Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Мегер България: Тествайте трансформатори лесно, надеждно и бързо с новия прибор MVCT Megger

26.11.2019 г.


Поредна продуктова новост от Megger! „Вече можете да тествате трансформатори на ток и напрежение лесно и удобно, като при това пестите време. Всичко това е възможно, благодарение на новия Megger MVCT”, съобщиха за Инженер.bg от Мегер България – дъщерно дружество на световния лидер в контролно-измервателната апаратура Megger. С какво още се отличава новият тестер MVCT ще ви разкажем сега...


MVCT е ново, последно поколение анализатор на VT (трансформатор на напрежение) и CT (трансформатор на ток), който се грижи за вашата прецизна работа и ценно време. „С новия капацитивен дисплей за управление на тестването работата с прибора е много по-лесна, като минимизирате и времето за зареждане“, коментираха от Мегер България.


С тестера MVCT се извършва тестване на:

 - Коефициент на трансформация;

 - Съпротивление на намотките;

 - Насищане;

 - Демагнетизиране;

 - Тестване на изолацията на стъпални токови трансформатори с едно свързване.


С тегло от само 10 kg, новият анализатор от Megger е лек, компактен и удобен за работа. Същевременно уредът е добре защитен със здрав и устойчив корпус.Megger проектира и произвежда преносимо електрическо тестово оборудване от 1889 г. Производствените бази на компанията се намират в Германия, Швеция, Великобритания и САЩ, а портфолиото ѝ включва уреди и системи за електрически измервания и профилактична поддръжка, отстраняване на проблеми и пускане в експлоатация.


Първоначалният успех на бранда Megger се дължи на един гениален човек, който дори няма техническа квалифакция. Сидни Евършед е с училищно образование и за него казват, че „никога не е издържал изпит, нито пък се е опитвал да го направи“. Това обаче не му пречи да се отдаде на страстта си към електричеството и инженерството. През 1889 г. той измисля първия тестер за изолация – „The Megger“ – и по този начин прави възможно безопасното инсталиране и работа с електрически разпределителни системи.

 

Повече информация за Мегер България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Megger, Мегер България

Още от Енергетика (ВЕИ)