Новини

Постигнато бе споразумение за придобиването на Power-One от АВВ

29.04.2013 г.

На 22 април т.г. в Цюрих, Швейцария, компаниите АВВ и Power-One обявиха, че управителните съвети на дружествата са постигнали споразумение по сделката за придобиване на Power-One от концерна ABB. Постигнатата цена на сделката е 6,35 долара на акция в брой. Сделката очаква одобрение от акционерите и регулаторните органи, и се очаква да бъде обявена през втората половина на 2013 г.

"Power-One е добре управлявана компания, която е технологичен иноватор с акцент върху най-атрактивните и интелигентни технически продукти. Присъединяването й е част от нашата стратегия за 2015 г. Стремежът ни е да създадем конкурентноспособен глобален лидер, който произвежда и реализира продукт и добавена стойност за клиенти, служители и акционери“, коментира сделката Джо Хоган, главен изпълнителен директор на АВВ.

"Заедно можем да отговорим по-добре на нарастващото търсене на иновативни, възобновяеми енергийни решения и да затвърдим глобалното си лидерство. Вярвам че ABB е правилният партньор, както и че сега е идеалното време нашите компании да обединят силите си", заяви Ричард Дж. Томпсън, главен изпълнителен директор на Power-One.

С придобиването на американската компания Power-One, концернът АВВ цели да стане световен лидер в производството на инвертори за фотоволтаични инсталации, съобщават още от двете компании. „Соларните инвертори на Power-One вече са доказали своята ефективност и широк спектър от предимства, които предлагат на клиента, с приложение в различни сфери на индустрията“, допълват от АВВ.

 

Източник на снимков материал: АВВ, Power-One

Още от Енергетика (ВЕИ)