Новини

Богат опит или младежки ентусиазъм? В КонтурГлобал ги съчетават за високи резултати и безопасна работа

12.09.2019 г.


ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, част от международната енергийна компания ContourGlobal, се е утвърдила като един от лидерите в сферата на енергетиката у нас. Тя осигурява електрическа енергия за бита и индустрията не само в България, но и за съседите ни Сърбия, Гърция, Турция и Македония. „Успехите и устойчивото развитие на централата се дължат в голяма степен на усърдната работа на нашите специалисти и на огромната отговорност, която те поемат“, коментираха за Инженер.bg от ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3. Ето какво споделиха за задълженията си и за динамиката в работната среда от екипа на енергийното дружество.Какво е необходимо за безопасната работа на централата?


За това работата в електроцентралата да преминава без аварии и инциденти, както и за опазване на околната среда, се грижи екипът, управляван от Стойчо Андреев. Самият той има дългогодишен опит в ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, стартирал преди близо 40 години. В момента ръководи производствена смяна.


В рамките на работния ден в централата, ние обсъждаме какво е положението, в което се намира оборудването и отчитаме степента на безопасност. Особено предизвикателни са случаите, в които се налага да въвеждаме в експлоатация или да спираме за определен период от време някой от блоковете в централата, защото изисква мобилизиране на голяма част от екипа“, коментира специалистът.


Стойчо Андреев разказва и за трансформациите, които е претърпяла електроцентралата през годините, в които той е част от дружеството. Ключови по думите му са измененията, свързани с осъвременяването на централата, които са оказали благоприятно влияние и са улеснили процеса на работа.


Какви лични качества са необходими в тази професия? По този въпрос Андреев сподели: „За моята работа са нужни много добри аналитични способности, както и готовност за вземане на правилна мигновена преценка. Естеството на дейността изисква и непрекъснато да се усъвършенстваме“.


Перспективите за работа в ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 през погледа на един млад инженер


От четири години Стефан Кунчев е част от екипа на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, а към момента заема длъжността началник-смяна енергоблок. Основно задължение на екипа му е да осъществява непрекъснат контрол на дейността на съоръженията и да регулира дейността на 3-ти блок на централата.


Оптималното финансово обезпечаване, което предлага дружеството, позволява на Стефан да се завърне в родния си край, след като завършва инженерното си образование в гр. София. Младият специалист – сега на 29 години – дори вижда своето бъдеще на същото работно място и изразява надежда, че след 10 години все още ще бъде част от екипа на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3.От Стефан научихме и за многобройните обучения, които енергийното дружество осигурява на работещите в него. Освен че се грижи за усъвършенстване на способностите на настоящите членове на своя екип, компанията предлага и атрактивни възможности за реализацията на нови високомотивирани служители.


ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 предлага и добри възможности за студентите, обучаващи се в инженерни направления, да се запознаят отблизо с работата и да добият ценен практически опит по време на летните стажове.


Повече информация за КонтурГлобал Марица Изток 3 АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: КонтурГлобал Марица Изток 3

Още от Енергетика (ВЕИ)