставят в обособен за това сейф, който се отваря с два ключа едновременно, а достъп до тях имат само оторизирани за това служители.

 

Дружеството се отличава с последователност в спазването на ясно описани правила на работното място по време на производствения процес, а всяко нарушение подлежи на санкциониране. Информацията от периодичните проверки, извършени от екипа на електроцентралата, се анализира и обработва лесно с помощта на специалния софтуер Интелекс. Това позволява получаването на справки и количествени данни, с помощта на които да се предприемат адекватни и своевременни мерки за подобряване на сигурността. Всяка седмица се организират срещи, на които мениджмънтът и подизпълнителите на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 очертават проблемните области и необходимите мерки за тяхното преодоляване.

 

За екипа се организират и редица кампании, имащи за цел да поощрят отговорните действия на служителите. Част от тях са инициативите „Дай глас, спаси живот“ за регистриране на опасно поведение и „Пази ми гърба“, фокусираща се върху взаимната грижа между служителите. Глобалната кампания на ContourGlobal – Safety Focus Days, пък засяга различни аспекти на темата за безопасносттана работа.


 

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 е топлоелектрическа централа на лигнитни въглища, която играе важна роля за сигурността на доставките и енергийната независимост на България. Мажоритарен собственик на централата, с дял от 73%, е електроенергийната компания ContourGlobal. Компанията работи в съответствие с всички стандарти за безопасност и опазване на околната среда, включително ISO 14001:2004.


Енергийната компания предлага атрактивни работни позиции и отлични възможности за професионална реализация и личностно развитие в динамична среда. ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 е с утвърдени традиции в бранша, в чиято основа стои висококвалифициран и мотивиран екип.

 

Вратите на компанията са широко отворени и за студентите, които могат да се възползват от стажантската програма и шанс за успешен старт на тяхната професионална кариера.

 

Повече информация за КонтурГлобал Марица Изток 3 АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝпланове за развитие от ТУК!


 

 

Източник на снимковия материал: КонтурГлобал Марица Изток 3

Още от Енергетика (ВЕИ)