Новини

ПГ по енергетика и електротехника – гр. Гълъбово с микросайт в Академична борса на Борса.bg

22.07.2019 г.

Скъпи колеги, читатели и приятели,

 

Щастливи сме да ви съобщим, че за толкова кратко време още едно елитно учебно заведение, а именно Професионалната гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ) в гр. Гълъбово подкрепи Академична борса. Заедно с ПГЕЕ ще информираме младите специалисти за новите специалности, проекти, програми и курсове за квалификация и преквалификация на училището.


 

Учебното заведение е първото техническо училище в гр. Гълъбово. Създадена през 1960 г., гимназията се е превърнала в едно от най-емблематичните училища в България, обучаващо ученици в областта на енергетиката и електротехниката.

 

В ПГЕЕ младежите имат възможността да се обучават в специалностите Топлоенергетика, Електрообзавеждане на производството и Автомобилна мехатроника. А освен много добра теоретична подготовка по тези специалности, учениците могат да получат практическо обучение в утвърдени производствени и търговски фирми, с които училището има трайно изградени партньорски връзки. Сред партньорите на гимназията са фирми като КонтурГлобал Марица Изток 3 АД, ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“, Алесио Витела, Техноинженеринг и др.


 

Гимназията участва и в европейски проекти по програма „Еразъм +“, благодарение на които бъдещите инженери могат да посетят производствени предприятия в чужбина като лятна практика. По време на тези практики учениците имат богата културна и екскурзионна програма.

 

Екипът ни благодари на ръководството на гимназията за чудесното сътрудничество и пожелава успешни съвместни инициативи!

 

Повече информация за ПГ по енергетика и електротехника – гр. Гълъбово, както и за новите проекти и инициативи на гимназията, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГ по енергетика и електротехника – гр. Гълъбово

Още от Енергетика (ВЕИ)