Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

С по-големи енергийни мощности и нови обекти продължава инвестиционната програма на ЕVN България

08.11.2019 г.

 

„От началото на дейността си в страната, EVN България развива своята инвестиционна програма, съобразно нуждите на обществото, очакванията на клиентите ни, стандартите в енергетиката и спрямо етиката на устойчивия бизнес. Както досега, така и в бъдеще компанията ще работи за осъществяването на проекти, които трайно да подобрят качеството на живот на клиентите на дружеството“, съобщиха за Инженер.bg от енергийното дружество. През следващите няколко години EVN България ще фокусира усилията си в изграждането на нови ключови инфраструктурни обекти на обща стойност над 40 млн. лв.


 


Подкрепа за икономическото развитие на Пловдив и региона

 

През 2019 г. EVN България стартира изграждането на едно от най-модерните енергийни съоръжения в България – електрическа подстанция „Евмолпия“. Към момента се извършват строителните дейности на площадката на бъдещата подстанция.

 

„Обхватът на действие на подстанция „Евмолпия“ е централната и източната част на гр. Пловдив, където през последните години се увеличи изграждането на нови обекти, пораждащи необходимост от осигуряване на допълнителни енергийни мощности. Първоначално инсталираната мощност на новата подстанция ще бъде 50 MVA с възможност да достигне 100 MVA“, поясниха от EVN България.


Подстанция „Евмолпия“ ще осигури енергийни капацитети за вече изградени и бъдещи жилищни, административни и индустриални обекти в голяма част от града.

 

 

„През ноември 2019 г. ще започне изграждането на друг голям проект – 5 броя нови водогрейни котли в EVN Топлофикация, всеки с мощност 20 MW. Предвидената инвестиция е 23 млн. лв. Чрез модерните съоръжения Пловдив ще има по-ефективно производство на топлинна енергия, по-чист въздух и нови инвестиции в местната икономика. Очаква се проектът да бъде завършен през 2021 г.“, посочиха още от компанията.

 

Друга част от инвестициите в района са свързани с изграждането на нов диспечерски център в гр. Пловдив, който ще обедини диспечерите от гр. Стара Загора и гр. Пловдив, както и създаването на нова сграда за клиентски енергиен център (КЕЦ) Пловдив Север.


„С всички тези проекти инвестициите на EVN България за района на Пловдив от 2005 г. досега надхвърлят половин милиард лева, а в основата им стои желанието на компанията да предлага на своите клиенти надеждна и модерна услуга, както и дългосрочно партньорство“, коментираха в заключение от EVN.

 

Повече информация за EVN България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: EVN България

Още от Енергетика (ВЕИ)